Klavyede Derece İşareti Nasıl Yapılır?

Tablette, PC'de ve akıllı telefonda derece işareti nasıl yapılır sorusunun cevabını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık. İşte yapılması gerekenler!

Bilgisayarda ve telefonda yazı yazarken pek çok kişi derece işaretine ihtiyaç duyabiliyor. Peki, böyle bir durumda derece işareti nasıl yapılır? Hazırladığımız rehberde söz konusu işaretin nasıl ekleneceğini açıkladık.

Bir proje üzerinde çalışırken ya da ödev hazırlarken şapkalı a yapma işleminin yanı sıra derece işaretine de gerek olabiliyor. Hem bilgisayar hem mobil cihazlar üzerinden derece işaretini yazıya ekleyebilmeniz mümkün.

Bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler üzerinden derece simgesini eklemenin çok pratik bir yolu bulunuyor. Dolayısıyla bilgisayarda ve mobil cihazlarda oldukça hızlı ve pratik bir şekilde söz konusu işareti ekleyebilme imkânına sahipsiniz.

Klavyede Derece İşareti Yapma Adımları

  • Alt tuşuna basılı tutun.
  • Tuş takımından 0176 tuşlarına basın.
  • Derece işareti eklenecektir.

PC kullanırken derece simgesi ekleyebilmek için yalnızca bir klavye kısayol uygulamanız yeterlidir. Bunun için alt tuşuna basılı tutarak 0176 tuşlarına sırasıyla basın. Bunu yaptığınızda derece simgesini eklemiş olacaksınız.

Rakamlara genellikle klavyelerin sağ tarafında yer alan, Num Lock tuşları olarak da bilinen tuş takımı üzerinden basmanız gerekiyor. Eğer klavyenin üst kısmında yan yana dizilmiş olan rakamlara basarsanız derece işareti eklenmeyecektir.

Telefonda ve Tablette Derece İşareti Nasıl Yapılır?

  • Mobil cihazın klavyesini açın.
  • "123" butonuna basın.
  • Çeşitli simgelerin yer aldığı butona dokunun.
  • Derece işaretinin bulunduğu butona basın.

Tablet ya da akıllı telefon üzerinden derece simgesini çok hızlı ve kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz. Söz konusu işlem için öncelikle klavyeyi görüntüleyin. Bu işlemin hemen ardından klavyenin üzerinde konumlanan "123" butonuna basın.

Söz konusu adımı uyguladığınızda rakamların yanı sıra çeşitli işaretler ile karşılaşacaksınız. Bunlar arasından üç farklı simgenin yer aldığı butona dokunun. Daha sonra derece simgesini seçin. Bu adımı uyguladığınız takdirde söz konusu işlem tamamlanacaktır.

10 Parmak Klavye Nedir, Nasıl Öğrenilir?
İNTERNET

10 Parmak Klavye Nedir, Nasıl Öğrenilir?

10 parmak klavye nedir, nasıl öğrenilir soruları, çok sayıda kişi tarafından en fazla merak edilen konuların başında geliyor.

Bu yazıda ödev yaparken, bir proje üzerinde çalışırken veya mesaj yazarken zaman zaman gerekli olabilen derece simgesinin eklenebilmesi için hangi adımların uygulanması gerektiğini açıkladık. Rehberimizde yer alan adımları uygulayarak bilgisayar, akıllı telefon ve tablet üzerinden kolayca işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bedava Yazı Tipleri Bulabileceğiniz Siteler
İNTERNET

Bedava Yazı Tipleri Bulabileceğiniz Siteler

Bedava yazı tipleri arıyor ama ücretli seçeneklerin yanında çok iyi yazı tipleri bulamıyor musunuz? Bu büyük bir olasılıkla ücretsiz font için kullandığınız sitelerin yeterince çeşitli font sunmamasından kaynaklanıyordur.

YORUMLAR