iPhone 6 Gerçekten Dayanıklı Bir Telefon Mu?

iPhone 6 ne kadar dayanıklı? Yazımızdaki çarpıcı örnekler bu soruyu cevaplıyor

iPhone 6 Gerçekten Dayanıklı Bir Telefon Mu?

Merhaba Tamindir takipçileri. Akıllı telefon denilince günümüzde aklımıza genel olarak 3 isim geliyor. Android, Windows Phone ve iOS. Bu farklı işletim sistemlerini kullanan telefonlardan Android ve Windows Phone işletim sistemini kullananlar farklı üreticiler tarafından üretilebilmekte. Fakat iOS işletim sistemini kullanan akıllı telefonları ya da iPhone telefonları sadece ve sadece Apple üretmekte. Hızlı ve stabil çalışması, sade ve temiz arayüzü ile öne çıkan Apple telefonlar dünya çapında milyonlarca tüketici tarafından tercih edilmekte. Apple'ın tek başına bu kadar yüksek satış rakamları yakalaması ise büyük bir başarı.

Eğer iOS işletim sistemini kullanan bir iPhone telefon satın almayı düşünüyorsanız bu günlerde önünüzdeki en iyi seçenek iPhone 6 gibi görünebilir. iPhone 6 64 bit işlemcisinin sunduğu yüksek işlem gücü, iOS 8'in avantajları, şık ve ince tasarımıyla öne çıkan bir telefon. Bu görünüm ve performans birçok tüketiciyi cezbedecektir. Fakat iPhone 6'yı tercih etmeden önce dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta daha bulunmakta; o da dayanıklılık. Peki iPhone 6 dayanıklı mı? İşte bu yazımızda bu sorunun cevabını vermeye çalışacağız.

Eğer bir iPhone 6 satın almayı düşünüyorsanız öncelikle iPhone 6 hakkındaki bükülme iddialarına dikkat etmeniz gerekiyor. İnternet üzerinde birçok kullanıcı iPhone 6'nın ceplerinde büküldüğünü iddia ederek şikayetçi olmakta. Alüminyum bir gövdeye sahip olan iPhone 6 aynı zamanda iPhone serisinin şu ana kadarki en ince telefonu. Metal bir bileşen olan alüminyum hafif olmasıyla da biliniyor. Fakat alüminyum diğer metallerle karşılaştırıldığında biraz daha az sert olan bir yapıda. Bu düşük sertlik özellikle ince bir telefonda problem olabilir. Bu da yüksek basınç altında alüminyum kullanılan bir eşyanın eğrilmesi ile sonuçlanabilir. iPhone 6'nın bu nedenle üzerine büyük bir baskı uygulandığında bükülmesi muhtemel.

Apple ise iPhone 6'nın bükülme iddiaları karşısında kendini bir cevap verme zorunluluğunda hissetmiş. Bu amaçla iPhone 6'nın dayanıklılık testi sürecini basın üyerlerine açan Apple bu videoda iPhone 6'ları nasıl test ettiklerini anlatıyor:

Apple, iPhone 6 Bükülme İddialarına Böyle Cevap Verdi!
MOBİL

Apple, iPhone 6 Bükülme İddialarına Böyle Cevap Verdi!

Apple özellikle sosyal medyada büyük ses getiren "iPhone 6 büküldü" iddialarına resmi bir cevap verdi. Bir grup basın temsilcisini Kaliforniya'da yer alan Cupertino test merkezine davet eden Apple yeni iPhone 6 ve iPhone 6 Plus telefonlarını nasıl test ettiğini gösterdi.

Apple'ın iPhone 6'nın dayanıklılığını test ettiği bu süreçte hazırlanan özel düzeneklerde iPhone 6'lar üzerinde sert ve yumuşak zaminlerde oturma testi, 25 kg baskının uygulandığı 3 noktalı bükülme testi, baskı noktası testi ve döndürülme testi gibi farklı testler uygulanıyor. iPhone 6'nın bükülmesi konusunda bu video size biraz fikir verebilir.

Bir teknolojik cihazın dayanıklılığı konusunda tabi ki sadece o cihazın üreticisi tarafından paylaşılan bilgilere güvenemeyiz. Bu nedenle farklı kanallar üzerinden o teknolojik cihaz ile ilgili yapılan kullanıcı yorumlarına ve tüketici görüşlerine başvuruyoruz. Biz de sizinle iPhone 6'nın dayanıklılığı ile ilgili olarak oldukça çarpıcı deneyler paylaşacağız.

Bir akıllı telefonun dayanıklılığında önemli olan bir nokta da sıcaklık karşısında vereceği tepkidir. Bu videoda bir iPhone 6 sadece sıcaklığa karşı test edilmiyor; aynı zamanda sıvı içerisinde nasıl tepki vereceği de ölçülüyor:

iPhone 6'yı Kaynayan Coca Cola'ya Attılar
MOBİL

iPhone 6'yı Kaynayan Coca Cola'ya Attılar

iPhone 6'yı sniperla vurdular, üzerinden arabayla geçtiler, sıvı azota batırdılar ve daha fazla ne yapılabilir diye kendi kendimize sorarken, bu defa da cihazın kaynayan Coca Cola içerisine atıldığına dair bir video karşımıza çıktı.

Görüleceği üzere iPhone 6 kaynayan kola üzerine bırakıldığında size önce bir bildirim veriyor ve telefonunun güvenli çalışma sıcaklığını aştığını söylüyor. Kola içerisinde bir süre çalışmaya devam eden iPhone 6 nihayetinde sıcaklığa boyun eğiyor. Video sonunda iPhone 6'nın kullanılamaz hale gelmesi beklenilen bir sonuç.

Sıcaklık konusunda iPhone 6 üzerinde uygulanan bir başka test de sıcak buz testi. Sıcak buz adlı bu materyal oda sıcaklığında sıvı halde bulunan; fakat etkileşime girdiğinde kristalleşerek buza dönüşen bir materyal. Bu videoda bir iPhone 6 sıcak buz içerisine bırakılıyor ve sonuçları gözlemleniyor:

iPhone 6'yı Sıcak Buza Batırırsanız Ne Olur?
MOBİL

iPhone 6'yı Sıcak Buza Batırırsanız Ne Olur?

Daha önceden iPhone 6'nın yükseklerden aşağı bırakılarak, 50 kalibrelik mermiyle ateş edilerek, kaynayan kolaya batırılarak dayanıklılık testine sokulduğuna tanık omuştuk.

Video sonunda iPhone 6 sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor.

iPhone 6 üzerinde uygulanan bir diğer sıcaklık testi ise eritilmiş alüminyum testi. 660 derecelik bir ısıda eriyen alüminyum metali bu videoda bir iPhone 6 üzerine dökülüyor ve sonuçlar gözlemleniyor:

iPhone 6'ya Erimiş Alüminyum Dökerseniz Ne Olur?
MOBİL

iPhone 6'ya Erimiş Alüminyum Dökerseniz Ne Olur?

Eğer iPhone 6'nın dayanıklılığı hakkında kuşkularınız varsa bu çılgın dayanıklılık testi videosu sizi aydınlatabilir.

iPhone 6 ekranı üzerine dökülen erimiş alüminyumun ekranın bir bölümünü de erittiği ve telefonu kullanılamaz hale getirildiği görülebiliyor. Fakat bu testten çıkarılması gereken bir sonuç da bulunmakta. Alüminyum gövdeye sahip olan iPhone 6'nın kasasının sıcaklık nedeniyle hasar görmesi normal şartlar altında oldukça zor. Yani bir iPhone 6'yı yaz mevsiminde arabanız içerisinde güneş gören bir yerde unutsanız telefonun kasasının zarar görmeyeceği söylenebilir.

iPhone 6'nın dayanıklılığının test edildiği bir diğer videoda iPhone 6 tam 30.000 yüksekliğe çıkarılarak düşüşü gözleniyor:

iPhone 6'ya Yeni Eziyet: 30.000 Metreden Atma
MOBİL

iPhone 6'ya Yeni Eziyet: 30.000 Metreden Atma

iPhone 6'nın şimdiye kadar çektiği çileleri daha önceden sizlere aktarmıştık. Balyozla parçalanan, sıvı nitrojenle dondurulan, hatta kola içerisinde kaynatılan iPhone 6, bu defa da 30.

Bu video değişen basınç ve sıcaklık değerlerine karşı telefonun fiziksel olarak nasıl bir tepki verdiğini göstermekte. Video sonunda iPhone 6'da fiziksel bir hasar görülmemesi ilgi çekici. Fakat deneyde kullanılan iPhone 6'da özel bir kılıf kullanıldığını belirtmekte de fayda var. Bu nedenle eğer telefonunuzu sıkça düşüren biriyseniz size de bu tür bir kılıf tavsiye ediyoruz.

Eğer iPhone 6 alıp almamakta halen kararsızsanız bu bilgiler belki size yardımcı olabilir.

iPhone Daha Muhteşem ve Ucuz Olmazsa Pazarı Elinden Kaçırır mı?

YORUMLAR