Google Chrome Tarayıcısında Kayıtlı Şifreleri Görüntüleme

Kullanıcılar bazen hesaplarının şifrelerini unutabiliyor. Şifre sıfırlamak için e-posta, telefon ve benzeri onaylama işlemlerle uğraşmamak için sizin için hazırladığımız bu rehberi gözden geçirmenizi tavsiye ederiz.

google-chrome-sifre

Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ve kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan bir web tarayıcısıdır. Yayımlanmasından bu yana arayüzünde birçok değişikliklere gidilse de temel şeyler hemen hemen aynı kaldı ancak kayıtlı şifreleri hâlen nasıl görüntüleyebileceğini bilmeyen kullanıcılar bulunuyor.

Üyelik sistemi olan (bilhassa sosyal medya siteleri) sitelerde, hesabımıza erişirken doldurduğumuz kutucuktaki şifrenin kayıt olup olmayacağını ayarlayabileceğimiz bir bildirim ile karşılaşırız. Bunu onayladığımızda, Google Chrome’da ikinci kez bir oturum başlattığımız zaman, şifrenin olduğu kutucuk otomatik olarak dolu olacak ve bizim şifre girmemize gerek kalmayacaktır.

google-chrome-sifre-1

Tarayıcının kullanıcılarına sağladığı bu kolaylık, kullanıcılara malum sitelerdeki hesapların şifrelerini zamanla unutturabiliyor. Şifre sıfırlamak için e-posta, telefon ve benzeri onaylama işlemlerle uğraşmamak için sizin için hazırladığımız bu rehberi gözden geçirerek kayıtlı şifreleri görüntülemeyi öğrenmenizi tavsiye ederiz.

Google Chrome Şifre Paylaşımı Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Google Chrome Şifre Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Google Chrome’dan kullanıcı deneyimini güçlendirecek yepyeni bir özellik daha geliyor. İlk etapta kullanımına ilişkin bazı kısıtlamalar olması beklenen bu özellik, şifrelerinizi kopyala - yapıştır yöntemine gerek kalmadan başkalarıyla tek tık ile paylaşmanıza imkân tanıyor.

Google Chrome’da Kayıtlı Şifreler Nasıl Görüntülenir?

Bu yöntemle tarayıcınızda kayıtlı olan tüm şifreleri görüntüleyebilir, dilediğiniz şifrenin kayıtlı şifreler arasından kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.

  • Sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayınız.
  • Açılan menüden “Ayarlar” seçeneğine tıklayınız.
  • En aşağı indikten sonra “Gelişmiş” yazısının üzerine tıklayınız.
  • “Otomatik doldurma” bölümüne geliniz ve “Şifreler” yazısının üzerine tıklayınız.
  • Açılan sayfada “Kayıtlı şifreler” bölümünün altında, kayıtlı şifreleriniz sansürlenmiş bir şekilde görünecektir. Sansürü aşmak için sansürlenmiş şifrenin hemen yanındaki gözün üzerine tıklamanız yeterli olacaktır. (Windows kullanıcılarından, şifrelerin gösterilmesini onaylamaları için bilgisayarın şifresini girmeleri istenebilir.)

google-chrome-sifre-2

Her geçen gün yeni sitelere kayıt oluyoruz ve hepsi için aynı şifreyi kullanmak pek mümkün olmayabiliyor. Hele ki belirli zaman aralıklarında şifrenizi değiştirmenizi isteyen sistemler hafızamızı epey zorluyor. Hal böyle olduğundan Google Chrome'daki kayıtlı şifreleri görüntülemeözelliğine çok sık başvurmamız gerekebiliyor.

Google Chrome'da kayıtlı şifreleri görüntüleme ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Siz şifrelerinizi Google Chrome'a kaydediyor musunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR