iOS'ta Silinen Fotoğraf ve Videoları Geri Getirme

iOS cihazlarda silinen fotoğrafları ve videoları kurtarmak kulağa gerçek olamayacak kadar mükemmelmiş gibi gelse de aslında çok basit bir takım işlem neticesinde gerçekleştirilebilecek bir olay.

iOS'ta Silinen Fotoğraf ve Videoları Geri Getirme

iOS cihazlarda silinen fotoğrafları ve videoları kurtarmak kulağa gerçek olamayacak kadar mükemmelmiş gibi gelse de aslında çok basit bir takım işlem neticesinde gerçekleştirilebilecek bir olay.

Çok sevdiğiniz arkadaşlarınızla veya ayda-yılda bir buluştuğunuz akrabalarınızla çekildiğiniz o muhteşem fotoğrafın bir an için yanlışlıkla silindiğini düşünün. Gerçekten üzüntü verici değil mi? Neyse ki Apple'ın mobil işletim sistemini tasarlayan mühendisler bu gibi durumlarda kullanılabilecek bir özelliği kıymetli işletim sistemine eklemeyi ihmal etmemişler. Üstelik silinen fotoğrafları geri getirme işlemi için hiçbir ekstra araca veya uygulamaya da ihiyacınız yok!

Fakat bu konuda size kötü bir haberimiz var; iOS'un silinen video ve fotoğrafları geri getirme özelliği sadece son 30 gün içerisinde silinmiş fotoğrafları kapsıyor. Eğer sildiğiniz fotoğraf 30 günden önce silindiyse, korkarız ki onun için yapılabilecek pek bir şey yok.

Şimdi iPhone ve iPad cihazlarınızdan silinen fotoğrafları ve videoları geri getirmek için yapmanız gereken işlemlere tek tek göz atalım.

1- Albümlere girin

Fotoğraf uygulamasına girdikten sonra karşınıza çıkacak olan Fotoğraflar, Paylaşılan ve Albümler seçenekleri arasından Albümler sekmesine giriş yapın.

Cihazınızda bulunan tüm fotoğraflar ve videolar aslında Fotoğraflar kategorisi altında toplanıyor. Fakat bizim kurtarma işlemi için ihtiyacımız olan kısım Albümler kategorisi.

2- Son Silinenler kategorisine girin

Cihazınızda kullandığınız uygulamalara veya kendi oluşturmuş olduğunuz klasörlere göre Son Silinenler'in yeri değişkenlik gösterebilir. Bulduktan sonra içerisine girin.

3- Silinmiş fotoğraf ve videolarınızı kurtarın

Son Silinenler'e girdikten sonra karşınıza son 30 gün içerisinde silinmiş fotoğraflar ve videolar çıkacak. Hatta bazıların üzerinde kaç gün sonra tamamen silinecekleri de yazıyor. Örneğin bir fotoğrafın üzerinde 5 gün yazıyorsa bu onu 25 gün önce sildiğinizi ve 5 gün sonra da tamamen silineceğini işaret ediyor.

Kurtarmak istediğiniz fotoğrafların ve videoların üzerine tıklayarark kurtar seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Eğer toplu kurtarma yapmak isterseniz sağ üst köşedeki Seç seçeneğini tıklayarak geri getirmek istediğiniz fotoğraf ve videoları hızlıca seçebilir ve kurtarabilirsiniz. Elbette burada yer alan fotoğrafların hepsini tek seferde silmek de mümkün. Fakat bu işlemi yaparsanız fotoğraflarınızı asla geri getiremezsiniz. En azından konvansiyonel yöntemlerle.

Gizli E-Posta Nasıl Gönderilir?

YORUMLAR