Instagram Albüm Özelliği (Çoklu Fotoğraf Yükleme) Nasıl Kullanılır?

Instagram çoklu fotoğraf yükleme ve silme işlemlerini uygulamak için hangi adımların sırasıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini detaylı bir şekilde açıkladık.

Instagram, çoklu fotoğraf yükleme işleminin yapılmasını sağlıyor. Peki, görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında yer alan özelliği kullanmak için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu yazıda söz konusu özelliğin nasıl kullanılacağını açıkladık. Ayrıca Instagram çoklu fotoğraf silme sürecini de anlattık.

Dünya genelinde fotoğraf paylaşımı için en çok kullanılan uygulama olan Instagram, gün geçmiyor ki yeni bir güncelleme almasın. Instagram’a getirilen son yenilik sayesinde tek seferde birden fazla fotoğraf yüklenebiliyor. Böylelikle her defasında tek fotoğraf paylaşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Instagram'da Gönderdiğiniz Takip İstekleri Nasıl Bulunur?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Gönderdiğiniz Takip İstekleri Nasıl Bulunur?

Instagram gönderilen istekler nasıl bulunur, nasıl silinir, gönderilen tüm istekleri toplu olarak silmek mümkün müdür gibi sorulara yanıt verdiğimiz bu makalede kendi gönderdiğiniz takip istekleri ile ilgili merak edebileceğiniz tüm ayrıntılara ulaşabilirsiniz.

Tek gönderide birden fazla fotoğraf paylaşma seçeneği bir süredir Android platformunda test aşamasındaydı. Nihayet 10.9 sürüm ile birlikte hem Android hem de iPhone kullanıcıları Instagram’da albüm oluşturma özelliğini kullanabilecek.

Kullanabilecek diyorum; Zira Instagram, henüz dünya genelinde bu özelliği açmış değil. Güncelleme notunda “Bu özellik önümüzdeki birkaç hafta içinde tüm dünyada kullanıma açılacaktır” ibaresi var.

Instagram Çoklu Fotoğraf Yükleme Adımları Neler?

  • Instagram'a girin.
  • "+" butonuna basarak gönderi oluşturma ekranını açın.
  • İç içe geçmiş kare simgesine dokunun.
  • Paylaşmak istediğiniz görselleri seçin.
  • Paylaş butonuna basın.

Instagram'a çoklu fotoğraf yüklemek istediğinizde tek yapmanız gereken yeni gönderi oluşturma ekranında fotoğrafın sağ alt köşesindeki – ilk açtığınızda çıkacak Birden Fazla Seç yazılı - iç içe geçmiş kare simgesine (ilk kullanımdan sonra mavi renge bürünüyor) dokunmak. Ardından albümde toplayacağınız fotoğraf ve videoları seçmek. Seçimden sonra dilerseniz filtre uygulayabilirsiniz.

Instagram’ın yeni çoklu fotoğraf yükleme (albüm oluşturma) özelliği gün içinde sevdikleriyle, sevgilisiyle birlikte geçirdiği unutulmaz anları tek bir karede toplamak isteyenler için harika oldu. Tek bir gönderide maksimum 10 fotoğraf ve video paylaşabiliyorsunuz.

Paylaştığınız gönderide ilk eklediğiniz fotoğraf veya video başta gösterilirken, klasik sola sağa kaydırma hareketiyle fotoğraf, videolar arasında geçiş yapılabilecek görünümde oluyor gönderiniz. Tüm gönderilerde olduğu gibi ayrı ayrı beğeni yapıp, yorum gönderebiliyorsunuz.

Instagram Çoklu Fotoğraf Silme Nasıl Yapılır?

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Profilinize girin.
  • Paylaştığınız gönderiyi görüntüleyin.
  • Üç nokta simgesine basın.
  • "Sil" seçeneğini seçin.

Görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında yer alan hesabınızda daha önce çoklu fotoğraf yüklediyseniz ve bir süre sonra bu fotoğrafları silmek istiyorsanız, uygulamanız gereken bazı adımlar mevcut. Bu adımları sırası ile gerçekleştirdiğiniz takdirde bir seferde yüklediğiniz birden fazla fotoğrafları silinir.

Söz konusu yöntemi uygulayabilmek için ilk olarak akıllı telefon ya da tabletinizde yüklü olan görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasını açmanız gerekiyor. Uygulamayı açtıktan sonra hesabınız açık değil ise üyelik bilgileriniz ile oturum açın. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra profilinizi görüntüleyin.

Profil sayfası üzerinden silmek istediğiniz çoklu fotoğraf gönderisini bulun ve üzerine dokunun. Karşınıza çıkan üç nokta simgesine basın. Son olarak "Sil" seçeneğini seçin. Bunu yapmanız halinde söz konusu gönderi çok kısa süre içerisinde silinecektir.

Instagram Çoklu Fotoğraf Birini Silme Adımları Neler?

  • Instagram'a girin.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Profilinizi görüntüleyin.
  • Gönderiyi açın.
  • Üç nokta simgesine dokunun.
  • "Düzenle" seçeneğini seçin.
  • Silmek istediğiniz fotoğrafı görüntüleyin.
  • Çöp kutusu simgesine basın.

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılan görüntü tabanlı sosyal medya uygulamasında gün içerisinde çok sayıda fotoğraf paylaşılıyor. Paylaşılan fotoğrafların bazıları bir süre sonra silinmek isteniyor. Eğer daha önce tek seferde birden fazla fotoğraf paylaştıysanız ve paylaştığınız görsellerden bir tanesini kaldırmak istiyorsanız yukarıda bulunan adımları uygulayabilirsiniz.

Söz konusu işlem için ilk önce cihazınızda yüklü olan popüler sosyal medya uygulamasını açın. Eğer hesabınız açık değilse oturum açın. Hesabınıza giriş yaptıktan hemen sonra profil simgesine dokunarak profil sayfanızı görüntüleyin. Söz konusu gönderiyi bulun ve üzerine dokunun.

Üç nokta simgesine basın. Bu işlemi gerçekleştirmeniz durumunda çeşitli seçeneklerin yer aldığı bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "Düzenle" seçeneğini seçin. Silmek istediğiniz fotoğrafı görüntüleyin ve hemen ardından çöp kutusu simgesine basın.

YORUMLAR