Facebook'ta Profil Videosu Nasıl Yapılır?

Facebook'ta profil videosu dönemi başladı. Peki, milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler sosyal medya platformunda yer alan profile video nasıl eklenir?

Facebook'ta profil videosu nasıl yapılır sorusunun yanıtını arayan kullanıcılar için oldukça detaylı bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehber sayesinde popüelr sosyal medya platformunda yer alan profilinize video ekleyebilirsiniz. Bu işlemi çok hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmeniz mümkün.

Sosyal medya devi Facebook, son dönemde profillerimize yoğunlaşmış durumda. Dünya genelinde en çok konuşulan, sosyal ağlarda tartışma konusu olan olayları profil fotoğraflarımıza taşımamıza izin veren Facebook’un son yeniliği profil videoları oldu. Durağan profil resmi yerine videonuzu çekip koyabiliyorsunuz. Peki bu özellik nasıl kullanılıyor?

Gizli Facebook Videosu Nasıl İndirilir?
YAZILIM

Gizli Facebook Videosu Nasıl İndirilir?

Gizli Facebook Videosu Nasıl İndirilir? - Facebook'tan herkese açık bir video indirmek oldukça kolay olsa da, söz konusu şey gizli videolar olduğunda işler daha çetrefilli bir yol alıyor.

Facebook’un yaptığı son yenilikler ağırlıklı olarak profil resimlerimiz üzerine. Tuttuğumuz takımın renklerini ekleme, Star Wars’un meşhur ışın kılıcı ile resim çektirme, gök kuşağı yapma gibi profil fotoğrafımızı canlandıran hazır görsellerin ardından şimdi de profil videosu seçeneği çıktı.

Ekim ayında duyurulan video profil fotoğrafı oluşturma seçeneği yavaş yavaş etkinleştirilmeye başlandı. 7 saniyelik videomuzu profil resmi olarak ayarlamamıza izin veren yeni özellikle beraber sürekli tekrarlayan videolardan oluşan profil resimlerini artık sık görmeye başlayacağız.

Şu an için bu özellik mobilde kullanımda ve tüm kullanıcılara açılmış değil. Bu yüzden iPhone veya Android cihazınızda yakında uyarısını görürseniz şaşırmayın.

Facebook'ta Profil Videosu Yapma Adımları Neler?

  • Facebook uygulamasını açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinizi görüntüleyin.
  • Profil fotoğrafınızın üzerine dokunun.
  • "Yeni Bir Profil Videosu Çek" seçeneğini seçin.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan sosyal medya platformunda profil videosu olarak ayarlayabilmeniz mümkün. Bu işlemi gerçekleştirmek için bazı adımları sırası ile uygulamanız gerekiyor. Bu işlemin sonucunda süreç başarılı bir şekilde tamamlanacaktır.

Akıllı telefon ya da tabletinizde yüklü olan Facebook isimli popüler sosyal medya uygulamasını açın. Eğer hesabınız açık değil ise üyelik bilgileriniz ile oturum açın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra profilinizi görüntülemeniz gerekiyor.

Açılan sayfa üzerinden profil fotoğrafınızın üzerine dokunun. Bu işlemi gerçekleştirdiğiniz takdirde çeşitli seçeneklerin yer aldığı bir pencere çıkacak. Açılan pencere üzerinden "Yeni Bir Profil Videosu Çek" seçeneğini seçin. Söz konusu işlemi uygularken sorun yaşayan kişiler için görsellerle daha detaylı bir şekilde anlattık.

Facebook’ta profil resminizi hareketlendirmek için yapmanız gerekenler çok basit. Mobil cihazınızdan Facebook’u açıyorsunuz ve profilinize girin.

Profil fotoğrafınızın üzeirne dokunun ve ardından düzenleme seçenekleri arasında "Yeni Bir Profil Videosu Çek" seçeneğine dokunun.

Klasik video çekim ekranı geliyor. Videonuzun dilediğiniz kısmını atabiliyor, sesi çıkarabiliyorsunuz. Videonuzu çektikten sonra önizlemesini de görebiliyorsunuz. Son olarak uygula dediğinizde artık profilinizde durağan resminiz yerine videonuz daha doğrusu hareketli gif formatında görseliniz yer alıyor.

Facebook Profil Fotoğrafı Değiştirme Nasıl Yapılır?

  • Facebook uygulamasına girin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinizi açın.
  • Profil fotoğrafınızın üzerine dokunun.
  • "Video veya fotoğraf yükle" seçeneğini seçin.
  • Bir fotoğraf belirleyin.

Tüm dünyada çok büyük bir popülerliğe sahip olan sosyal medya hizmetinde yer alan profilinizin fotoğrafını değiştirebilmek için yalnızca birkaç adım uygulamanız gerekiyor. Söz konusu işlem için ilk önce akıllı telefon veya tabletinizde yüklü olan Facebook uygulamasını açın.

Facebook uygulamasını açtıktan sonra hesabınız açık değilse üyelik bilgileriniz ile oturum açın. Hesabınıza giriş yaptıktan hemen sonra profi sayfanızı görüntüleyin. Açılan sayfada bulunan profil fotoğrafınızın üzerine dokunun. Daha sonra "Video veya fotoğraf yükle" seçeneğini seçin ve bir fotoğraf belirleyin.

Bu yazıda popüler sosyal medya uygulamasındaki profilinize video ekleme ve fotoğraf değiştirme işlemlerini nasıl yapabileceğini açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşamyı unutmayın.

 

YORUMLAR