GM Ne Demek, Snapchat GM Nedir?

Instagram ve Snapchat'te GM ne demek? Popüler sosyal medya platformlarının hikaye bölümünde karşılaşılan kısaltmanın ne anlama geldiğini açıklayacağız.

GM ne demek sorusu, sosyal medya platformlarını kullanan çoğu kişi tarafından en fazla sorulan sorular arasında yer alıyor. Bu yazıda sosyal medya kullanıcıları tarafından yaygın olarak kullanılan kavramın ne olduğunu detaylı bir şekilde açıkladık. Hazırladığımız yazıya göz atabilir ve söz konusu kavram hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sosyal medya hizmetlerinin popüler hâle gelmesiyle beraber hayatımıza birçok kavram dahil oldu. Bu kavramlar arasında GM de yer alıyor. Söz konusu ifade, ağırlıklı olarak görüntü tabanlı sosyal medya platformları Instagram ve Snapchat'te hikaye paylaşılırken yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Instagram ve Snapchat gibi hikaye özelliğine sahip olan platformları kullanıyorsanız GM kavramı ile karşılaşmış olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Peki, sosyal ağlarda sık sık kullanılan GM nedir, Türkçede hangi anlama geliyor? Bu soruların yanıtını merak eden kişier için bir rehber hazırladık.

Sosyal Medyada GM Ne Demek?

Sosyal medya platformu kullanan kişilerin karşı karşıya kaldığı GM, good morning kelimelerinin kısatlmasıdır. Kullanıcılar bu kelimeleri yazmak yerine GM kısaltmasını kullanır. Zamandan tasarruf ettiren bu kısaltma, kullanımı oldukça pratiktir.

Good morning kelimeleri ise Türkçede günaydın anlamına gelir. Dolayısıyla sosyal medya platformlarında hikaye paylaşırken ya da bir gönderi yayımlarken söz konusu kısaltmayı kullanan kişiler aslında good morning yani günaydını kastediyor.

GM Kelimesinin Açılımı Nedir?

Genellike hikaye paylaşılırken tercih edilen GM, yukarıda da belirttiğimiz üzere good morning sözcüklerinin kısaltmasıdır. Kullanıcılar iki kelime yazmak yerine daha pratik olduğu için yalnızca iki harfi kullanıyor. Bu kısaltmayı birden fazla sosyal medya hizmetinde görebilirsiniz ancak tüm platformlarda anlamı aynıdır.

Snapchat GM Ne Demek?

Birçok kullanıcı Snapchat üzerinden özel olarak hikaye paylaşımı yapmakta ve karşılarına sürekli olarak GM ifadesi çıkmatadır. GM ifadesinin anlamı İngilizcede good morning cümlesinin kısaltmasıdır.

Türkçe anlamı günaydın demektir. Binlerce kullanıcı Snapchat ya da başka platformlarda bu paylaşımı sürekli görmektedir. Türkçede olduğu gibi İngilizcede de kısaltmalar bulunmaktadır. GM ifadesi de Günaydın kelimesinin İngilizce kısaltmasıdır.

Hikaye paylaşma özelliğinin atası olan Snapchat, 2011 yılında hayatımıza girmiş ve milyonlarca kullanıcıya ulaşmış bulunuyor. Uygulama üzerinden her gün binlerce paylaşım yapılıyor. Kullanıcıların birbirleri ile paylaşım yapabildiklerini isterlerse bulundukları konumu paylaşabildikleri Snapchat, birçok kullanıcının birbirleri ile özel olarak hikayeler paylaşma özelliği sağlıyor.

Snapchat üzerinde bu hikayeyi paylaşmalarının en büyük nedeni ise uygulama kullanıcıların birbirleri ile ne kadar fazla paylaşım yaparlarsa o kadar fazla puan vermekte ve bunu bir emoji ile sınıflandırmaktadır. Kullanıcıların birçoğu eğer o vakit paylaşacak bir gönderi bulamazlar ise emojilerinin kaybolmaması için GM ifadesi ile paylaşım yaparlar.

Instagram GM Ne Demek?

Snapchat’te olduğu gibi Instagram platformu en çok hikaye paylaşılan sosyal medya uygulamalarından biridir. Günümüzde Snapchat’in önüne geçmiş ve en çok hikaye paylaşılan platformlardan olmuştur.

Peki, Snapchat’te kullanılan GM ifadesi Instagram’da farklılık gösteriyor mu? Aslında hiçbir farklılık göstermemektedir. GM ifadesi Instagram’da good morning ifadesinin kısaltması olarak kullanılmakta ve "günaydın" anlamına gelmektedir.

Snapchat GN Ne Demek?

Snapchat üzerinden en çok paylaşılan gönderiler arasında GN ifadesi de bulunmaktadır. Kullanıcılar paylaşım yapamadıklarında birbirleri ile olan emojilerini kaybetmemek için GM ya da GN ifadesini kullanarak hikaye paylaşmaktadırlar.

GN ifadesinin anlamı good night yani Türkçesi ile iyi geceler anlamına gelmektedir. Kullanıcılar bulundukları zaman dilimine göre GM veya GN ifadesini kullanarak paylaşım yaparlar.

Snapchat Nedir, Nasıl Kullanılır?
SOSYAL MEDYA

Snapchat Nedir, Nasıl Kullanılır?

2011 Yılında ilk kez hayatımıza giren Snapchat; Evan Spiegel, Bobby Murphy, Daniel Smith, Leo Noah Katz ve David Kravitz ekibi tarafından geliştirilmiştir.

Bu içeriğimizde Snapchat ve Instagram'daki GN ve GM nedir sorularını yanıtladık. Sizler bu paylaşımları anlamlı buluyor musunuz ya da gereksiz olduğunu mu düşünüyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında bizler ile görüşlerinizi paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Snapchat ST ne demek, ST nasıl yapılır sorularını cevapladığımız yazıya da göz atabilirsiniz.

YORUMLAR