iPhone'da Bulamayacağınız Samsung Note 10 Özellikleri

Herhangi bir iPhone'da olmayan Note 10 özelliklerini derledik.

Geçtiğimiz hafta tanıtılan Samsung'un en yeni amiral gemisi Note 10 ve Note 10+ doğal olarak iPhone serisiyle kıyaslanıyor. Peki ya yalnızca Samsung Note 10 serisinin sahip olduğu bazı özellikleri biliyor musunuz?

Note 10 serisinin, büyük tasarım revizyonuyla birlikte kullanabileceğiniz heyecan verici özelliklerle dolu olduğunu söylemek mümkün. Diğer Android modellerinde veya herhangi bir iPhone'da bulamayacağınız Galaxy Note 10 özelliğine göz atalım:

Köşeden Köşeye Ekran Tasarımı

Apple, onuncu yıldönümü iPhone X'i piyasaya sürdüğünde telefonun ön panelinin ekrandan oluştuğunu söylemişti. Ancak bu durum cihaz piyasaya çıkınca anlaşıldı. iPhone X ve iPhone XS tasarımı güzel olsa da, tam ekran sıfatını almayı hak etmiyor. Aslında Apple'ın mevcut iPhone'larındaki ekran-kasa oranı yüzde 90'ı bile bulmuyor.

Ekrana Gömülü Selfie Kamerası

Galaxy Note 10'un yeni ekran tasarımına bağlı olarak geliştirilen ekrana gömülü selfie kamerası kendini ön plana çıkartıyor. Normalde telefonların çentikli olmasının nedeni, öne bakan kamera ve sensörler için yer açmaktır. Ancak Note 10 serisinde öne bakan kamera ekrana yerleştirerek kalın çerçevelere veya çentiklere duyulan gereksinimden kaçınıldı.

Parmak İzi Okuyucu

iPhone X ve iPhone XS serisindeki Face ID, parmak izi sensörünün olamayacağından çok daha güvenli. Bununla birlikte Face ID bazı kullanıcılar için oldukça kullanışlı olarak değerlendiriliyor ve Touch ID'nin tekrar gelmemesi isteniyor. Ancak parmak izi okuyuculu bir amiral gemisi istiyorsanız, Note 10 ve Note 10+ sizin için olabilir. Hatta Galaxy S10'daki gibi ekrana gömülü parmak izini çok seveceksiniz.

iPhone'un En Büyük Eksiği Kalem mi?

S-Pen, ilk nesil modelin piyasaya sürülmesinden bu yana Galaxy Note serisinin önemli bir özelliği oldu ve S-Pen'in ve Samsung'un gelişmiş sensörleri tarafından sağlanan birçok özelliğe sahip. Örneğin kalemi kullanarak selfie çekebilir veya sosyal medyada gezinebilirsiniz.

5G Teknolojisi

5G ağları hala başlangıç ​​aşamasında olduğundan önemsiz görünebilir ve her yıl yeni bir amiral gemisi alan biriyseniz kesinlikle önemsizdir. Ancak Galaxy Note 10 gibi bir akıllı telefona ödeyeceğiniz parayı göz önünde bulundurursak, mümkün olduğu kadar uzun süre kullanacağınızı düşünüyoruz. Bu nedenle 5G desteğinin şimdilik işe yaramaz olduğu doğru olsa da, birkaç yıl sonra geçerli olmayacak.

Üç ve Dört Mercekli Kameralar

Huawei ve Google gibi şirketler Apple'ın iPhone kameralarını çoktan geçmiş gibi görünüyorken, Samsung'un yeni Galaxy Note 10 serisi için de kamera tarafı başarılı. Fantastik kalitede ve üçlü - dörtlü objektifli kameralar tarafından sağlanan harika yeni özellikler Note 10 kullanıcılarını cezbediyor.

Ayrıca Galaxy Note 10, 123 derece ultra geniş açılı lense sahip. Basitçe söylemek gerekirse Note 10'un kamerası iPhone'dan çok daha fazlasını yakalayabiliyor.

Windows Bilgisayarınıza Bağlayın

Süreklilik, iPhone serisinin en büyük özelliklerinden biridir. Yani iPhone'unuzda bir sohbet başlatabilir ve Mac bilgisayarınızda bitirebilirsiniz. Ayrıca e-postalar ve web sayfaları gibi içerikleri bir cihazdan diğerine taşımak ve fotoğraflarları senkronize etmek için Apple yazılımlarını kullanabilirsiniz. Ancak bunlar yalnızca Mac cihazlarında kullanılabilir.

Note 10 ve Note 10+'ta “Windows'a Bağla” adı verilen harika bir özellik bulunuyor. Bilgisayarınızda bildirimleri görebilir, telefonunuza bakmadan mesaj gönderip alabilir ve Note 10'a çekilen fotoğrafları kontrol edebilirsiniz.

MicroSD Kart Desteği

Samsung nihayet Apple'ı takip etmiş ve kulaklık jakını çıkarmış olabilir, ancak neyse ki microSD kart desteği hala bulunuyor.256GB ve 512GB gibi yeterli dahili hafızalara sahip olan bu cihazları daha da genişletmenize izin veren Samsung, bulut servislerine de tam destek sağlıyor.

Super Hızlı Şarj

Galaxy Note 10'da Samsung'un 45W güç sağlayan yeni “Super Fast Charging” teknolojisi bulunuyor. Bu, iPhone'un şarj hızından 2,5 kat daha fazla ve Samsung yaklaşık 30 dakikalık şarj süresi içinde bir günlük kullanım imkanı tanıyor.

YORUMLAR