İngilizceyi Geliştirmek İçin En İyi Dinleme Uygulamaları ve Platformları

İngilizce dil seviyesini geliştirmek için hem okuma hem de dinleme yapmak oldukça önemlidir. Peki, İngilizce dinleme uygulamaları ve platformları hangileri?

İngilizce dil bilgisini geliştirmek için dinleme uygulamaları ve platformları da tercih edilir çünkü yabancı dil öğrenirken okumanın yanı sıra dinleme yapmak da büyük bir öneme sahiptir. Bu rehberde söz konusu işlemi yapabilmenize imkân tanıyan hizmetleri sıraladık.

İngilizce dinleme yaparken basit düzeyde podcast, video veya müziklerden başlamanız gerekmektedir. Bunun nedeni ise direkt olarak üst seviyede hızlı bir İngilizce dinleme yapmanın pek bir yararı olmaz. Listelediğimiz platformlardan birini seçip yabancı dil seviyenize uygun olan bir konuyu hemen dinlemeye başlayabilirsiniz.

İngilizce Dinleme Uygulamaları ve Platformları Listesi

  • National Geographic
  • British Council
  • Spotify
  • Podcastsinenglish
  • YouTube
  • İngilizce Dinleme uygulaması
  • English Listening & Speaking uygulaması

Ücretsiz İngilizce Seviyesi Ölçme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Ücretsiz İngilizce Seviyesi Ölçme Nasıl Yapılır?

İngilizce öğrenmeye başlamadan önce İngilizce seviyesi ölçme işlemini yapmanız gerekir çünkü bu konudaki bilginizin hangi seviyede olduğunu öğrenmeden nasıl bir yol izleyeceğinizi bilemeyebilirsiniz.

İngilizce dinleme uygulaması ve platformu önerileri listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

National Geographic

Belgesel meraklılarının en çok uğradığı kanal National Geographic, aynı zamanda bilgilerini podcast olarakta kullanıcılara sunuyor. Web sitesini ziyaret ettiğiniz vakit karşınıza birçok konuda dinleme çıkmakta. Merak ettiğiniz konuları listeden seçip ücretsiz ingilizce listening yapabilirsiniz. 

British Council

Mobil uygulaması üzerinden ücretsiz İngilizce seviyenizi de ölçebileceğiniz British Council, İngilizce öğrenmede en çok faydalı olan web siteleri arasında yer almaktadır. Sevdiğiniz konular üzerinde İngilizce dinleme yapabilir ve kendinizi geliştirebilirsiniz.

İngilizce Öğrenmek İçin İzlenebilecek 5 Dizi Önerisi
İNTERNET

İngilizce Öğrenmek İçin İzlenebilecek 5 Dizi Önerisi

İngilizce öğrenmek için dizi izlemek harika bir yöntemdir. Bu sebepten ötürü İngilizcesini geliştirmek isteyen pek çok kişi, yabancı dizi önerisi arıyor.

Spotify

Dünyanın en çok müzik ya da podcast dinlenen platformunda birçok seviyede İngilizce podcast dinleye bileceğinizi biliyor muydunuz? Spotify’da birçok İngilizce dinleme platformları bulunmaktadır. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir. 

Podcastsinenglish

Ücretsiz İngilizce listening yapmak isteyen takipçilerimizi buraya alabiliriz. Birçok konuda ve seviyede İngilizce dinleme yapabileceğiniz Podcastsinenglish web sitesi A1 seviyede ingilizce dinlemek isteyenler için birebir diyebiliriz.

YouTube

Elbette ücretsiz İngilizce dinleme yapmak isteyen kullanıcılar YouTube’u ziyaret edecektir. Canlı yayınlarda İnglizce yapabileceğiniz YouTube kanalları aynı zamanda sohbet kısmında aktif olarak insanlarla konuşmanıza yarıyor. İngilizce listening yapabileceğiniz Youtube kanalı ise aşağıdaki gibidir. 

İngilizce Dinleme Uygulaması

Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde çok kolay bir kullanım imkânı sunan İngilizce Dinleme'de farklı dil seviyelerine göre çeşitli ses kayıtları bulunuyor. Uygulamada ayrıca boşluk doldurma ve çoktan seçmeli testleri de mevcut. 

English Listening & Speaking Uygulaması

ECOM Education tarafından sunulan English Listening & Speaking bu zamana kadar 1 milyondan fazla indirildi. Uygulamada çeşitli seviyeler bulunuyor ve her seviyede pek çok ders bulunuyor. Seviyeler ilerledikçe zorluk seviyesi de artıyor.

İngilizce Kelime Ezberlemenizi Kolaylaştıracak 7 Mobil Uygulama
İNTERNET

İngilizce Kelime Ezberlemenizi Kolaylaştıracak 7 Mobil Uygulama

Gündelik yoğun tempo içerisinde yabancı dilinizi geliştirmemize yardımcı olan birçok mobil uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde evde, yolda veya ufak bir zaman aralığı yakaladığımız herhangi bir yerde dil bilgisi pratikleri yapabiliyor ve yeni kelimeler öğrenebiliyoruz.

Bu içeriğimizde İngilizce dinleme nasıl yapılır? Adlı soruya cevap verdik. Sizler dinleme yaparken neleri kullanıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizler ile paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR