Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır? Kalıcı Hesap Kapatma Linki

Instagram hesap silme işlemi nasıl yapılır? Hesabı kalıcı olarak kapatma linki nedir? Bu gibi sorulardan yola çıkarak ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Instagram hesap silme, hesabını kalıcı olarak silmek isteyen sosyal medya kullanıcıları için oldukça büyük bir öneme sahip. Amacı hesabını geçici bir süreliğine dondurmak değil de kalıcı olarak kapatmak olan herkes söz konusu işlemin nasıl yapıldığını merak ediyor.

Instagram hesabı silme nasıl yapılır sorusunun yanıtı da elbette ki kalıcı hesap kapatma bağlantısından ya da sosyal medya uygulamasından geçiyor. Masaüstü web sürümünden ya da telefondan Instagram hesap kapatma işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız bu makalede sıralanan adımları takip edebilirsiniz.

İçindekiler [Gizle]

Bilgisayardan Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

  • Instagram kalıcı hesap silme linki tıklayın ve instagram sayfasına gidin.
  • Hangi hesabı silmek istiyorsanız o hesapla giriş yapın.
  • Hesabınızı silme sebebinizi seçin.
  • Şifrenizi girin.
  • Silme işlemine onay verin.

Instagram hesabı silme işlemini bilgisayarda yapmak istiyorsanız herhangi bir tarayıcıyı kullanabilirsiniz. Bu Google Chrome da olabilir, Opera da olabilir. Yukarıdaki bağlantıyı dilediğiniz herhangi bir tarayıcı üzerinden açmanız yeterli olur.

Hesabınızı sonsuza kadar kapatmak için aşağıda yer alan şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Instagram Hesabına Giriş Yapma

İlk olarak Instagram’ın hesabı kalıcı olarak kapatmak için Instagram hesap silme linki üzerinden platformun bu amaç doğrultusunda hazırladığı web sayfasına gitmek gerekiyor. Hesap silme bölümünde öncelikle oturum açın. Cihazda oturum açılacak hesap silinmesini istediğiniz hesap olmalı.

Mevcut hesabınızı değil de başka bir hesabı silmek istiyorsanız sağ üst köşede yer alan kullanıcı adına basıp çıkış yapın. Hesaptan çıkış yaptıktan sonra silmek istediğiniz hesaba giriş yapın.

2. Hesap Silme Nedenini Seçme

Instagram, sosyal medya platformundaki sorunları ve eksiklikleri tespit etmek için her fırsatı değerlendirir. Bunun da onlardan biri olduğunu söylemek yanlış sayılmaz. Platformdan ayrılmak isteyen kullanıcılara sorunun ne olduğunu sorarak bunun düzeltilip düzeltilemeyeceğini öğrenmeyi amaçlar.

Platform ayrıca yapılan seçime bağlı olarak kullanıcıları hesabını kapatmamaları için ikna etmeye çalışır. Örneğin güvenlik endişeleriniz olduğunu belirtirseniz bununla ilgili savunma yapar ve sizin güveninizi kazanmaya çalışır.

Hesap silme sebepleri arasında şunlar yer alır:

  • Gizlilik ile ilgili endişelerin olması,
  • Takip edecek bir hesabın bulunmaması,
  • Fazla reklamın olması,
  • Başka bir hesap kullanma,
  • Çok vakit alması,
  • Uygulamayı kullanmakta zorlanma.

Bu gibi sebeplerden birini seçebilir ya da “Başka bir şey” seçeneğini işaretleyerek ayrılmak istemenizin sebebini kendiniz belirtebilirsiniz. Bu eğer platformu bırakmak istemenizin nedeni seçenekler arasında yoksa kullanabileceğiniz bir seçenek olarak diğer seçeneklerin arasında yer alıyor.

3. Şifre Girme

Hesabınızı kalıcı olarak kapatmadan önce şifrenizi girerek bir doğrulama yapmanız gerekiyor. Bu bölümde boş kutunun içine şifrenizi girerek hesabın size ait olduğunu doğrulayabilirsiniz.

4. Hesap Kapatma İşlemini Onaylama

Son olarak işlemi onaylayın. Silme işlemini onayladıktan sonra 1 ay gibi kısa bir süreliğine hesabınıza yeniden erişme hakkınız bulunuyor ama dikkat edin, hesabınıza bu süre içinde yeniden giriş yaparsanız otomatik silme işlemine son verilir. Sonuç olarak 1 ayın sonunda hesabınız silinmez.

Hesap silme işlemi, onaylamanın ardından 90 güne kadar devam edebilir. Bu süre zarfında veriler depolanmaya devam eder. Başka bir deyişle hesabınızı silmeyi onaylar onaylamaz bütün verileriniz silinmez. Bu süreç oldukça uzun ve sabır gerektirir. İşlemi onayladıktan sonra aynı hesap ile oturum açarsanız veri silme işlemi durdurulur, hesabınızı kullanmaya devam edersiniz.

Bu işlemin ardından bütün verilerinizin silinmediğini de unutmamanız gerekiyor. Platform, kullanıcının davranışından ötürü doğacak maddi ve manevi hasarların sorumlusu olmamak adına verilerinizi bir süre boyunca saklayabilir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için Instagram'ın veri koruma ve barındırma ile ilgili ilkelerine göz atabilirsiniz.

Bu işlemi onaylamadan önce verilerinizin yedeğini almayı unutmayın. Instagram’ın sürecin sonunda bile verilerinize ulaşmaya devam etme ihtimali olsa da sizin böyle bir şansınız bulunmuyor. Bu sebepten ötürü arşivlenen hikâyeler ve gönderiler kısmını kontrol edin, sohbetlerinizi inceleyin.

Hesabınızın yedeğini almak için ayrıca şu adımları da takip edebilirsiniz:

  • Sağ alt köşedeki profil simgesine basın.
  • Sağ üst köşedeki üç çizginin üzerine basın.
  • “Hareketlerin” seçeneğine dokunun.
  • “Bilgilerini indir” seçeneğine basın.
  • Kayıtlı e-posta adresiniz burada yer alır. Bu e-posta adresi yoksa kendi e-posta adresinizi girin.
  • “İndirme Talep Et” butonuna dokunun.
  • Veriler e-posta adresine 48 saat içinde gönderilir.

Instagram Hesap Silme Linki - 2023

Eğer hesabınızı hızlı ve kolay bir şekilde kapatmak istiyorsanız Instagram hesap silme linki üzerinden işlemi tamamlayabilirsiniz.

Telefondan Instagram Hesabı Silme Adımları

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Hesabınıza giriş yapın.
  • Profil simgesine basın.
  • Sağ üst köşedeki yatay üç çizgi butonuna dokunun.
  • "Ayarlar ve gizlilik" kategorisine girin.
  • "Hesaplar Merkezi" bölümünü açın.
  • "Kişisel detaylar" yazısına dokunun.
  • "Hesap sahipliği ve kontrolü" menüsünü görüntüleyin.
  • "Dondurma veya silme" seçeneğini seçin.
  • Ekrandaki talimatları uygulayın.

İlk olarak Instagram uygulamasını açın ve hesabınıza giriş yapın. Uygulamanın arayüzü açıldıktan sonra profil simgesine basın. Profil sayfasının sağ üst köşesinde bulunan yatay üç çizgi butonuna dokunun. Bu işlemin ardından "Ayarlar ve gizlilik" kategorisine girin.

Açılan sayfa üzerinden "Hesaplar Merkezi" bölümünü açın.

Bir sonraki adımda "Kişisel detaylar" yazısına dokunun.

"Kişisel detaylar" yazısına dokunduktan sonra yeni bir sayfa açılacak. Bu sayfadan "Hesap sahipliği ve kontrolü" menüsünü görüntüleyin.

"Dondurma veya silme" seçeneğini seçin ve hemen ardından ekranda yer alan talimatları uygulayın.

Instagram Hesap Silme ile Hesap Dondurma Arasındaki Fark Nedir?

Hesap silme ve dondurma arasında keskin bir fark var. Instagram gibi bir sosyal medya uygulamasında hesabınızı silerseniz o hesaba bir daha erişim sağlayamazsınız. Hesabınızı dondurursanız hesabınız sadece belirli bir süre boyunca kapalı kalır.

Hesabınızı dondurur ve bir süre sonra aynı hesabı kullanarak oturum açarsanız kullanıcılar hesabınızı eskiden olduğu gibi görmeye devam edebilir. Silme işleminde de hesabınıza belirli bir süre boyunca (30 gün) giriş yapabilirsiniz. Hesabınıza bir kez giriş yaptığınızda silme işlemi iptal olur.

Tabii ki şunu kesinlikle unutmamalısınız: 30 günün sonunda oturum açmaya çalışırsanız hesabınıza erişemediğinizi görürsünüz. Instagram, silme işlemini 30 gün sona erdikten sonra gerçekleştirir. Hesabınız sonsuza kadar kapatılır.

Takipçilerinizi, gönderilerinizin aldığı beğenileri ve yorumları kaybetmemek için Instagram hesabını dondurma adımlarını takip etmenizi öneririz. Bu adımları takip ederseniz gelecekte hesabınıza yeniden giriş yapma şansınız olur.

Instagram hesap silme sebebiniz eğer yoğun bir döneme girmeniz ise hesabı kalıcı olarak silmek yerine dondurmak daha iyi bir seçim olur.

Çalınan Instagram Hesabını Kapatma Nasıl Yapılır?

  • Şifre sıfırlama talebinde bulunun.
  • Arkadaşlarınızdan hesabı şikâyet etmesini isteyin.
  • Instagram'dan destek talep edin.

Hesabınız eğer başka bir kişinin eline geçmiş yani çalınmışsa hem hesabınızı hem de arkadaşlarınızı güvende tutmak için hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Hesabı çalan kişi eğer sizi takip eden insanlarla iletişime geçer ve onları kötü amaçlı yazılım indirmesi için kandırırsa bu arkadaşlarınız açısından bir felakete yol açabilir.

Öte yandan o hesabın size ait olduğunu düşünenler, hesap üzerinden yapılan paylaşımları sizin yaptığınızı düşünür. Kötü niyetli kişi eğer saygınlığınıza zarar verecek paylaşımlarda bulunursa insanlar hakkınızda yanlış düşüncelere kapılabilir.

Bunu önlemek için aşağıda yer alan adımları takip ederek hesabınızı kapatabilirsiniz.

Şifre Sıfırlama Talebinde Bulunma

Instagram'a girdiğiniz zaman karşınıza oturum açma bölümü gelecektir. "Facebook ile Giriş Yap" seçeneğinin hemen altında "Şifreni mi unuttun?" bağlantısı yer alacaktır. Bu bağlantının üzerine tıklayın.

E-posta, telefon ya da kullanıcı adınızı kutunun içine yazın ve "Giriş Bağlantısını Gönder" butonuna basın.

Giriş bağlantısı e-posta adresinize ya da telefon numaranıza gönderilecektir. Size ulaştırılan şifre sıfırlama bağlantısına tıklayarak yeni bir şifre alabilirsiniz. Daha sonra dilerseniz hesap ayarlarından hesabınızı devre dışı bırakabilirsiniz.

Hesaba yeniden eriştikten sonra tüm cihazların hesap ile olan bağlantısını sonlandırmayı unutmayın.

Hesabınızı açarken kullandığınız e-posta adresine ya da telefon numaranıza sıfırlama bağlantısı gönderilmediyse ikinci yönteme geçebilirsiniz.

Arkadaşlardan Hesabı Şikâyet Etmesini İsteme

Bu, hesabınızın kapatılması için başvurabileceğiniz en iyi yöntemlerden biridir. Instagram sadece tek bir kişinin şikâyeti üzerine kısa süre içinde hesap kapatmasa da birden fazla kişi tarafından şikâyet edilen hesaplarla daha kısa sürede ilgilenir.

Arkadaşlarınızdan hesabın ele geçirildiği yönünde bildirimde bulunmasını isterseniz hesabın kontrolünü yeniden ele alana kadar kapalı kalmasını sağlayabilirsiniz.

Instagram'dan Destek Talep Etme

Instagram hesabınıza eğer birinci yöntemi kullanarak erişemezseniz bu durumda giriş bölümünde yer alan "Giriş yapmakla ilgili yardım al" seçeneğine basın.

Daha sonra kullanıcı adınızı, e-posta adresinizi ya da telefon numaranızı girip "Daha fazla yardıma mı ihtiyacın var?" seçeneğine dokunun. Güvenlik kodu gönderme kısmında "Bu e-posta adresine veya telefon numarasına erişemiyorum" seçeneğine dokunun ve ekrandaki talimatları izleyin.

Instagram hesabınızda eğer sizin fotoğraflarınız yer alıyorsa kimlik doğrulama aşamasında sizden kendi yüzünüzün göründüğü bir video yüklemeniz istenebilir.

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram Hikaye Gizleme Nasıl Yapılır?

Popüler sosyal medya hizmetinde yayımladıkları hikayelerin, bazı kişiler tarafından görünmesini istemeyen kişiler için Instagram hikaye gizleme özelliğini sunuyor.

Çalınan Instagram Hesabını Silme Nasıl Yapılır?

Instagram, hesabına zaten erişimi olan kişilerden gelen talep üzerine hesabı silmiyor. Bunun yerine kullanıcının kendisinin ayarlardan hesabının silinmesi yönünde bir talepte bulunması gerekiyor ancak hesabınıza artık erişiminiz olmadığında çalınan Instagram hesabınızın silinmesi için sosyal medya platformuna özel talepte bulunabilirsiniz.

Sorununuzu [email protected] e-posta adresinize bütün detayları ile anlatırsanız size daha kısa süre içinde daha çözüm odaklı bir geri dönüş yapılacaktır.

Instagram hesabınızla ilişkili e-posta adresi değiştirildiğinde [email protected] adresinden size bir e-posta gönderilir. Bu e-postada değişikliği geri almanızı sağlayacak bir bağlantı da bulunur. Bu bağlantıya tıklayarak değişikliğin geçersiz kılınmasını sağlayabilir ve Instagram hesabınızı kötü niyetli kişiden kurtarabilirsiniz.

Instagram hesabınızın bir daha başkalarının eline geçmemesini sağlamak için Instagram hesap çalma yöntemlerine mutlaka göz atmalısınız. Bu yöntemler hakkında bilgi sahibi olursanız hesabınızı nasıl korumanız gerektiğini de bilirsiniz.

Instagram Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram Hesap Dondurma İşlemi Nasıl Yapılır?

Instagram hesap dondurma, görüntü tabanlı sosyal medya platformunu kullanmayı geçici süreliğine bırakmak isteyen kişiler tarafından en fazla merak edilen soruların başında geliyor.

Bu yazıda Instagram hesap silme dahil olmak üzere merak edilen birçok soruyu yanıtladık. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak söz konusu işlemi kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?

YORUMLAR