PS3 ve PS4 Oyunları Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

PS3 ve PS4 oyunlarını bilgisayarda oynamak istiyor ama nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz? Oyunculara sunduğumuz üç basit yöntemden birine başvurabilirsiniz!

PS3 ve PS4 oyunlarını bilgisayarda oynama yöntemleri mi arıyorsunuz? Hazırladığımız listede yer alan yöntemler sayesinde PlayStation 3 ve PlayStation 4 oyun konsollarında oynanan video oyunlarını PC üzerinden oynayabilirsiniz.

PlayStation 3 ya da PlayStation 4  isimli oyun konsoluna sahip olan oyuncuların bir kısmı bazen konsol oyunlarını bilgisayarda oynamak isteyebiliyor. Bunun yapılabilmesine imkân tanıyan çeşitli yöntemler bulunuyor. Eğer siz de PS3/PS4 oyunlarını PC'de oynamak istiyorsanız aşağıda sıralanan yöntemleri inceleyebilirsiniz.

PS3 ve PS4 Oyunlarını Bilgisayarda Oynama Yöntemleri

  • Remote Play uygulamasını kullanma
  • Emülatör kullanma
  • PlayStation Plus Premium kullanma

Yalnızca PlayStation 3 ve PlayStation 4'te oynanabilen oyunları PC de oynamak için yukarıdaki yöntemlerden birini kullanabilirsiniz. Peki, bu yöntemleri pratikte nasıl kullanabiliriz? Gelin, öğrenelim.

1. Yöntem: Remote Play Uygulamasını Kullanın

PlayStation 4 oyunlarını birinci yöntem ile bilgisayarda oynamak için takip edilmesi gereken adımlara geçmeden önce bilgisayarınızın Remote Play ile uyumlu olup olmadığını öğrenelim. PlayStation oyunlarını PC ve Mac bilgisayarda oynamadan önce aşağıda yer verdiğimiz gereksinimlerinin karşılanıp karşılanmadığını kontrol etmelisiniz.

  • Windows 8.1, Windows 10 (32 bit veya 64 bit) ve üstü bir işletim sistemi; Mac OS X Yosemite ve üstü bir işletim sistemine sahip olmak,
  • Oyun kontrolünü sağlamak için gerekli sayıda DualShock 4 bulundurmak,
  • Yüksek hıza sahip bir internet bağlantısının olduğundan emin olmak,
  • En az 100 MB depolama alanının olduğundan emin olmak,
  • 2 GB ve üstü RAM'e sahip olmak.

Uygulamanın gereksinimlerinin karşılandığından emin olduktan sonra PlayStation'ın sitesinden Remote Play'i indirebilirsiniz. Sony'nin uygulamasını indirmeden önce PS4 yazılımının en son sürümde olduğundan emin olun.

Sony tarafından geliştirilen uygulama kablolu bağlantılarla çalışacak şekilde geliştirilmiştir. Bu nedenle PS4 kontrol cihazını bilgisayarınıza takmanız gerekiyor. Remote Play'i bilgisayarınıza indirdikten sonra kurulum işlemlerini başlatabilirsiniz.

Remote Play programını bilgisayarınıza yükledikten sonra PlayStation 4 konsolunuz üzerinden ayarlar sayfasını görüntüleyin. açılan sayfa yer alan "Uzaktan Oynatma Bağlantı Ayarları" kategorisine girin ve "Uzaktan Oynatmayı Etkinleştir" seçeneğini işaretleyin.

Programı açın ve bağlantı işlemini gerçekleştirin. Bağlantıyı sağladıktan sonra oyun oynama aşamasına geçebilirsiniz. PS4 için geliştirilen DualShock 4'ü bilgisayarda kullanma imkânına sahip olduğunuzdan ötürü PlayStation 4 kontrolcüsü ile PC'de oyun oynayabilirsiniz.

2. Yöntem: Emülatör Kullanın

PlayStation 3 ve PlayStation 4 oyunlarını oyun konsolundan değil de bilgisayarda oynamak isteyenlerin kullanabileceği son yöntem ise emülatör kullanmadır. Windows ve Mac işletim sistemlerine özel olarak geliştirilen emülatörler sayesinde PlayStation'daki video oyunlarını büyük bir kolaylıkla bilgisayarınızda da oynamaya devam edebilirsiniz.

PS3 oyunlarını PC'de oynama emülatörü olarak ne kullanabilirim diyorsanız ESX PS3 Emulator'ü indirebilirsiniz. Windows 7 ve üstü bir işletim sistemine, 32 bit bilgisayarlar için 1 GB Ram, 64 bit bilgisayarlar için 2 GB Ram gereklidir.

Windows ve Mac kullanıcısı olarak ESX PS3 Emulator'un dışında PlayStation 3'teki oyunları oynamak için RPCS3 PS3 Emulator veya PPSSPP PS3 Emulator'u de kullanabilirsiniz. PCSX4 PS4 Emulator, Windows 10 ve MacOS işletim sistemlerini kullanan oyunculara PS4 oyunlarını PC'de oynama imkânı tanıyan bir emülatördür.

Windows kullanıcılarının PCSX4 PS4 Emulator'u çalıştırmak için 64 bit Windows 7, 8.1 veya 10 bir işletim sistemine, MacOS kullanıcılarının ise MacOS 10.13.6 sürümüne sahip olması yeterlidir. Emülatörü çalıştırmak için bilgisayarda .net framework 3.5, VC++2015 ve DirectX 11.1 olması gereklidir.

3. Yöntem: PlayStation Plus Premium Kullanma

Sony'nin resmi uygulamalarından biri olan PlayStation Now (PS Now) ilk olarak 2014 yılında sunulmuştu fakat geçtiğimiz yıllarda PlayStation Plus Premium abonelik planına dahil edilmişti. Oyunculara çeşitli avantajlar sunan PlayStation Plus, ilk etapta tek abonelik planı sunarken daha sonra çeşitli planlara ayrılmıştı.

PlayStation Plus Premium aboneliği Türkiye'de yer almıyor. Ülkemizde PlayStation Plus Essential, Extra ve Deluxe olmak üzere üç farklı abonelik seçeneği bulunuyor. Bu nedenden ötürü PlayStation hesabınız ile Premium planına abone olamıyor ve bu nedenden ötürü yeni PS Now özelliğini kullanamıyorsunuz. Premium abonelik planının Türkiye'ye ne zaman geleceği ise bilinmiyor.

Playstation Plus'taki En İyi 10 Oyun
OYUN

Playstation Plus'taki En İyi 10 Oyun

Playstation Plus ülkemizde ve pek çok yerde kullanıma açıldı. Xbox Game Pass benzeri bir hizmet olan bu sistem oyuncular tarafından genellikle hoş karşılandı.

YORUMLAR