Minecraft Server Kurulumu Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda Minecraft server kurma ile alakalı bilmeniz gereken her şeyi sizinle paylaşacağız. Bedava Miecraft server kurma rehberimiz sizlerle.

minecraft-server

Minecraft çıktığı günden bu güne kadar çığ gibi büyüyen bir oyun oldu. Dünya’da en çok oynanan oyunlardan biri olan Minecraft, içerisinde yapabileceğiniz pek çok aktivite ile adından sıkça söz ettiriyor. Pek çok oyuncu ise kendi arkadaşları ile beraber bir Minecraft sunucusu açmak istiyor. Biz de bu yazımızda sizlere Minecraft server kurma konusunda bilgi veriyor olacağız. Bedava Minecraft server kurma nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Minecraft Server Kurma Nasıl Yapılır?

Minecraft server kurma ile alakalı yapmanız gereken ilk işlem Aternos’un sitesine gidip sağ altta çıkan “Oyna” tuşuna tıklamak olacaktır. Aternos bizim Minecraft serverı kurmak için kullanacağımız bir sitedir. Bedava Minecraft server kurma işlemini gerçekleştirebilmek için bu siteye ihtiyacımız var.

Açılan sayfada Aternos’a kayıt olmamız gerekiyor. Kayıt olma işlemi son derece basit. İlgili alanları doldurarak kolay ve hızlı bir şekilde kayıt olabilirsiniz. Ardından çıkan ekranda “Sunucu Oluştur” seçeneğine tıklıyoruz.
minecraft-server-kurma1

Yukarıdaki görselde görüldüğü gibi bir ekran açılması gerekiyor. Bu aşamada yukarıdaki alan sizin serverınızın IP’si olacak. Dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Alttaki kısım ise serverın açıklaması gibi düşünebilirsiniz. Serverınıza gelecek kişilerin servera girmeden önce görecekleri bir metin oluşturabilirsiniz.

Ardından serverı Java sürümünü ya da Bedrock sürümünü indirebilirsiniz. Biz bu noktada Java sürümünü tercih ediyoruz. Eğer Windows 10’da Minecraft’ı Microsoft Store’dan aldıysanız Bedrock sürümünü de tercih edebilirsiniz. 
minecraft-server-kurma

Bir sonraki ekranda Minecraft server kurma maceramızdaki en önemli kısma geliyoruz. Sol tarafta “Ayarlar” seçeneğine tıklıyoruz ve Miecraft serverımızda olmasını istediğimiz tüm ayarları seçiyoruz. Bu kısmı dikkatli bir şekilde ayarlayın. Ayarlamalarınız bittiğinde sol taraftaki “Ayarlar” seçeneğinin üstündeki “Sunucu” kısmına gelin ve “Başlat” düğmesine tıklayın. Pop-up olarak çıkan bildirimleri kabul edin ve serverınızın oluşturulmasını bekleyin.

Aternos’un serverı oluşturma süresi birkaç dakika sürebilir. İşlem bittiğinde artık yapmanız gereken birkaç basit adım kaldı. Tlauncher’a girip serverınıza giriş yapabilirsiniz. Tlauncher’ı açtıktan sonra çok oyunculu seçeneğini tıklıyoruz. Sunucu ekle seçeneğine tıkladıktan sonra sunucumuzun adını (IP) kopyalayıp yapıştırıyoruz. Artık sunucunuza giriş yapabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları takip ederek Hamachi kullanmadan Minecraft server kurma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Peki Hamachi üzerinden server kurmak isteyen kişiler ne yapacak? Onu da sizlere izah edelim.

Hamachi ile Minecraft Server Nasıl Kurulur?

  • LogMeIn’e kayıt olun ardından bilgisayarınıza Hamachi  istemcisini yükleyin.
  • Hamachi’yi kurduktan sonra sol üst taraftaki güç tuşuna tıklayın.
  • Açılan sekme üzerinden bir Hamachi Kimliği oluşturun.
  • Kimliğinizi oluşturduktan sonra “Yeni bir ağ oluştur” seçeneğini işaretleyin.
  • Ağ oluşturma penceresinde kimlik ve parola belirleyin.
  • Exe.uzantılı Minecraft dosyasını indirin. Çalıştırın ve kurun.
  • Oyun dosyalarının içindeki server.properties dosyasını notepad ile açın.
  • Server-ip yazısının karşısına, Hamachi uygulamasındaki IP adresini girin.
  • Kaydedip kapatın.
  • Micecraft’ı ve Hamachi’yi çalıştırın.
  • Oyunda multiplayer sekmesine tıklayın.
  • Direct Connect’e tıklayın ve açılan ekrana, Hamachi’den aldığınız IP adresini girin.

Sunucuya giriş yapmış olacaksınız.

Bu adımları sırasıyla dikkatli bir şekilde tamamladığınız zaman siz de Minecraft server kurma işlemini başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Artık nihayet arkadaşlarınız ile birlikte Minecraft oynayabilirsiniz. İsterseniz Minecraft hileleri ile eğlenebilir, dilerseniz de ciddi bir şekilde, emeğinizle oyunu oynayabilirsiniz.

Minecraft Çocuklar için Güvenli midir?
OYUN

Minecraft Çocuklar için Güvenli midir?

Minecraft yaş sınırı nedir, çocuklar için güvenli mi? Ebeveynlerin popüler açık dünya oyununa ilişkin neleri bilmesi gerekiyor? Bu yazıda, başarılı yapımın çocuklar için güvenli olup olmadığına, oyunun yaş derecelendirmesinin kaç olduğuna ve Minecraft’ın çok oyunculu modu hakkında bilmeniz gerekenlere değindik.

Minecraft server kurma ile alakalı rehber niteliğindeki yazımız bu kadardı. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.
 

YORUMLAR