En İyi Çeviri Programları

En iyi çeviri programları neler? Bu sorunun yanıtını merak edenler için özellik, arayüz ve kullanım kolaylığı bakımından en başarılı uygulamaları listeledik.

Oldukça hızlı ve pratik bir şekilde çeviri yapabilmenizi sağlayan çok sayıda uygulama yer alıyor. Peki, en iyi çeviri programları neler? Bu yazıda bu konuda en başarılı uygulamaları sıraladık.

İnsanların çoğu yanında telefonu olmadan seyahat etmeyi düşünemiyor. Telefon olmadan yapılan bir seyahat, onlar için epey tüyler ürpertici görünüyor. Akıllı telefonları genellikle yakınlarımızla iletişim kurmak, kamera ve GPS özelliğinden faydalanmak için kullanıyoruz.

Yabancı ülkelerdeki işaretler, gidilen yerin insanları tarafından konuşulan dili kendi dilimize çevirmek için dahi akıllı telefonlarımızı kullanabiliyoruz. Bu basit gibi görünen çeviri uygulamalardan biri, kendi kişisel tercümanınız olabilir. Sizler için bir araya getirdiğimiz bu Android ve iOS için uyumlu olan çeviri uygulamaları, gittiğiniz yerde hiç yabancılık çekmemenizi sağlar.

İngilizce Öğrenmek için En İyi Uygulamalar
MOBİL

İngilizce Öğrenmek için En İyi Uygulamalar

Günümüzde yabancı dil bilmenin hem gündelik hayatımız üzerinde hem de iş hayatımız üzerinde görmezden gelinemeyecek ölçüde önemli olduğunu söyleyebiliriz.

En İyi Çeviri Programları Neler?

  • Google Translate
  • Yandex Translate
  • Microsoft Translator
  • Reverso Translation Dictionary
  • Naver Papago Translator
  • SayHi Translate
  • Translate Me
  • Translator Pro
  • Hi Translate
  • iTranslate

Yukarıda çeviri yapabilmenizi sağlayan başarılı uygulamaları sıraladık. Listede yer alan uygulamalar ile ilgili ayrıntılara aşağıdan erişebilirsiniz.

1. Google Translate

100’den fazla dili destekleyen Google Translate, bünyesinde çok fazla dil barındırdığından ve arayüzünün sadeliğinden ötürü en iyi çeviri hizmetlerinden bir tanesi. Çok kolay bir kullanıma sahip olan uygulamayı cihazınıza ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Translate, yazının yanı sıra mikrofon aracılığı ile konuşulan dili istenilen dile çevirebiliyor. Uygulama, çeviri yapabilmesi için sizin ya da karşınızdaki kişinin söylediklerini algılaması yeterli. Çevrim dışı moduna sahip olan uygulama, bu sayede internet olmadığı zamanlarda da kullanılabilir.

2. Yandex Translate

Çok başarılı bir arayüze sahip olan Yandex Translate, 90’dan fazla dilde çeviri yapabiliyor. Uygulamada görsel çeviri özelliği yer alıyor. Bu sayede çevrim içi modda fotoğraftaki metni otomatik olarak tanımlayabiliyor ve anında çeviri işlemini gerçekleştirebiliyor.

Görsel çeviri özelliği Türkçenin yanı sıra İngilizce, Çince, Almanca, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca dahil olmak üzere 12 dili destekler. Uygulama tıpkı Google Translate gibi mikrofon aracılığı ile konuşulan dili farklı bir dile çevirebiliyor.

Çevrim dışı moda sahip olan Yandex Translate, birçok dilde internet bağlantısı olmadan çeviri yapabiliyor. Android Wear desteğine sahip olan uygulama sözlük olarak da kullanılabiliyor. Kelime kartları sayesinde daha hızlı öğrenebilirsiniz.

3. Microsoft Translator

Çeviri uygulaması denildiğinde akla ilk gelen isimlerden bir tanesi olan Microsoft Translator, dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip. Basit bir kullanım ile kullanıcıların karşısına çıkan uygulama, 70’i aşkın dilde çeviri yapabiliyor.

İnternet bağlantısı olmadan çeviri yapabilme yeteneğine sahip olan uygulamada fotoğraflardaki ve ekran görüntülerindeki metinleri çok hızlı bir şekilde çevirebiliyor. Çevrilen dilin nasıl telaffuz edildiğini de öğrenebilirsiniz.

Sıkça kullandığınız çevirileri kaydetme imkânı tanıyan Microsoft Translator’da çevirileri farklı uygulamalar ile paylaşabilirsiniz.

4. Reverso Translation Dictionary

Başarılı kullanıcı arayüzüne sahip olan Reverso Translation Dictionary Fransızca, İngilizce, İtalyanca, Portekizce ve Almanca dahil olmak üzere 14 dilde çeviri yapabiliyor. Uygulama desteklenen dil sayısı bakımından bir hayli sınırlı fakat birçok çeviri uygulamasından daha ayrıntılı bir çeviri hizmeti sunar.

Kolay bir kullanıma sahip olan uygulama, kelimeleri ezberlemenize ve çevirmenize yardımcı olur. Uygulamada ayrıca eş anlamlı kelimeler de bulunuyor. Bu sayede kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.

5. Naver Papago Translator

Sade bir tasarıma sahip olan Naver Papago Translato adlı uygulama İngilizce, Çince, Korece ve İspanyolca dahil olmak üzere 13 dili destekler. Zengin özellikleri ile dikkat çeken uygulamada metin çevirisinin yanı sıra fotoğrafların üzerindekileri yazıları da çevirebiliyor.

Mikrofon aracılığı ile konuştuğunuz kelimeleri çevirebilen uygulamada çevrim dışı mod desteği yer alıyor. Böylece internet bağlantısı olmadığı zamanlarda da uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz.

6. SayHi Translate

Çeviri konusunda oldukça başarılı olan SayHi Translate Türkçe, Almanca, Japonca, Norveççe, Romence, İngilizce, İspanyolca, Korece ve Hırvatça dahil çok fazla sayıda dili destekler. Farklı bir dilde konuşmayı inanılmaz derecede basitleştiren uygulamada metnin yanı sıra sesli çeviri özelliği de bulunuyor.

Çok kolay bir kullanıma sahip olan uygulamayı akıllı telefon ya da tabletinize ücretsiz olarak indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

7. Translate Me

Çok kullanışlı özelliklere sahip olan Translate Me adlı uygulama Türkçe, İngilizce, Slovakça, Hintçe, Japonca, İtalyanca ve Gürcüce dahil olmak üzere 100’den fazla dili destekler. Ücretsiz olarak sunulan uygulamada istediğiniz kelimeyi ya da cümleyi farklı bir dile çok hızlı ve pratik bir şekilde çevirebilirsiniz.

Uygulama üzerinden kamera aracılığıyla da çeviri yapabilmeniz mümkün. Örneğin tabelada yer alan yabancı kelimenin çevirisini yapabilirsiniz. Sade bir tasarım tercih edilen uygulamada sesli çeviri özelliği de mevcut.

8. Translator Pro

Oldukça basit bir kullanıma sahip olan Translator Pro, 60’dan fazla dili destekler. Çeviri yapmak istediğiniz ifadeyi uygulamada yer alan kutucuğa yazmanız ve çevrilecek dilleri ayarlamanız yeterli. Bu işlemin sonucunda çok kısa sürede çeviri gerçekleşecek. Geçmiş sayfası üzerinden daha önce yaptığınız çevirilere göz atabilirsiniz.

Sesli çeviri özelliğini de destekleyen uygulama, bu sayede mikrofon aracılığı ile çeviri yapılabilmesini mümkün hale getiriyor. Bu özellik, kullanım deneyini önemli ölçüde üst seviyeye taşıyor.

9. Hi Translate

108 dilde çeviri yapabilmenize olanak tanıyan Hi Translate, kelime ve cümleleri gerçek zamanlı olarak çevirebiliyor. Metin çevirisinin yanı sıra sesli çeviri özelliğinin de yer aldığı uygulamada çevrim dışı mod bulunuyor.

Kamera aracılığı ile çeviri yapabilen uygulama, oldukça kolay bir kullanıma sahip. Başarılı arayüzü ile dikkat çeken Hi Translate isimli uygulamayı ücretsiz olarak cihazınıza indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

10. iTranslate

Türkçe, İngilizce, Azerice, Çince, Hırvatça ve Almanca dahil olmak üzere 100’den fazla dilde çeviri yapabilme yeteneğine sahip olan iTranslate, 50 milyonu aşkın indirme sayısı ile dikkatleri üzerinde topluyor. Uygulama, sahip olduğu kamera çevirisi özelliği ile tabelaların üzerindeki yabancı kelimelerin çevrilmesini sağlıyor.

İnternet bağlantısı olmadığı zamanlarda da çeviri yapabilen uygulamada sesli çeviri özelliği yer alıyor. Uygulamanın pro sürümünde birçok ek özellik mevcut.

YORUMLAR