Office Alternatifi Olarak Ne Kullanılabilir?

Herhangi bir nedenden dolayı Microsoft Office alternatifi kullanmak isteyebilirsiniz. Bu yazıda Microsoft Office benzeri programlar listesi hazırladık.

Çeşitli sebeplerden ötürü Microsoft Office alternatifi arayan kişiler için birbirinden başarılı programların yer aldığı bir liste oluşturduk. Hazırladığımız listeye göz atarak yeni programlar keşfedebilirsiniz. İşte Office benzeri programlar listesi!

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?
YAZILIM

Microsoft Office Ücretsiz Kullanma Nasıl Yapılır?

Uzun yıllar boyunca hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen, eski adıyla Microsoft Office olarak bildiğimiz Microsoft 365, öğrencilerden çalışanlara kadar oldukça geniş bir kitleye hitap ediyor.

Microsoft Office 2019 kullanmamaya karar verirseniz yine de Microsoft Office gibi bir program kullanmaya ihtiyacınız olacaktır. Bu yazıda listelenen Office tarzı programlar her ne kadar Microsoft Office 2019 ile tamamen aynı özelliklere sahip olmasa da birçok insan için yeterlidir.

Office Alternatifi Programlar Listesi

  • Office Online
  • Google Docs
  • LibreOffice
  • WPS Office
  • FreeOffice
  • Zoho Docs
  • OfficeSuite
  • Polaris Office

Yukarıda Office gibi programlar yer alıyor. Microsoft Office 2019’i satın almadan önce ücretsiz alternatiflerinden birini mutlaka kontrol etmelisiniz. Listede yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Office Online

Microsoft’un Office Online hizmetinin vasıtası ile Office araçlarını çevrim içi ortamda ücretsiz olarak kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Microsoft Office 2019 ile yapılabilecek temel şeylerin tamamını Office Online ile de yapabilirsiniz.

Office Online’ın en büyük dezavantajı, çevrim dışı olarak kullanılamamasıdır. İnternet bağlantısı olmadan çalışıyorsanız bu sizin için pek ideal bir seçim olmayabilir ama işiniz gereğince sürekli olarak internet bağlantınız varsa bu hizmeti kullanabilirsiniz.

Office Online’ı kullanmak için Microsoft hesabı ile oturum açmak yeterli olacaktır. Bir Microsoft hesabınız yoksa hemen bir Microsoft hesabına sahip olmanızı öneririz.

2. Google Docs

Google Docs (Google Dokümanlar) da Office Online gibi sadece internet tarayıcılarında kullanılabilen basit bir pakettir. Google ürünlerini Microsoft’un araçlarından çok daha fazla kullanan birisiyseniz bu seçenek sizin için en iyisi olabilir.

Google Docs (Google Dokümanlar) ile dokümanlar, sunumlar elektronik tablolar oluşturabilirsiniz. Dokümanlarınızı Office Open XML, PDF, ODF, HTML ve benzeri dosya türlerinde kaydedebilirsiniz.

3. LibreOffice

Microsoft Office 2019 masaüstü alternatifi olarak ise LibreOffice’i önerebiliriz. Bu açık kaynaklı ofis paketi, Microsoft Office 2019 özelliklerinin hemen hemen tamamına sahiptir.

İlk iki önerimizin aksine, çevrim dışı olarak kullanılabilen bir ofis paketine ihtiyacınız var ise LibreOffice’i kullanmaya başlayabilirsiniz. Microsoft Office ile olan bağlarınızın kopması için LibreOffice’in arayüzüne alışmanız yeterlidir.

4. WPS Office

Windows, macOS, Linux, Android ve iOS sürümlerine sahip olan WPS Office isimli hizmette Word, Excel, PowerPoint benzeri programlar yer alıyor. Çok başarılı bir arayüze sahip olan hizmette ayrıca PDF aracı da mevcut. WPS Office'te ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı versiyon mevcut. Ücretli versiyonda 20 GB bulut depolama dahil olmak üzere birçok avantaj mevcut.

5. FreeOffice

Kullanıcı dostu arayüze sahip olan FreeOffice, popüler dosya formatlarını destekliyor. Bu sayede programı kullanırken farklı formata sahip bir dosyayı açmak durumunda kalırsanız sorun yaşama ihtimaliniz düşük olur. Hizmetin içerisinde kelime işlemci, sunum ve elektronik tablo araçları bulunuyor. FreeOffice isimli hizmetin arayüzü Microsoft Office programına oldukça benziyor.

 

6. Zoho Docs

Sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde çok kolay bir kullanım sunan Zoho Docs, dünya genelinde çok popüler durumda. Kelime işlemci, elektronik tablove sunum araçları sunan Zoho'da çeşitli özellikler yer alıyor. Programda yer alan özellikler, kullanım deneyimini üst seviyeye taşıyor.

7. OfficeSuite

Dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından kullanılan OfficeSuite, çok popüler bir hizmettir. DOC, DOCX, DOCM, XLS, XLSX, XLSM ve PPT dahil olmak üzere çeşitli dosya formatlarını destekleyen programda kelime işlemci, sunum ve elektronik tablo araçları mevcut. OfficeSuite'te ayrıca PDF aracı da yer alıyor.

8. Polaris Office

Windows, Mac, Android ve iOS sürümlerine sahip olan Polaris Office, çeşitli özelliklere sahip olan popüler bir programdır. Başarılı arayüzü sayeside kolay kullanım sunan programda elektronik tablo, kelime işlemci, sunum ve PDF bulunuyor. Çeşitli şablonların yer aldığı hizmette DOC, DOCX, XLS, XLSX, PPT, PPTX ve PPS dahil olmak üzere pek çok dosya formatını destekliyor.

Bu yazıda Office gibi programlar listesi hazırladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR