IFA 2017'nin En İyi Dizüstü Bilgisayarları

Tamindir ekibinin Berlin’den takip ettiği IFA 2017 etkinliğinden önemli gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz. Dell, Lenovo, Asus ve Acer yeni nesil işlemcilere sahip dizüstü bilgisayarlarını tanıttı.

IFA 2017'nin En İyi Dizüstü Bilgisayarları

Tamindir ekibinin Berlin’den takip ettiği Uluslararası Elektronik Fuarı’ndaki (IFA) önemli gelişmeleri aktarmaya devam ediyoruz. Teknoloji devlerinin en yeni ürünlerini gün yüzüne çıkardığı fuarda, en merak edilen konuların başında Intel’in 8. Nesil işlemcisine sahip dizüstü bilgisayarları geliyor. Dell, Lenovo, Asus ve Acer yeni nesil işlemcilere sahip dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Şimdi tanıtılan bilgisayarların özelliklerini ve fiyatlarını inceleyelim.


Intel, geçtiğimiz haftalarda 8. Nesil İşlemcisini resmen tanıtmıştı. Kaby Lake mimarisinin geliştirilmiş versiyonu olarak tanıtılan bu işlemciler yeni özellikleriyle bir hayli dikkat çekmişti. Intel’in ‘Coffe Lake’ adını verdiği yeni işlemcisi yine 14nm üzerine inşa edildi ancak yapılan geliştirmelerle yüzde 40 oranına kadar performans artışına sahip olacak. Ayrıca 8. nesil işlemcilerin performans noktasında vereceği artış ise çiplere ilave edilen 2 ekstra çekirdek ile sağlanacak.

Bununla birlikte Berlin’de düzenlenen IFA teknoloji şölenine kadar aslında Intel’in 8. Nesil işlemcilerine sahip ürünlerini açıklayan hiçbir bilgisayar üreticisi yoktu. Nihayet performans canavarları IFA’da kafeslerinden çıkmış oldu. İşte IFA’da açıklanan Intel’in 8. Nesil işlemcisine sahip dizüstü bilgisayarlar.

Dell XPS 13:

Dell, şirketin “gezegendeki en küçük 13,3 inçlik dizüstü bilgisayar” olduğunu söylediği yeni XPS 13 dizüstü bilgisayarında yüzde 44 daha fazla güç vaat ediyor. Her zamanki gibi, isteğe bağlı bir QUD+ InfinityEdge ekran sunuyor ve 799 dolardan başlayan 7. nesil Core i3 ile şu an mevcut. 8. Nesil Core i7‘ye sahip model 12 Eylül‘e kadar piyasaya sürülmeyecek ve 1,399,99 dolardan satışa sunulacak.

Bununla birlikte, Inspiron 7000 dizüstü bilgisayarlar serisinin yeni üyesi de bulunmakta. Standart dizüstü bilgisayar modelleri 13 ve 15 inç boyutlarında geliyor ve çeşitli yapılandırma seçenekleri ile hepsinin 8. nesil çipsetleri bulunmakta. Ayrıca 13-inç modeli sadece entegre grafiklere sahip olacağından, 15-inç varyantı, 4K ekran ve Nvidia GeForce 940MX GPU seçeneklerini sunan tek model.

Tüm Inspiron 7000 cihazları 3 Ekim’de piyasaya sunulacak. Dizüstü bilgisayarlar 799.99 dolarla başlayacak. 13 inçlik 2’si bir arada cihaz 879.99 dolarla başlayacak ve 15 inç’lik 2’si bir arada cihaz 849.99 dolarla başlayacak.

Lenovo Yoga 920:

Yoga 920, yeni akıllı kaleminin işlevselliği, uzaktan ses tanıma, sanal ya da artırılmış gerçeklik seçenekleri, biyometrik güvenlik ve diğer araçlar ile daha akıllı bir dizüstü bilgisayarı sizlere sunuyor. 4 metre uzaklığa kadar ses komutlarını tanıyabilen Yoga 920 ile yalnızca sesli komutlar kullanarak online alışveriş ve web'de arama yapabiliyor, e-posta gönderebiliyor, istediğiniz uygulamayı başlatabiliyor ve daha birçok özelliği yalnızca konuşarak aktif hale geçirebilirsiniz.

Intel'in en yeni 8. Nesil Dört Çekirdekli i7 işlemcisi, Windows 10 OS, 13.9 inçlik çerçevesiz 4K IPS dokunmatik ekranı ile performans ve işlevselliği birleştiren bilgisayar sadece 1,37 kg'lık hafifliği ile de kolay taşınabilirlik sağlıyor. Yoga 920 1,900 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Acer Switch 7:

Acer, IFA 2017 kapsamında dünyanın ilk fansız 2 in 1 notebook modelini tanıttı. Yeni Acer Switch 7 13.5 inçlik bir ekranla ve 2256 x 1504 çözünürlük değeri ile geliyor. Intel'in 8. nesil Core i7 işlemcisini kullanacak olan notebook, tasarımı ile dikkat çekiyor. Ekran kartı kısmında özellikle ultrabook ve 2 in 1 sınıfı cihazlarda Intel Graphics görmeye alışmış olsak da, bu kez Nividia'nın MX150 GPU'su bizleri karşılıyor.

Microsoft Surface Pro ile benzer özellikleri çok daha kompakt bir yapıda vermeyi amaçlayan bu tasarım harikası Aralık ayında 1699 dolardan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak.

Asus Zenbook 3 Deluxe:

Asus, Intel’in sekizinci nesil işlemcileriyle güçlendirdiği yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Asus ZenBook 3 Deluxe ve ZenBook 13, sekizinci nesil Intel Core i7 Kaby Lake-R işlemcilere kavuştu.

ZenBook 3 Deluxe ve ZenBook 13, sekizinci nesil Intel işlemcilerin varlığı dışında göze çarpan bir yenilik sunmuyor. ZenBook 3 Deluxe yine son derece dar çerçevelere sahip 14 inçlik bir ekran barındırıyor. Dizüstü bilgisayar için sunulan bellek seçenekleri 16 GB’ye, depolama alanı seçenekleri ise 1 TB SSD’ye kadar uzanıyor.

ZenBook 13 de mevcut modele kıyasla kayda değer yenilikler barındırmıyor. Nvidia GeForce MX150 ekran kartının varlığı ve 4K çözünürlüklü ekran, yeni Asus ZenBook 13’ün ön plana çıkan özellikleri arasında bulunuyor.

Asus yenilediği ZenBook 3 Deluxe ve ZenBook 13’ün çıkış tarihleri ve fiyatları konusunda şimdilik bilgi vermedi.

Acer Swift 5:

Acer IFA 2017 Fuarı'nda Windows 10 sistemli yeni nesil Swift, Spin ve Switch modelleriyle popüler ultra ince dönüştürülebilir ve takılıp çıkarılabilir portföyünü genişletti.

Yeni Swift 5 üstün taşınabilirlik, sağlam performans ve bir stil dokunuşu isteyen kullanıcılar için tasarlanmış. 1 kg'dan hafif olan zarif kasası bu cihazı her zaman hareket halinde olan kullanıcılar için ideal hale getiriyor. Üst ve alt kapak için ultra hafif magnezyum-lityum alaşımı ve avuç içi alanında ekstra sağlamlık için magnezyum-alüminyum alaşımlar dahil olmak üzere sofistike malzeme seçimleri yapılmış.

8. nesil Intel Core işlemcilerin gücünden yararlanan Swift 5, 8 saatllik 3 pil ömrüyle olağanüstü hızlı ve yanıtlayıcı bir deneyim sunuyor. Ayrıca interaktif çoklu dokunmatik Full HD IPS 2 dokunmatik ekran ve dar çerçeve tasarımı görüntüleme deneyimini maksimuma çıkarıyor. Dolby Audio Premium teknolojisine sahip Acer TrueHarmony güçlü ve net sesler sunarken, İş İçin Skype sertifikası Cortana ile canlı görüntülü sohbetleri ve harika bir deneyimi garanti ediyor.

Acer Swift 5 Aralık ayında Kuzey Amerika'da 999 $'dan satışa çıkacak.

Acer Nitro Spin 5:

Cihazın çok yönlü, dönüştürülebilir form faktörü kullanıcıların dizüstü bilgisayar, tablet, ekran ve çadır modları arasında sorunsuz şekilde geçiş yapabilmelerini sağlayarak Spin 5'i içerik oluşturmak ve paylaşım için mükemmel bir platform yapıyor.

Spin 5'in taşınması kolay 13 inçlik modeli 1,5 kg ağırlığında ve 15.9 mm kalınlığındayken, 15 inçlik kardeşi ise 2 kg'ın biraz üzerinde ve 17.9 mm kalınlığında. Bu cihaz taşınabilir olmasına rağmen, yeni 8. nesil Intel Core işlemciler, 16GB'a kadar DDR4 bellek, 13 saate4 kadar pil ömrü ve 15 inçlik model için ayrık bir NVIDIA GeForce GTX 1050 grafik seçeneğini barındıracak şekilde tasarlanmış. Bu da Spin 5'in grafik tasarım veya video düzenleme gibi yoğun yaratıcı üretimlerin altından kalkabilmesini sağlıyor.

Acer TrueHarmony, Dolby Audio Premium teknolojisi ve ön yüzdeki iki hoparlör herhangi bir modda engellenmeyecek şekilde akıllıca yerleştirilmiş. Spin 5 kristal netliğinde ve sarmal bir ses deneyimi sunuyor. Bu da, yalnızca seslerini kullanarak hızlı, el kullanmadan yanıtlar almalarını, hava durumunu veya trafiği kontrol edebilmelerini, hatırlatıcı ayarlayabilmelerini, günlük programlarına bakabilmelerini sağlıyor.

Acer Spin 5 Eylül ayında Amerika'da hem 13 inç hem de 15 inç modelleriyle 799 dolardan satışa sunulacak.

Sony Xperia XZ1 ve Xperia XZ1 Compact Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Sony, Google Assistant Kullanan Yeni HomePod'unu Tanıttı

YORUMLAR