Ücretsiz İngilizce Seviyesi Ölçme Nasıl Yapılır?

Ücretsiz İngilizce seviyesi ölçme hizmetleri sayesinde hızlı ve pratik bir şekilde yabancı dil seviyenizi öğrenebilirsiniz. İşte kullanabileceğiniz hizmetler!

İngilizce öğrenmeye başlamadan önce İngilizce seviyesi ölçme işlemini yapmanız gerekir çünkü bu konudaki bilginizin hangi seviyede olduğunu öğrenmeden nasıl bir yol izleyeceğinizi bilemeyebilirsiniz. Peki, seviye belirleme sınavı için hangi hizmetler kullanılmalıdır?

Yabancı dil seviyenizi ölçmenin en iyi yolu TOELF ya da IELTS sınavlarına girmektir. Bu sınavlar diğerlerine kıyasla daha zordur ama tüm dünyada dil seviyenizin belirlendiği geçerlilik sertifikaları vermektedir. Yani bu kurumların sınavlarından aldığınız belgeler sizin tüm dünya üzerinde konuşabildiğiniz dil seviyesini belirlemektedir.

Birçok şirket bu kurumlardan aldığınız puanlara bakmaktadır ancak bu sınavlar oldukça pahalı sınavlardır ve hazırlanma süreci bir o kadar zordur. Bu yüzden bu sınavlara girmeden önce oldukça iyi hazırlanmış olmanız gerekir. Peki, ücretsiz İngilizce seviye tespit sınavı nasıl yapılır?

Ücretsiz İngilizce Seviyesi Ölçme Hizmetleri

  • EnglishScore
  • Cambridge English
  • Oxford Online English
  • Efset
  • ABA English
  • Toptalent

İngilizce Nasıl Öğrenilir? Öğrenmek İçin Neler Gerekli?
Yaşam

İngilizce Nasıl Öğrenilir? Öğrenmek İçin Neler Gerekli?

İngilizce nasıl öğrenilir sorusunun yanıtı, çok fazla sayıda kişi tarafından oldukça merak ediliyor çünkü yeni bir dil öğrenmek her ne kadar kolay gibi görünse de zor bir süreçtir.

Ücretsiz İngilizce seviye belirleme sınavı sunan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

EnglishScore

BRITISH COUNCIL tarafından hazırlanan uygulamanın web sitesi de mevcut ancak İngilizce seviyenizi en iyi şekilde ölçmek istiyorsanız BRITISH COUNCIL’un EnglishScore uygulamasını sizlere tavsiye edebiliriz.

Uygulamaya giriş yaptığınızda ilk olarak mesleki İngilizce, seyahat, öğrenci ya da TOELF gibi sınavlar için hazırlanıp hazırlanmadığınızı, kısaca ne için İngilizce kullanacağınızı soruyor. Bu sayede sizin için 30 ile 40 dakika arası bir teste sokuyor.

Cambridge English

İngilizce seviyenizi ücretsiz bir şekilde ölçmek istiyorsanız en doğru cevabı gösterecek web sitelerinden biri de Cambridge English’dir. Bu web sitesi sayesinde yine diğer uygulamalarda olduğu gibi ne için seviyenizi ölçmek istediğinizi  seçebilirsiniz. İlgili bağlantıdan Cambrigde English platformuna gidebilirsiniz.

Oxford Online English

Dinleme, okuma, kelime ve dil bilgisi testleri yapabileceğiniz Oxford Online English isimli web sitesi, İngilizce seviyesi ölçmek için en popüler platformlardan biridir. İngilizce seviyenizin ne olduğunu öğrenmek için bu web sitesini ziyaret edip doğru sonuçlara yakın sonuçlar alabilirsiniz.

İngilizce dünya üzerinde en çok kullanılan ve kabul gören diller arasında bulunmaktadır. Bu nedenle yeni bir dil öğrenmek yeni bir hayatı öğrenmek demektir.

Efset

Efset üzerinden 20 sorudan oluşan İngilizce tespit sınavı yapabilirsiniz. Bunun için hesap oluşturam zorunluluğu da bulunmuyor. Web sitesini ziyaret ettikten sonra "15-dk testi başlat" butonuna tıklayıp soruları çözmeye başlayabilirsiniz. Böylece İngilizce okuma ve dinleme becerilerinizi değerlendirebilirsiniz.

ABA English

Ücretsiz İngilizce seviye tespit sınavı sunan hizmetler arasında ABA English de bulunuyor. Web sitesinden direkt "Hemen başlayın" butonuna tıklayıp soruları çözmeye başlayabilirsiniz. Sayfada ayrıca hangi seviyenin ne anlama geldiği bilgisi de mevcut.

Aradığınız Kelimeleri Bulabileceğiniz En İyi İngilizce Sözlük Uygulamaları
İNTERNET

Aradığınız Kelimeleri Bulabileceğiniz En İyi İngilizce Sözlük Uygulamaları

İngilizce sözlük uygulamaları, gün içerisinde karşılaştığınız İngilizce kelimelerin hangi anlamlara geldiğini kolayca öğrenebilmenize imkân tanır.

Toptalent

Ücretsiz seviye belirleme sınavı sunan Toptalent isimli hizmette "Ücretsiz Teste Başla" ve "Şimdi Başla" butonlarına tıklayarak 50 sorudan oluşan testi çözmeye başlayabilirsiniz. Web sitesi üzerinden ayrıca B2, C1 gibi yabancı dil seviyelerinin anlamlarına da bakabilirsiniz.

İngilizce Kelime Ezberlemenizi Kolaylaştıracak 7 Mobil Uygulama
İNTERNET

İngilizce Kelime Ezberlemenizi Kolaylaştıracak 7 Mobil Uygulama

Gündelik yoğun tempo içerisinde yabancı dilinizi geliştirmemize yardımcı olan birçok mobil uygulama bulunuyor. Bu uygulamalar sayesinde evde, yolda veya ufak bir zaman aralığı yakaladığımız herhangi bir yerde dil bilgisi pratikleri yapabiliyor ve yeni kelimeler öğrenebiliyoruz.

Bu içeriğimizde ücretsiz İngilizce seviyesi nasıl ölçülür öğrenmiş olduk. Sizler İngilizce seviyesinizi ölçmek için hangi platformları kullanıyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında görüşlerinizi bizler ile paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR