Huawei Mate 30 Modellerine Google Uygulamaları Nasıl Yüklenir?

Huawei Mate 30 modellerine Google uygulamaları nasıl yüklenir? Sizler için derledik!

Geçtiğimiz günlerde tanıtılan Mate 30 serisi, Huawei'nin Android lisansı alamaması nedeniyle Google uygulamaları yüklü olmadan geliyor. Eğer siz de Mate 30 sahibiyseniz ya da almayı düşünüyorsanız Google uygulama ve servislerini nasıl yükleyeceğiniz aklınızda büyük bir soru işareti olabilir. Peki Huawei Mate 30 modellerine Google uygulamaları nasıl yüklenir? Sizler için derledik!

Amerika ile yaşadığı sorunlardan dolayı Mate 30 serisine Android lisansı alamayan Huawei; Haritalar, Gmail, Asistan ve Play Store gibi uygulamaları yeni modelde ön yüklü bir halde sunamıyor. Bu uygulamaların yerine alternatif bazı uygulamalara yer veren şirket, kullanıcıların rahatlığı için bootloader kilidini açık bıraktığını açıklamıştı.

Neyse ki bu durum için endişelenmenize gerek yok. Temel olarak on dakika gibi kısa bir sürede bütün işlemleri halletmeniz mümkün. Üstelik bu işlemin oldukça basit ve hemen hemen herkesin kolaylıkla yapabileceği seviyede olduğunu vurgulayalım.

İşte Huawei Mate 30 Google servisleri ve hizmetleri yükleme ile ilgili merak ettiğiniz detaylar.

Huawei Mate 30 Google Uygulamaları Yükleme

  1. Öncelikle buraya tıklayarak ihtiyacınız olan dosyaları bilgisayarınıza indirin ve indirdiğiniz bu dosyaları USB-C çıkışına sahip bir harici belleğe aktarın.
  2. USB belleği Mate 30 modeline takın.
  3. Dosyalar uygulamasına giriş yapın ve USB bellekte yer alan dosyalara ulaşın.
  4. Buradaki dosyaları dahili depolama birimine aktarın.
  5. Cihazdan ayarlar uygulamasına girin.
  6. Sistem ve Güncellemeler -> Yedekleme ve Geri Yükleme -> Veri Yedekleme -> Harici Depolama Alanı -> USB Depolama Cihazı
  7. Bu adımdan sonra gerekli uygulamaları seçin.
  8. Şifre kısmında şifre ipucu alanındaki bilgileri doldurun.
  9. Bu adımdan sonra gerekli onayları ve izinleri vererek devam edin.
  10. Google servislerini USB bellekte yer alan Google klasörünün altından kurabilirsiniz.

Tüm bu işlemlerin tamamlanması, on dakikadan kısa sürüyor. Bu işlemlerin yüklenmesinden sonra Mate 30 modelleri, normal bir Android telefon gibi çalışır. Çok çok ufak bazı sorunların dışında herhangi bir problem yaşamayacaksınızdır. Bu durumda videolu bir kaynaktan faydalanmak isterseniz, aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

YORUMLAR