Google Translate (Çeviri) Sesleri Nasıl İndirilir?

Google Çevirinin okuduğu seslendirmeleri nasıl indiririz? Bu yazımızda Google Çeviri'de yaptığınız ses dosyalarını nasıl indireceğinizi anlatıyoruz.

Google Çeviri Sesleri Nasıl İndirilir?

Google Translate ile hazırladığımız ses dosyaları nasıl indirilir? İngilizcesi bitenlerin imdadına yetişen; Google'ın Translate servisini bilmeyenimiz yoktur. Google gün geçtikçe Translate servisine yeni özellikler ekleyip; işlevselliğini istikrarlı bir şekilde artırıyor. Bu çeviri servisinde bildiğiniz üzere metinleri sesli okuma özelliği de bulunuyor. Evet, bu çok güzel bir özellik. Fakat sayfada seslendirme özelliği ile seslendirdiğimiz dosyayı indirebileceğimiz bir bağlantı bulunmuyor. Bu yüzden size; metin seslendirme özelliği ile robot ablamıza okuttuğunuz ses dosyasına birkaç basit adımla nasıl ulaşabileceğinizi anlatıyoruz.

1. Adım: Öncelikle Google Çeviri sayfasına girip herhangi bir cümle yazıp, bizim için bu cümleyi okumasını istemek için aşağıdaki görüntüdeki butona basıyoruz:

Google Çeviri Ses Dosyaları Nasıl İndirilir 1

Metin seslendirme özelliğini öğrendiysek işe koyulabiliriz.

2. Adım: F12 tuşuna basarak ya da sayfaya sağ tıklayıp öğeyi incele diyoruz. Ekranımızın kenarında açılan ufak pencereden "Network" veya "Ağ" (Firefox'da Ağ yazıyor) yazan sekmeyi seçiyoruz:

Google Çeviri Ses Dosyaları Nasıl İndirilir

3. Adım: Bu pencere açıkken çeviri ekranına tekrar geçip ses dosyasını indirmek istediğimiz metni yazıp, "Dinle" yani ilk adımda belirttiğimiz hoparlör sembolüne tıklıyoruz. Bu sırada Network sekmesinde bu yazılar belirecek :

Google Çeviri Ses Dosyaları Nasıl İndirilir

Buradaki yazılar gözünüzü korkutmasın, sadece işaretlediğim "translate_tts" ile başlayan satır bizim için önemli.

4. Adım: Bu yazıya sağ tıklayıp "Open in new tab" (yeni sekmede aç) yazısına basıyoruz:

Google Çeviri Ses Dosyaları Nasıl İndirilir 4

Ardından yeni sekmede ses dosyamız oynatılıyor:

Google Çeviri Ses Dosyaları Nasıl İndirilir

Son olarak da sağdaki üç noktaya tıklayıp indirebiliyoruz veya CTRL + S tuşlarına basıp farklı kaydet yaparak ses dosyanızı kaydedebilirsiniz.

Ne işe yarar?

Sunum hazırladığınızı ve birinin bu sunumu idareten de olsa seslendirmesi gerektiğini düşünün, Google Translate sizin için seslendirir!

Bir hacker grubusunuz (anonymous gibi) ve çok önemli bir konuda açıklama videosu hazırlıyorsunuz, kim seslendirecek!? Dert etmeyin Google Translate yapar! (:D)

Google Translate ile Fotoğraftaki Metni Çevirme
MOBİL

Google Translate ile Fotoğraftaki Metni Çevirme

Google Translate ile Fotoğraftaki Metni Çevirme - Dünya genelindeki en popüler çeviri servislerinden birisi olan Google Translate ya da ülkemizdeki adı ile Google Çeviri, mobil uygulaması ile kullanıcılara müthiş özellikler sunuyor desek? Bugün bu özelliklerden birisine, görüntülerdeki metinleri çevirme özelliğine odaklanacağız.

Google Translate Artık Cinsiyete Özel Çeviriler Yapıyor
İNTERNET

Google Translate Artık Cinsiyete Özel Çeviriler Yapıyor

Çevirilerindeki cinsiyet ön yargısını azaltmak isteyen Google Translate, artık bazı diller için cinsiyete özel çeviriler sunuyor.

Google Translate ile Sesli Çeviri Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Google Translate ile Sesli Çeviri Nasıl Yapılır?

Merhaba Tamindir takipçileri. Günümüzde insanlarla iletişim kurmak internet öncesi dönemle kıyaslandığında hiç olmadığı kadar kolay bir hale geldi.

YORUMLAR