iOS 8'den iOS 7'ye Nasıl Geri Dönülür?

Bu rehberimizde iOS 8'den iOS 7'ye nasıl geri döneceğinizi gösteriyoruz.

iOS 8'den iOS 7'ye Nasıl Geri Dönülür?

Eski model iPhone, iPad veya iPod Touch’ınızı iOS 8’e yükseltiyseniz performans sorunları ile karşılaşmanız muhtemel. Bu rehberimizde olası sorunlarla karşılaşanlar için iOS 8’den iOS 7’ye geri dönüş yolunu gösteriyoruz.

Parola yerine parmak izimizi kullanarak giriş yapabildiğimiz gelişmiş bankacılık uygulamaları, sağlık durumumuzu sürekli olarak kontrol eden ve doktorumuza detaylı rapor sunan HealthKit, mesajlaşma uygulamalarında karşımızdaki kişiyle daha hızlı iletişim kurmamızı sağlayan üçüncü parti uygulamalar, sesli mesaj gönderimi, interaktif bildirimler, aile içi paylaşım, cihazlar arası etkileşim gibi iOS 8 ile gelen yeniliklerden (Dilerseniz iOS 8 ile Gelen Özellikler adlı videomuzu seyredebilirsiniz.) etkilenip eski iOS cihazınıza sürüm yükseltmesi uyguladıysanız, sık kullanılan uygulamaların ve kameranın daha geç açılması, animasyonların yavaşlaması, bataryanın daha hızlı azalması ve de yer yer takılma sorunları ile karşılaşmanız kaçınılmaz. Bu durumda iOS 8’li cihazınızı bir önceki iOS sürümü olan iOS 7.1.2’ye düşürmeniz yerinde olacaktır.

1.Adım: “iPhone’umu Bul”u Kapatın

iOS cihazınızdan Genel – Ayarlar – iCloud yolunu takip edin ve ekranın altına inerek iPhone’umu Bul’a dokunun. Sonraki ekranda “iPhone’umu Bul” butonuna dokunduğunuzda iCloud hesabınızın şifresini soran ekranla karşılaşacaksınız. Şifrenizi girip “Kapat”a dokunduğunuzda bir süre sonra bu özellik devre dışı kalacaktır.

2.Adım: iOS Cihazınıza Uygun Yazılım Dosyasını İndirin

Sürüm düşürme işlemi için iPhone, iPad veya iPod Touch’ınıza uygun yazılım dosyasını indirmeniz gerekmektedir. Bir önceki iOS sürümü olan iOS 7.1.2’nin doğrudan bağlantıları aşağıda verilmiştir. (Cihazınıza hangi yazılım dosyasını indireceğinizi bilmiyorsanız, "iOS 8 Nasıl Yüklenir" blogumuzda sayfanın en aşağısında yer alan “Önemli Not” bölümünü okumanızı öneririm.)

iPad Air (5. Nesil WiFi + Cellular)

iPad Air (5. Nesil WiFi)

iPad (4. Nesil CDMA)

iPad (4. Nesil GSM)

iPad (4. Nesil WiFi)

iPad mini (CDMA)

iPad mini (GSM)

iPad mini (WiFi)

iPad mini 2 (WiFi + Cellular)

iPad mini 2 (WiFi)

iPad 3 Wi-Fi (3. Nesil)

iPad 2 Wi-Fi (Rev A)

iPad 2 Wi-Fi

iPad 2 Wi-Fi + 3G (GSM)

iPad 2 Wi-Fi + 3G (CDMA)

iPhone 5 (CDMA)

iPhone 5 (GSM)

iPhone 5c (CDMA)

iPhone 5c (GSM)

iPhone 5s (CDMA)

iPhone 5s (GSM)

iPhone 4s

iPhone 4 (GSM Rev A)

iPhone 4 (GSM)

iPhone 4 (CDMA)

iPod touch (5. Nesil)

3.Adım: iOS Cihazınızı Bilgisayarınıza Bağlayın

Geri yükleme işlemini başlatabilmeniz ve de sorunsuzca tamamlayabilmeniz için bilgisayarınızda iTunes’un güncel sürümünün kurulu olması gerekmektedir. Bu denetimi yaptıktan sonra iOS cihazınızı Lightning kablosu aracılığıyla bilgisayarınıza bağlayın. Bunu yaptığınızda iTunes otomatik olarak açılacaktır. Sağ üst köşede iOS cihazınızın (iPhone, iPad veya iPod Touch yazar.) üstüne tıklayarak cihaz bilgilerinizin bulunduğu sayfaya gidin. "Shift" tuşuna basılı tutarak “iPhone’a Geri Yükle” butonuna tıklayın ve ardından indirdiğiniz .ipsw dosyasını gösterin.

4.Adım: Bekleme Süreci

Bu adımda Apple, indirdiğiniz yazılım dosyasını kontrol edecek ve ardından geri yüklemeyi başlatacaktır. Yükleme boyunca cihazınız birkaç kere yeniden başlayacak ve iOS cihazınızda kurulum ekranının ilk aşaması olan farklı dillerde “Merhaba” yazısı, bilgisayarınızda da “Yeni iPhone’unuzu Hoş Geldiniz” yazısı ile karşılaşmanız biraz zaman alacaktır.

5.Adım: iCloud veya iTunes Üzerinden Yedeğinizi Alın

Apple cihazınızı iOS 8’e yükseltmeden önce buluta (iCloud) veya bilgisayarınıza (iTunes) yedeklemeniz gerektiğini "iOS 8 Nasıl Yüklenir" blogumuzda önemle vurgulamış ve bunu nasıl yapacağınızı anlatmıştık.

  • iOS cihazınızın yedeğini bilgisayarınız üzerinden geri yüklemek için “Şu yedeklemeden geri yükle” bölümünde yer alan yedeklerinizden birini seçin ve “Sürdür” butonuna tıklayın. Sonraki ekranda iOS cihazınızdaki yüklü uygulama sayısına göre değişen eş zamanla işleminin tamamlanması bekleyin; bunun ardından cihazınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

  • iOS cihazınızın yedeğini iCloud üzerinden geri yüklemek için “Merhaba” ekranından birkaç adım sonra gelen “iPhonue’u Ayarla” ekranında “iCloud Yedeklemesinden Geri Yükle”ye dokunun.


Not: iTunes’u her açtığınızda iOS 8 güncelle uyarısı ile karşılaşmamak için ilgili kutucuğu işaretleyip “İptal” butonuna tıklamalısınız.

Not 2: iOS cihazınızda yazılım güncelleme ekranında iOS 8 indiriliyor olabilir ancak yükle butonuna dokunmadığınız sürece kurulmaz.

YORUMLAR