Google Translate ile Sesli Çeviri Nasıl Yapılır?

Google Translate ile sesli çeviri yapmayı resimli olarak anlatıyoruz

Google Translate ile Sesli Çeviri Nasıl Yapılır?

Merhaba Tamindir takipçileri. Günümüzde insanlarla iletişim kurmak internet öncesi dönemle kıyaslandığında hiç olmadığı kadar kolay bir hale geldi. Artık arkadaşlarımızla ve ailemizle sesli ve görüntülü sohbet yoluyla iletişim kurabiliyor, dilediğimiz zaman yazışabiliyoruz. Eğer bir 25 sene önceye yolculuk edersek ne dediğim daha da iyi anlaşılacaktır. Skype, WhatsApp, Viber, Facebook, Twitter, e-posta vs. gibi iletişim araçlarının olmadığı bu dönemde yakınında olmadığımız arkadaş ve ailemizle klasik telefon ve posta araçlarından başka bir iletişim seçeneğimiz yoktu. Şimdi ise herşey bir dokunuş kadar yakın.

İnternet devriminden sonra ulusal bağlar da aşılmaya başlandı. İnsanlar farklı ülkelerden ve dillerden insanlarla iletişim kurmaya başladı. Hal böyle olunca yabancı dil ve çeviri konusunda ortaya çıkan ihtiyacı karşılamak için çeşitli çözümler ortaya atıldı. Bu araçlar arasında oldukça kullanışlı olanlardan biri de Google tarafından yayınlanan Google Translate ya da Türkçe adıyla Google Çeviri uygulaması. Android ve iOS mobil cihazlarınıza ücretsiz olarak indirebileceğiniz Google Translate uygulamasını bir yabancı dil sözlüğü ve sesli çeviri aracı olarak kullanabilmeniz mümkün. Google Translate birçok farklı dili desteklemesiyle ön plana çıkıyor. Biz de bu yazımızda Google Translate'in sesli çeviri özelliğini kullanarak nasıl konuştuğunuz bir kelimeyi ve cümleyi farklı bir dile çevirebileceğinizi resimli olarak anlatacağız. Eğer mobil cihazınızda Google Translate yüklü değilse bu bağlantıları kullanarak uygulamayı indirip kullanmaya başlayabilirsiniz:

Google Translate uygyulamasını indirip çalıştırdıktan sonra uygulama içerisinde ilk olarak sesli çeviri yapacağımız dili belirliyoruz. Bu iş için ekranın üstündeki bölümden kaynak dili ve hedef dili belirleyebilirsiniz. Resimde işaretli olan alanın solundaki kısım kaynak dil, sağındaki kısım hedef dil olacaktır:

Kaynak ve hedef dili belirledikten sonra ise yazı yazılan alanın hemen altındaki mikrofon tuşuna dokunarak çeviri işleminin ikinci adımını başatın:

Mikrofon tuşuna dokunduktan sonra ses algılama ekranı karşınıza çıkacaktır. Bu ekran açıldıktan sonra "Şimdi konuşun" mesajını gördüğünüzde çevirmek istediğiniz kelime veya cümleyi mobil cihazınızın mikrofonuna doğru söyleyin ve sistemin bu kelime veya cümleyi algılamasını bekleyin:

Çeviri işlemi tamamlandıktan sonra söylediğiniz kelime veya cümle size ekranda gösterilecektir. Alt tarafta da çevirisini görebilirsiniz. Ayrıca sistem size desteklenen diller için sesli çeviriyi dinleme imkanı da veriyor:

Bütün işlemler bu kadar, umarız yazımız size yardımcı olmuştur. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere, hoşçakalın.

Google Translate ile Görüntülerdeki Resmi Çevirme

YORUMLAR