GTA 6'da Olmasını İstediğimiz 5 Şey

En çok beklenen GTA 6 özellikleri neler sorusunu soran oyuncular için liste hazırladık. Hazırladığımız listede en fazla olmasını istediğimiz özellikler mevcut.

En çok beklenen GTA 6 özellikleri neler? Bu yazıda dünyanın en popüler oyun serilerinden bir tanesi olan Grand Theft Auto'nun yeni oyununda olmasını istediğimiz özellikleri bir arada topladık. Hazırladığımız yazıya göz atarak en fazla beklenen Grand Theft Auto 6 özellikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Çok uzun beklemeler sonunda kavuştuğumuz GTA 5 yavaş yavaş eskimeye yüz tutarken, kafalara takılan yeni Rockstar oyunu GTA 6 elbette. Ne zaman çıkacak, fiyatı ne kadar olacak ve benzer türdeki soruları şimdiden sormaya başladığımız GTA 6, aynı zamanda oyuncuların bir çok köklü reform yapılmasını istediği bir GTA serisi.

GTA 6 Hakkında Bilgiler: Hikaye, Karakterler, Harita, Çıkış Tarihi
OYUN

GTA 6 Hakkında Bilgiler: Hikaye, Karakterler, Harita, Çıkış Tarihi

Grand Theft Auto VI çıkış tarihi, hikayesi, karakterleri, haritası ve benzerleri henüz açıklığa kavuşmuş olmamasına karşın GTA serisinin çıkması beklenen oyunu ile ilgili ortada bir sürü iddia bulunuyor.

GTA 3'ten bu yana ana hatları ile oyunu değiştirmeyen ve küçük gelişmeler yapan Rockstar Games, milyonlarca kopyasını sattığı oyunda istediğimiz değişiklikleri ve yenilikleri yapar mı bilemeyiz. Bu nedenle biz buraya istediklerimizi ve beklentilerimizi yazalım, Rockstar Games yapmazsa onların ayıbı olsun.

Milyonlarca oyuncu tarafından oynandığı için elbette ortaya pek çok farklı istek çıkıyor. Bunların hepsini oturup teker teker yazma imkanımız olmadığı için en çok istenilen 5 şeyi yazmaya karar verdim.

Eğer bu dediklerimiz bir sonraki GTA oyununda olursa, oyunun çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Sizler de yazının altındaki yorum bölümüne GTA 6'da olmasını istediğiniz özellikleri yazabilirsiniz.

En Çok Beklenen GTA 6 Özellikleri Neler?

  • Kadın ana karakter
  • Oyuncuları daha çok içine çekecek bir hikaye
  • Daha kapsamlı bir şehir
  • Birazcık daha akıllı polisler
  • Polis olarak oynayabilmek (polis modu)

Yukarıda en fazla beklenen Grand Theft Auto 6 özellikleri yer alıyor. Bu özelliklerin detayların aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Kadın Ana Karakter

Bugüne kadar çıkan hiç bir GTA serisinde ana karakter olan kadın kullanmayan Rockstar Games'in GTA 6'da bir kadını ana karakter yapmasını hem istiyoruz hem de bekliyoruz. GTA 3, GTA 4 ve GTA 5 gibi oyunlarda kadınların yan rolleri olmakla birlikte genel olarak sokakta silah ya da sopayla dövdüğümüz insanlardan ibaret oluyorlar.

Elbette erkekleri de dövüyoruz. Genel olarak karşımıza çıkan her şeyi dövüp patakladığımız GTA oyunlarına GTA 6 ile birlikte bir ana kadın karakter gelse sizce de hoş olmaz mı?

Eğer dediğimiz şekilde bir kadın karakter oyuna ana karakter olarak dahil olursa hikayede bir yer bulacak ve kendi görevleri ile kendi yapması gereken pek çok şey olacak. Umarız Rockstar Games bunu GTA 6'da yapar.

2. Oyuncuları Daha Çok İçine Çekecek Bir Hikaye

Eğer son çıkan GTA 5 ya da önceki GTA serilerinden bir tanesini oynadıysanız mutlaka biliyorsunuz ki, bir süre oynadıktan sonra sokakta kendinizi kaos yaratırken buluyorsunuz. Araba çalma, adam dövme ve yaralama, sokakta milleti kovalama, huzursuzluk çıkarma ve son olaral polisler tarafından kovalanma.

Bunların genel olarak sebebi GTA serilerinin hikayesinin yeterince derin olmaması ve bu nedenle de oyuncuları içine çekememesi.

Rockstart Games, GTA'nın oyun mentalitesi olarak çok daha detaylı bir hikayeye ihtiyaç duymuyor olabilir ya da bu şekilde düşünebilir fakat bir süre sonra sokakta adam dövmek yerine oyunun sunmuş olduğu görevler ile yeni şeyler keşfetsek çok daha güzel olacağını düşünüyorum.

GTA 5 ile biraz gelişen oyun hikayesinin GTA 6'da çok daha gelişmiş ve içine çeken türde olmasını umuyoruz.

3. Daha Kapsamlı Bir Şehir

GTA oyunlarındaki şehirlerin detaylarına çok fazla önem veriliyor olsa da, sayılarının azlığı nedeniyle bir süre gezip karış karış biliyor hale geliyoruz. Oysa standarttan uzaklaşarak çok daha fazla şehir olsa ve biz bunları farklı karakterler seçerek gezip keşfedebiliyor olsak çok daha güzel olmaz mıydı? Bence olurdu.

Genel olarak bu tür oynadığım oyunlarda yeni şeyler keşfetmek her zaman heyecan veriyor. Bu nedenle GTA 6 içerisinde daha fazla şehir olmasını diliyorum. En azından bir kaç fazla şehir daha olsa da hemen gezip bitiremesek ve uğraşsak diye düşünüyorum. 200 TL'ye yakın para verip 2 gün sonra haritayı karış karış biliyor olmak benim zoruma gidiyor. Rocksstar Games yetkililerine buradan sesleniyorum: "Daha fazla keşfedebileceğimiz şehirler istiyoruz".

4. Birazcık Daha Akıllı Polisler

GTA oyunlarının olmazsa olmazlarından olan polisler için geliştirilen yapa zeka sistemi biraz daha geliştirilse sanırım tadından yenmez. Piyasadaki bir çok oyuna göre çok üstün özelliklere sahip olan GTA serilerinde buna rağmen polisler zaman zaman istediğimiz ya da beklediğimiz tepkileri veremiyorlar.

Sonuç olarak da onlarca insanı şehirin göbeğinde öldürüp getirttiğimiz polislerde aynı kaderi paylaşıyor ve onları da tarayarak öldürebiliyoruz. Elbette gittikçe artan polis baskısı bir süre sonra kaçmanızı imkansız hale getiriyor olsa da, genel olarak oyunda polisler için kullanılan yapay zekayı biraz geliştirmelerini rica ediyoruz.

Eğer polisler komik hatalar yapmasa ya da beklediğimizden çok daha farklı tepkiler ortaya koyabilse oyunun daha heyecanlı ve eğlenceli olacağından hiç şüphem yok. Ayrıca bu şekilde sokağın ortasında kaos yaratmadan önce de bir kez daha düşünmemizi sağlayabilirler.

5. Polis Olarak Oynayabilmek (Polis Modu)

GTA 6'daki polisler için kullanılacak yapay zekadan bahsetmişken, neden GTA 6'da polis olarak oynamayalım sorusu geliyor akıllara. Güzel olmaz mıydı? Peki böyle bir şey olacak olsa nasıl olurdu? GTA 6'ya eklenecek yeni bir mod sayesinde bu moda giriş yaparak oyunda polislerden kaçmak yerine polis olup suçluları kovalayabiliriz.

Geçmiş GTA serilerinden bir tanesi olan GTA Vice City'de bulunan bu özellik eğer bir polis arabası çalarsanız otomatik olarak polis görevleri yapmanızı sağlıyordu. Fakat bu tam olarak polis olarak oynamak sayılmıyor.

Daha geliştirilmiş bir özellik ve mod sayesinde oyunda tamamen polis olmamızı sağlamak bence Rockstar Games'in GTA 6 ile birlikte getirebileceği en güzel özellikler arasında yer alıyor. Bakalım olacak mı?

Bonus: GTA 6 Güzel İzmir'imizde Geçsin!

Tamamen bir rüyadan ibaret olsa da Tamindir olarak bulunduğumuz İzmir bence GTA 6 için mükemmel. Özellikle haritasını düşündüğünüzde 1 saat mesafedeki Çeşme, Gümüldür, Foça, Tire, Bergama, Aliğa, Menderes ve diğer semtler oyuna heyecan katabilir ve merkez olarak tüm şehir içini düşünürseniz bence bir oyun için oldukça yeterli.

Bu yazıda en çok beklenen GTA 6 özellikleri listesi hazırladık. Yukarıda GTA 6'da olmasını beklediğimiz bu 5 yeni özellik dışında bu da olsa süper olurdu dediğiniz özelliker varsa yine alttaki yorum bölümünden bizlere mutlaka iletin. Şimdilik GTA 5'e devam.

 

YORUMLAR