En İyi Şifre Yöneticisi Programları

En iyi şifre yönetimi uygulamaları hangileri? Bu yazıda en iyi şifre yöneticisi programları listesi hazırladık. Listede birbirinden başarılı hizmetler mevcut.

Şifre yöneticisi programları, internet üzerinden oluşturduğunuz hesapların giriş bilgilerine hızlı ve pratik bir şekilde ulaşabilmenize imkân tanıyor. Peki, alanında en başarılı hizmetler hangileri? Bu yazıda birbirinden başarılı hizmetleri bir arada topladık.

Günümüzde çoğu internet kullanıcısının çok sayıda çevrim içi hesabı bulunuyor. Güvenlik açısından her hesap için farklı bir parola belirlendiğinden dolayı tüm şifrelerin hatırlanması biraz zor olabiliyor. Böyle bir durumda parola yöneticisi tercih edebilirsiniz.

Şifre Yöneticisi Programları Listesi

  • LastPass
  • 1Password
  • KeePass
  • Keeper
  • Bitwarden
  • Roboform
  • Enpass Password Manager
  • NordPass Password Manager
  • Dashlane

Yukarıda şifrelerinize kolayca erişebilmenize olanak tanıyan hizmetler bulunuyor. Listede yer alan programların detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca güçlü parolaların nasıl oluşturulduğunu merak ediyorsanız güçlü ve güvenli şifre nasıl oluşturulur sorusunu yanıtladığımız yazıya da göz atabilirsiniz.

LastPass

İnternet hesaplarınıza ait tüm şifreleri tek bir yerden kontrol etmek için kullanabileceğiniz en etkili şifre yönetim çözümlerinden bir tanesi olan LastPass, farklı web siteleri üzerinde kullanmakta olduğunuz farklı şifreleri hatırlama derdinden sizleri kurtaracaktır.

Bu noktada ihtiyacınız olan tek şey, tüm şifrelerinizin yer aldığı veritabanına ulaşabilmek için kullanacağınız tek bir yönetici şifresi olacaktır. Sürekli olarak kullanmakta olduğunuz sosyal medya hesaplarınızı, e-posta hesaplarınızı ve daha birçok web sitesini farklı kategoriler altında listeleyerek, ihtiyacınız olan tüm bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

Bunun dışında eğer daha önce LastPass altına kaydetmiş olduğunuz bir web sitesine giriş yaparsanız, LastPass gerekli giriş bilgilerini sizin için otomatik olarak doldurarak, sizi bu zahmetten de kurtaracaktır. Uygulamanın hemen her internet tarayıcısı ile uyumlu bir şekilde çalıştığının da altını çizelim.

1Password

Dünya genelinde bir milyondan fazla kullanıcının güvenerek kullanmakta olduğu 1Password ile LastPass'ta olduğu gibi tüm kişisel verilerinizi ve şifrelerinizi tek bir yerden kolayca kontrol edebilirsiniz. Ücretsiz bir sürümü olmasa da kullanıcıların deneyebilmesi için otuz günlük bir deneme sürümünü kendilerine sunan uygulama oldukça profesyonel olarak tasarlanmıştır.

Popüler bulut dosya depolama servisi Dropbox ile senkronize olarak çalışabilen program yardımıyla; web servisleri ve siteleri üzerinde kullanmakta olduğunuz kullanıcı adı, şifresi, e-posta adresi gibi bilgileri bir kez girdikten sonra kayıt altına almakta ve sonrasında aynı servislere ve sitelere giriş yaptığınızda gerekli olan tüm bilgileri otomatik olarak doldurmaktadır.

Tüm platformlar üzerinde sorunsuz bir şekilde çalışan 1Password'u ister mobil cihazlarınız isterseniz de bilgisayarınız üzerinden güvenle kullanabilirsiniz.

KeePass

İnternet üzerinde giriş yaptığınız web servisleri ve web siteleri ne kadar çok olursa kullanmakta olduğunuz giriş bilgilerini ve şifrelerini hatırlamanız da o kadar zor olacaktır. Ayrıca internet alemi dışında dosyalarınızı veya klasörlerinizi gizlemek için kullandığınız şifreleri hatırlamak bile bir yerden sonra oldukça zahmetli ve can sıkıcı bir iş haline gelebilir.

Tüm bu sıkıntıların önüne geçmek için kullanabileceğiniz bir diğer şifre yönetim yazılımı da KeePass'tir. Popüler hizmet çoklu kullanıcı özelliği, veri tabanı üzerinde yer alan verileri kolayca transfer edebilme, kaydedilmiş olan şifreleri kategorize edebilme, otomatik algılama ve kaydetme gibi gelişmiş özelliklere sahip.

KeePass ile hatırlamanız gereken tüm şifrelerinizi tek bir yerde saklayabilir ve ihtiyacınız olduğu zaman tüm şifrelerinize kolayca ulaşarak kullanabilirsiniz. Windows platformu üzerinde kullanabileceğiniz program yardımıyla, tüm kişisel verilerinizi çok daha güvenli bir şekilde saklamak tamamen sizin elinizde.

Keeper

Keeper Windows, macOS, iOS ve Android platformlarında oturum açma bilgilerinizi yönetebilmenize yardımcı olan bir şifre yöneticisidir. Sınırsız cihaz desteği ile dikkat çeken hizmette cihazlar arasında senkronizasyon özelliği mevcut. Keeper'da ücretli versiyonun yanı sıra sınırlı süreliğine ücretsiz deneme sürümü de bulunuyor. 

Gelişmiş özellikleri ile dikkat çeken hizmet, parolalarınızdan herhangi biri zayıfsa veya birden fazla hesapta kullanmışsanız sizi uyarır ve güçlü parola oluşturmanıza imkân tanır. Eklenti desteğine sahip olan hizmet ayrıca çok başarılı bir arayüze sahip.

Bitwarden

Açık kaynak kodlu Bitwarden, en iyi ücretsiz parola yöneticileri arasında yer alıyor. Platformun ücretsiz sürümünde sınırsız sayıda şifre ve cihaz, tüm temel işlevler yer alırken premium sürümde ise gelişmiş 2FA, acil erişim, Bitwarden Kimlik Doğrulayıcı, güvenlik raporları ve dahası bulunuyor.

Hizmette Families isimli bir abonelik planı da yer alıyor. Bu planda 6 premium hesap, sınırsız paylaşım gibi avantajlar sunuluyor. Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken Bitwarden programı kolay bir kullanıma sahip. Eklenti desteğine sahip olan hizmet Windows, macOS, Linux, Android ve iOS platformlarında kullanılabiliyor.

Roboform

Eklenti desteğine sahip olan RoboForm Windows, Mac, iOS, Android, Linux ve Chromebook platformlarında kullanılabiliyor. Hizmet, kullanıcı ismi ve şifre yazmanıza gerek kalmadan hesabınıza pratik bir şekilde erişebilmenizi sağlıyor. Parolalarınızı senkronize etmenize de olanak tanıyan parola yöneticisinde daha birçok özellik mevcut.

Enpass Password Manager

Enpass, verilerin tamamını açık kaynak SQLCIPHER motorunu kullanarak AES-256 bit ile şifreliyor. Bu, bilgilerin güvenli bir şekilde saklanmasına yardımcı oluyor. Koyu tema desteğinin yer aldığı hizmette otomatik doldurma, birden fazla kasa, güçlü şifre oluşturma dahil olmak üzere pek çok özellik içeriyor.

NordPass Password Manager

Otomatik doldurma özelliğinin yer aldığı NordPass Password Manager Windows, macOS, Linux, Android ve iOS üzerinden kullanılabiliyor. Eklenti desteğine sahip olan parola yöneticisinde çok faktörlü kimlik doğrulama ve biyometrik kimlik doğrulama özellikleri mevcut.

Dashlane

Cihazlar arasında kolay senkronizasyon özelliğine sahip olan Dashlane, en başarılı parola yöneticilerinden biridir. Başarılı bir arayüze sahip olan hizmetin ücretsiz sürümü sınırsız ve güvenli paylaşım imkânı sunuyor. Ücretli abonelik planlarında ise çeşitli avantajlar bulunuyor.

Şifre Yöneticisi Ne İşe Yarar?

Temel açıdan baktığımızda şifre yönetim programları sizin için güçlü şifreler oluşturan, şifreleri saklayan ve şifrelerinizi şifreleyen yazılımlardır. Kullandığınız tüm hesapların ve bu hesaplara ait şifrelerin veritabanına ulaşmak için yalnızca tek bir yönetici şifresine ihtiyaç duyacaksınız.

Bu sayede farklı internet sitelerinde farklı şifreler kullanabilirsiniz. Hem bu şifreleri unutma sorunu ortadan kalkmış olur hem de unutmamak için her internet sitesinde aynı şifreyi kullanarak ciddi bir riskin altına girmemiş olursunuz.

Dünyada En Çok Kullanılan Şifreler
İNTERNET

Dünyada En Çok Kullanılan Şifreler

En popüler şifre yöneticilerinden biri olan NordPass'in yaptığı gerçekleştirdiği araştırmayla beraber dünya genelinde en çok kullanılan şifreler belli oldu.

Bu yazıda şifre yöneticisi programları listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı hizmet hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR