Instagram 'My Week' Özelliği Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram Hikayeler'de 24 saat sonra silinen story devri sona eriyor. Artık 7 gün kalacak storyler paylaşılabilecek. Nasıl mı? İşte detaylar!

Instagram’da yeniliklerin ardı arkası kesilmiyor. Şimdi de uygulamanın ‘hikayeler’ bölümü için yeni bir güncelleme geliyor. Eskiden sadece 24 saat olan hikâye izleme süresi artık çok daha uzun olacak. Kullanıcılar istediğinde bu hikayeyi süresi dolmadan kaldırabilecek. Peki, yeni güncelleme ile hikayeleri ne kadar süre ile paylaşabiliyor olacağız? Bu özellik nasıl kullanılacak? Hesabımıza nasıl bir katkısı olabilir?

Instagram'da Ortak Paylaşım Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram'da Ortak Paylaşım Nasıl Yapılır?

Instagram’da artık kendi sayfanızda içerik yayınlarken başka hesaplarla da iş birliği yaparak daha geniş kitlelere hitap edebilirsiniz. Bunun için Instagram’ın collab özelliğinden yararlanmanız gerekiyor.

Instagram ‘My Week’ Özelliği Nedir?

Instagram’da kullanıcı deneyimini iyileştirmek amacıyla geliştirilen ‘My Week’ özelliği anlık story paylaşımı ve ‘öne çıkarma özelliği’ arasında bir denge kurulmasını sağlıyor.

Eskiden paylaştığınız story’ler siz isteseniz de istemeseniz de 24 saatin sonunda profilinizden siliniyordu. Sonrasında ‘öne çıkarma’ özelliğinin çıkması ile birlikte bu paylaşımlar profile sabitlenebilir hale geldi. Böylece paylaştığımız bir hikâyeyi zamansız biçimde profilde tutma şansımız oldu.

Yeni gelen özellikte ise ortalama bir çözüm önerisi sunulduğunu söyleyebiliriz. Seçtiğiniz hikayeleri 7 gün boyunca profilinizde görülebilir hale getirmek için ‘my week’i kullanabilirsiniz.

My Week Özelliği Nasıl Kullanılır?

Yeni özelliğin kullanımına ve ne zaman aktif olarak kullanılabilir olacağına ilişkin kesin bir açıklama henüz yapılmadı. Alessandro Paluzzi’nin paylaşımları ve tahminler doğrultusunda yakın bir vakitte bu özelliğin kullanıma açılmasını beklediğimizi söyleyebiliriz.

Nasıl kullanılacağına gelirsek, büyük ihtimalle normal story paylaşma ekranında ‘paylaş’ butonuna basmadan önce süre ayarı yapabileceğiniz bir buton yer alacak. Bu butondan 24 saat / 7 gün seçeneklerinden istediğinizi seçerek ilerleyebileceksiniz.

Tıpkı öne çıkanlarda ve normal story paylaşımlarında olduğu gibi 7 günlük storylerinizi de istediğiniz zaman yayından kaldırabileceksiniz. 

My Week Özelliği Avantajları Neler?

  • Hesabınızla ilgili süreli kaynakları, duyuru ve bildirimleri bu özellik sayesinde 1 hafta boyunca profilinizde aktif tutabilirsiniz.
  • Küçük işletmeler ve dijital içerik üreticileri için özellikle gelecek etkinlik duyuruları, promosyon ve kampanya geri sayımları için kullanışlı bir özellik olacak.
  • Büyük bir olasılıkla bu özellik marka iş birliklerine de yansıyacak. Eskiden story başına reklam ücreti isteyen influencerların fiyat listesine yeni bir kalem eklemesi gerekecek. 
  • Tek seferlik story paylaşımları ile 7 günlük story reklamlarının ücreti aynı olmayacak. Böylece hem işletmeler hem dijital içerik üreticileri hem de kullanıcılar açısından çeşitli imkânlar doğurabilecek bir özellik olduğunu söylemek mümkün.

Instagram'da Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram'da Silinen Mesajları Geri Getirme Nasıl Yapılır?

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram’dan mesajlarınızı yanlışlıkla kayıp etmiş ya da silmiş olabilirsiniz. Eğer siz de bu durumu yaşadıysanız Instagram silinen mesajları geri getirme işlemi nasıl yapılır gelin birlikte bakalım.

YORUMLAR