Droid4X ile Android Oyunlarını Bilgisayarda Oynama

Android oyunlarını bilgisayarınızda mı oynamak istiyorsunuz? Bu yazımızı kaçırmayın!

Droid4X ile Android Oyunlarını Bilgisayarda Oynama

Merhaba Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere günümüzde mobil cihazlar oldukça gelişti ve artık oyun konsolları kalitesinde oyunları çalıştırabilir hale geldi. Android işletim sistemi için birbirinden güzel mobil oyunlar geliştiriliyor ve oyun severlerin beğenisine sunuluyor. Hal böyle olunca bu oyunları oynatabilmek içni yeni donanımlar geliştiriliyor ve yeni telefon ve tabletler piyasaya sürülüyor. Fakat bu telefon ve tabletleri sadece mobil oyun oynamak için satın almak çok da mantıklı bir seçenek olmamakta. Bunun yanındam mobil cihazlardaki küçük ekranlar oyun keyfi açısından çok yeterli olmayabiliyor. Özellikle telefon ekranlarında strateji oyunları veya rol yapma oyunlarını oynamak bize oyundan maksimum keyif alma imkanı vermeyebiliyor. İşte bu nedenlerden ötürü Android oyunlarını bilgisayarda oynama akla yatan bir fikir olarak öne çıkıyor.

Bu yazımızda size yeni bir Android emülatörü olan Droid4X kullanarak bilgisayarda Android oyunlarını oynama işini nasıl gerçekleştirebileceğinizi resimli olarak anlatacağız. Droid4X sayesinde bilgisayarınızın gücünden yararlanarak Android oyunlarını çalıştırabilir, bu oyunları büyük ekranlarda oynayabilirsiniz. Droid4X yazılımı Bluestacks gibi benzerlerine göre çok büyük avantajlara sahip. Bu avantajlar şu şekilde:

  • Yüksek performans ile Android oyunlarını çalıştırma
  • Google Play desteği
  • Gamepad gibi oyun kontrol cihazlarını destekleme
  • Kullanım kolaylığı

Droid4X ile Subway Surfers, Temple Run ve Clash of Clans gibi popüler mobil oyunlarını bilgisayarınız üzerinden oynayabiliyor, büyük ekranda akıcı ve yüksek performanslı bir oyun keyfi yaşayabiliyorsunuz. Droid4X temel olarak bilgisayarınızda çalıştırdığınız bir sanal Android işletim sistemi olarak düşünülebilir. Virtualbox tabanlı bir sistem olan Droid4X tıpkı bir Android akıllı telefon veya tablet kullanır gibi bilgisayarınızda size özel bir Android sistem oluşturuyor. Droid4X'un tamamen ücretsiz olarak indirilip kullanılabilen bir yazılım olması büyük bir artı puan. Droid4X'i bu bağlantıyı kullanarak indirebilirsiniz:

Droid4X'in kurulumuna geçmeden önce bilgisayarınızdaki olası çakışmaları engelleyebilmek için Virtualbox yazılımını kaldırmanızda fayda var. Droid4X'un kurulum işleminin biraz uzun sürdüğünü belirtmekte yarar var; çünkü indirilen Android kalıp dosyası büyük boyuta sahip. Bu nedenle kurulum işlemleri boyunca sabırlı olmanızı tavsiye etmekteyiz.

Droid4X kurulumunu gerçekleştirdikten sonra programı çalıştırabilirsiniz. Droid4X çalışırken arka planda herhangi bir uygulamanın açık olmaması yazılımın daha yüksek performansla çalışmasına katkıda bulunacaktır. Şimdi hep beraber Droid4X ile Android oyunlarını nasıl oynayabileceğimize göz atalım.

İlk olarak programı çalıştırın ve sistemin hazır hale getirilmesini bekleyin:

Bu işlem biraz zaman alacaktır. İşlem tamamlanınca Android ana ekranı açılıyor. Bu ekran açıldıktan sonra farenizle ikonların üzerine tıklayarak Android cihazlarda yaptığınız bütün işlemleri yapabilirsiniz. Droid4X üzerine oyun indirmek için ana ekranın sol üst köşesindeki "Google Play" simgesine tıklayıp oyunlara göz atabilirsiniz:

Google Play ikonuna tıkladığınızda Google Play üzerinde mevcut bir hesabınızı mı kullanacağınız ya da yeni bir hesap mı yaratacağınız soruluyor. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, ister mevcut hesap bilgilerinizi girerken, ister yeni bir hesap yaratırken e-posta adreslerinde kullanılan @ işaretini yazarken bu işareti kopyala-yapıştır yöntemiyle yazmanız gerektiği. Droid4X klavye komutlarınızı algılamakta tam olarak yeterli değil. Neyseki bilgisayarınızdaki herhangi bir metni kopyalayıp Droid4X üzerinde yapıştırabiliyorsunuz. Özet olarak; bilgisayarınızda açık olan tarayıcıda @ işaretini yazın ve bu işareti kopyalayarak Droid4X üzerine yapıştırın. Hesap oluşturma veya mevcut hesap ile giriş yapma işlemi tamamlandıktan sonra Google Play'de gezinti yapmaya başlayabilirsiniz. Biz, bu yazımız için Subway Surfers oyununu indirdik:

Teorik olarak Droid4X ile herhangi bir oyunu indirip oynayabilmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken Google Play'i açmak, indirmek istediğiniz oyunun üzerine tıklamak ve açılan indirme sayfasında "Yükle" tuşuna tıklamak. Droid4X, apk dosyalarını kullanarak oyunları yüklemenizi de mümkün kılıyor. Bu iş için apk dosyalarını Droid4X penceresinin üzerine sürükleyip bırakmanız yeterli. Droid4X ile Subway Surfers'ın indirme sayfasında "Yükle" tuşuna tıkladık ve yükleme işleminin bitmesini bekledik:

Yükleme işlemi tamamlanınca oyunu açarak oynamaya başlayabilirsiniz. İşte bilgisayarlarımızda Droid4X üzerinde çalıştırdığımız Subway Surfers'tan ekran görüntüleri:

Oyunu normalde fareniz yardımıyla oynayabiliyorsunuz. Fakat fare komutlarını kaydederek bu komutları klavye tuşlarına atamanız da mümkün. Bu iş için ekranın solundaki klavye simgesinin üzerine tıklayın, fare komutunu ekranda çizerek veya tıklayarak gerçekleştirin ve son olarak yukarıdaki Save tuşuna tıklayarak değişiklikleri kaydedin:

Dilerseniz gamepad gibi oyun kontrol cihazlarınızı Droid4X üzerinde kullanabilmeniz de mümkün. Umarız paylaştığımız bilgiler işinize yaramıştır, şimdiden iyi eğlenceler.

WhatsApp Masaüstü Uygulaması Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR