Fallout Shelter Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

Bilgisayarınızın büyük ekranında Fallout Shelter oynamaya ne dersiniz?

Fallout Shelter Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

Merhaba Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere Bethesda, E3 2015'te yeni nesil rol yapma oyunu Fallout 4'ü tanıtarak büyük bir sürpriz yapmıştı. Bu güzel haber Betheda'nın tek sürprizi de değildi. Fallout 4 duyurusuyla aynı zamanda firma mobil cihazların ilk Fallout oyunu olan Fallout Shelter'ı iOS cihazlar için yayınlamıştı. Ücretsiz olarak indirilip oynanabilen bu oyun milyonlarca oyun sever tarafından indirilip oynanmaya başlamış ve büyük beğeni kazanmıştı. Fallout Shelter Android versiyonu da birkaç gün önce yayınlandı ve bu zengin içerikli oyunu Android kullanıcılarının da oynayabilmesine imkan tanındı. Fakat şu an için herhangi bir Fallout Shelter PC versiyonu duyurulmuş değil. Eğer halen Fallout Shelter'ı mobil cihazlarınıza indirmediyseniz bu bağlantıları kullanabilirsiniz:

Fallout Shelter'ı mobil cihazlarda oynamanın belli dezavantajları bulunmakta. En büyük dezavantaj üzerinde uzun süre harcamanızı gerektiren bu oyunun bataryanızın çabuk tükenmesine neden olması. Eğer oyunu telefonunuzda oynuyorsanız ihtiyaç duyduğunuzda telefonunuzun pilinin tükenmesi ve kapanması problem olabilir. Bir başka büyük dezavantaj da ekran boyutu. Eğer siz de benim gibi göz bozukluğuna sahipeniz oyunu küçük ekranda oynamanız gözlerinizi yorabilir. Bu nedenle oyunu büyük ekrana taşımayı düşünebilirsiniz. Fallout Shelter'ı bilgisayarınızda oynayarak telefonunuzun pil ömrünün çabuk tükenmesini de engelleyebilirsiniz. İşte bu yazımızda Fallout Shelter bilgisayarda nasıl oynanır anlatacağız. Bu iş için Bluestacks adlı yazılımı kullanacağız:

Bluestacks programı temel olarak bilgisayarınızda sanal bir Android işletim sistemi çalıştıran bir emülatör. Bu programı kullanarak Android uygulamalarını bilgisayarınızda kullanabiliyorsunuz. Fallout Shelter'ı bilgisayarınızda oynayabilmek için ilk olarak yukarıdaki bağlantıyı kullanarak Bluestacks'i bilgisayarınıza indirin. Bluestacks'i indirip kurulumunu yapmak biraz zaman alabilir. Kurulum işlemleri tamamlanınca Bluestacks'in ilk ayarlarını yapacağız. 3 adımlı olan bu ayarlarda temel olarak Bluestacks içerisinde uygulama indirmek için kullanacağımız uygulama marketini aktifleştiriyoruz, kullanıcı hesabımızı yaratıyoruz veya mevcut hesabımızı seçiyoruz, sonrasında uygulama senkronizasyonu özelliğini açıyoruz:

Bu adımları nasıl tamamlayabileceğinizi bu yazımızın ilk bölümünde anlatmıştık:

Angry Birds 2 Bilgisayarda Nasıl Oynanır

Bluestacks'ın ilk ayarlarını yaptıktan sonra sıra Fallout Shelter'ı çalıştırmak için gerekli diğer uygulamaları yüklemeye geliyor. Bu iş için Bluestacks ana ekranındaki "Ara" tuşuna tıklayın:

Bu tuşa tıkladıktan sonra arama kutusuna "Google Play Oyunlar" yazın ve arama başlatın:

Aramayı başlattıktan sonra Google Play uygulama marketi açılacak. Açılan arama sonuçlarında aşağıdaki resimde işaretli olan uygulamayı seçin ve uygulama sayfası açılınca "Yükle" tuşuna tıklayarak indirmeyi başlatın:

Google Play Oyunlar uygulamasının yükleme işlemi bitince tekrar Bluestacks ana sayfasına dönüş yapın. Yine ana sayfadaki "Ara" kısayoluna tıklayın:

Bu sefer arama kutusuna "Fallout Shelter" yazıyoruz ve arama başlatıyoruz:

Google Play açılınca karşımıza çıkan arama sonuçlarında biraz aşağıya doğru kayarak "Bethesda Softworks LLC" tarafından yayınlanmış Fallout Shelter uygulamasını bulacağız:

Resimde işaretli olan uygulamayı bulduktan sonra üzerine tıklayarak uygulama sayfasına gidin ve "Yükle" tuşuna tıklayarak indirme işlemini başlatın:

Yükleme bitince artık Fallout Shelter'ı bilgisayarınız üzerinde oynayabileceksiniz:

Eğer yazımız işinize yaradıysa arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın. İyi eğlenceler!

Clash of Clans Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

GTA 5 Tarayıcıda ve Mobil Cihazlarda Nasıl Oynanır

YORUMLAR