İPhone veya iPad Ekranını Windows PC'ye Aktarma İşlemi Nasıl Yapılır?

AirPlay uygulaması iPhone'unuzu diğer Apple cihazına bağlamanızı kolaylaştırır. Ancak, Apple olmayan bir cihazınız varsa AirPlay bir işe yaramaz. Lonely Screen, Windows bilgisayarınızın AirPlay bağlantılarını kabul etmesini sağlar. 

Lonely Screen

Bir iPhone'unuz varsa, Mac marka bilgisayar ile birlikte kullanmanın pek çok yolu var. Ancak bir Windows PC’niz varsa o zaman pek çok konuda uyumluluk sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

İPhone ya da İPad cihazınız ve bir Windows PC’niz varsa işte size birlikte kullanabilmek için birkaç yöntem.

LonelyScreen ile iPhone'unuzu Windows PC'ye Yansıtın

Apple’ın AirPlay uygulaması iPhone'unuzu bir Apple TV'ye, HomePod'a veya diğer Apple cihazlarına bağlamanızı kolaylaştırır. Ancak, Apple olmayan bir cihazınız varsa AirPlay bir işe yaramaz. İşte tam bu noktada LonelyScreen size yardım edebilir. Bu program, Windows bilgisayarınızın AirPlay bağlantılarını kabul etmesini sağlar. 

LonelyScreen indirme sayfasına gidin. Ücretsiz deneme sürümü altında bir indirme düğmesi göreceksiniz; devam edin ve sisteminize yükleyin.

LonelyScreen'in ücretli kullanımı yıllık 15$. Sürekli ihtiyaç duyacağınız bir program ise yıllık ücret, benzer programların ücretleri ile kıyaslandığında, uygun bir fiyat gibi görünüyor. 

Programı yüklemek çok kısa sürüyor. Yükledikten sonra, uygulamaya erişimi engellediğini bildiren bir Windows Güvenlik Duvarı istemi görebilirsiniz. Özel ağlar üzerinden (eviniz gibi) erişime izin vermek için kutuyu işaretleyin. İsterseniz genel ağları (kafeler gibi) de kontrol edebilirsiniz ancak zorunlu değil ve güvenlik nedeniyle tavsiye edilmiyor.

Windows Güvenlik Uyarı Sistemi

Erişime izin ver butonuna tıklayın ve henüz açılmadıysa LonelyScreen programını açın. Ücretsiz denemeyi kullanma hakkında bir uyarı göreceksiniz, ilerlemek için belki sonra butonuna tıklayın.

Ana LonelyScreen penceresi karşınıza gelecek. Arzu ederseniz, AirPlay sunucunuzun adını değiştirmek için LonelyScreen metnini tıklayabilirsiniz. 

İPhone Cihazın LonelyScreen Programına Aktarımı

PC'nize ekran yansıtmak istediğiniz iPhone veya iPad cihazınızı alın. İPhone ve sonraki sürümlerin sağ üst köşesinden; iOS 12 veya sonraki bir sürümü çalıştıran bir iPad cihazında aşağı kaydırarak denetim merkezini açın. Daha eski iPhone modellerinde, ekranın altından yukarı doğru hızlıca kaydırın.

Kontrol merkezi açıkken, seçenekler arasında ekran yansıtma kısa yolu göreceksiniz. Bu seçeneği seçtiğinizde, kullanılabilir AirPlay cihazlarının bir listesi çıkacak. LonelyScreen sunucunuzu listede görmelisiniz. Ekranınızı PC'nize yansıtmaya başlamak için tek yapmanız gereken LonelyScreen sunucunuzu seçmek.

Artık, iPhone ya da iPad cihazınız ile birlikte Windows PC’nizi kullanmak için hazırsınız.

YORUMLAR