iPhone Garanti Sorgulama Nasıl Yapılır?

iPhone garanti sorgulama nereden yapılır, iPhone garanti süresi öğrenme nasıl yapılır, iPhone garantisi ne durumlarda iptal olur? İşte merak edilen detaylar!

iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır, iPhone garanti süresi ne kadar sürer, iPhone garanti ne zaman başlar? Bu soruların cevabı özellikle Android akıllı telefonlardan iPhone'a geçmek isteyen kişiler tarafından araştırılıyor.

Apple'ın sunduğu garantinin detaylarının özellikle ikinci el iPhone almak isteyenlerin ya da almayı düşünenlerin bilmesi gerekiyor. iPhone garantisi nasıl sorgulanır sorusunu yanıtlamadan önce iPhone garantisi ne zaman başlar sorusunu cevaplamak gerekiyor.

Öncelikle iPhone'u nerede aldığınız bir önemi yoktur. İster yurt dışından ister Türkiye'den satın alın, garantinin geçerli olmaya başlaması için SIM kartını takıp kurulumu tamamlanmanız gerekir. Kısacası iPhone garantisinin akıllı telefonun satın alındığı tarih ile bir alakası yoktur. Burada önemli olan nokta, iPhone'un kurulumunu ne zaman tamamladığınızdır.

iPhone Aşırı Isınma Sorunu ve Çözümü
MOBİL

iPhone Aşırı Isınma Sorunu ve Çözümü

iPhone Aşırı Isınma Sorunu ve Çözümü - Kullandığınız akıllı telefon olması gerekenden fazla ısınıyorsa, bazı önemli sorunlarla karşı karşıya olabilirsiniz.

iPhone Garanti Sorgulama Adımları

  • Apple'ın destek sayfasına gidin.
  • iPhone’un seri numarasını boş kutuya girin. Seri numarası faturada yazacaktır. Bunun dışında başka bir iPhone seri numarası öğrenme yolu da "Ayarlar > Genel > Hakkında" kısmından geçer. Seri numarasını öğrenmek için dilediğiniz yolu tercih edebilirsiniz.
  • Güvelik kodunu girip devam edin. Bu adımdan sonra iPhone’un garanti durumu ekranınıza gelecektir.
  • Bu sayfada "Onarım ve Servis Kapsamı" altında iPhone garantisinin dolmasına ne kadar süre kaldığı, iPhone garantisinin ne zaman biteceği gibi bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu sayfa, iPhone garanti sorgulama nasıl yapılır sorusunun yanı sıra şu sorulara da yanıt bulmanızı sağlar:

  • iPhone ne zaman satın alındı?
  • iPhone, garanti süresini uzatmak için gerekli AppleCare koruma planına uygun mu?
  • Apple'dan daha ne kadar süre boyunca telefon ile teknik destek alınabilir?

iPhone Garantiden Kaç Günde Gelir?

iPhone garantiden gelme süresi, servisten servise değişir ama bunun 10 iş gününü geçmediğini belirtmek gerekiyor. Servise değinmişken şunu da belirtmeden geçmemek gerekiyor: iPhone'unuzda bir sorun meydana geldiğinde telefonunuzu Apple'ın dışında bir yere götürürseniz garantiniz sonlanır, Apple o andan itibaren telefonunuzla ilgilenme sorumluluğunu üzerinden atar.

iPhone Garanti Süresi Ne Kadar?

Yurt dışından satın alınan iPhone'ların garantisinin Türkiye’de geçerli olmadığı söylentilerinin doğruluk payı yoktur. iPhone’unuzu yurt dışından getirttiyseniz veya ikinci el olarak yurt dışı kayıtlı satın aldıysanız (iPhone X A1901 gibi garantisi Türkiye’de de geçerli olacak modeli seçmeniz önemli) Türkiye’de 1 yıl garantisi mevcuttur.

Unutmamanız gereken husus, Apple Türkiye'nin telefonunuza direkt bakmamasıdır. Bu durumda cihazınızı ancak Apple'ın onay verdiği yetkili servislere (Pupa, KVK, Genpa vs.) bırakabiliyorsunuz. iPhone'u Türkiye'den satın alırsanız da 2 yıl garanti süresi bulunuyor.

Bu yazıda iPhone garantisi ne zaman başlar, garantiden kaç günde gelir de dahil olmak üzere kullanıcıların merak ettiği çoğu soruyu cevaplandırdık. iPhone garantisi ile ilgili cevabını merak ettiğiniz bir soru varsa yorumlar kısmından sormayı unutmayın.

YORUMLAR