RAR Dosyalarını Açmak İçin En İyi 5 Araç

En iyi RAR dosyası açma programı hangisi? Bu sorunun yanıtını merak eden kullanıcılar için birbirinden başarılı programların yer aldığı bir liste hazırladık.

RAR dosyası açma programı sayesinde bilgisayarınızda yer alan sıkıştırılmış dosyaları açabilir ya da dosyaları sıkıştırabilirsiniz. Peki, RAR dosyalarını açabilmek için kullanılabilecek en iyi programlar neler? Bu yazıda birbirinden başarılı programları bir arada topladık.

Genellikle sıkıştırılmış bir dosya aldığımızda, ZIP dosya biçiminde görünür. Ancak RAR dosyaları da yaygın arşiv dosya türleridir. RAR dosyalarını nasıl açacağınızı bilmiyorsanız ve son zamanlarda bir tane RAR dosyası aldıysanız, sizler için hazırladığımız bu listeye göz atmalısınız.

RAR Dosyasının Şifresi Nasıl Kırılır?
YAZILIM

RAR Dosyasının Şifresi Nasıl Kırılır?

RAR şifresi kırma nasıl yapılır? Birkaç yıl önce parola eklediğiniz RAR dosyasının şifresini hatırlamıyorsanız endişelenmenize gerek yok.

Bu yazıda, RAR dosyalarınızı açmak için en iyi 5 aracı derledik. Ücretli WinZip ve WinRAR'dan ücretsiz sıkıştırma yazılımlarına kadar bu araçların her biri, Windows veya başka bir işletim sistemi için harika bir RAR dosya açma aracıdır.

En İyi 5 RAR Dosyası Açma Programı Listesi

  • Winzip
  • WinRAR
  • PeaZip
  • 7-Zip
  • B1 Free Archiver

Yukarıda RAR dosyalarını açabilmek için kullanabileceğiniz birbirinden başarılı 5 araç bulunuyor. Listede yer alan programların detayların aaşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Winzip

WinZip, adından da anlaşılacağı gibi ZIP dosyaları için yaygın olarak kullanılan bir araçtır ancak uygulama aynı zamanda RAR, 7z, CAB, ISO ve diğer birçok dosya formatını da açar. Basit arayüzü ile RAR dosyanızı WinZip penceresinin içine sürüklediğinizde arşiv saniyeler içinde açılır.

128 ve 256-bit AES şifrelemesini destekleyen dosyaları dönüştürebilir ve koruyabilir, fotoğrafları yeniden boyutlandırabilir ve filigran ekleyebilirsiniz. Bu işlemlerin ardından dosyanızı e-posta, pano veya Dropbox veya Google Drive gibi bir bulut depolama hizmeti aracılığıyla anında kaydedebilir veya paylaşabilirsiniz.

WinZip ayrıca bölünmüş bir ZIP dosyası oluşturmanıza, MP3 dosyalarını sıkıştırmanıza ve özelliklerini Microsoft Office gibi çeşitli uygulamalarla kullanmanızı sağlar.

Ücretsiz WinZip deneme sürümünü indirebilir ve belirli bir süre boyunca kullanabilirsiniz. Denem süresi sona erdikten sonra belli bir ücret karşılığında programı satın alabilirsiniz. Winzip, Windows, Mac ve mobil cihazlar için kullanılabilir.

2. WinRAR

WinRAR başka bir popüler RAR dosya açma aracıdır. Program ayrıca ZIP, CAB ve ARJ gibi diğer pek çok formatı da destekler. RAR dosyalarını kolayca açmanın yanı sıra sıkıştırma yapabilir, şifre ekleyebilir, arşivlenmiş dosyaları test edebilir ve bozuk dosyaları onarabilirsiniz.

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan WinRAR isimli program, şifre korumalı arşivler için endüstri standardı 128 ve 256 AES şifreleme teknolojisi ile birlikte gelir. Kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan WinRAR'ın üstteki büyük butonlarla ekle, çıkar, test et, göster, sil, bul, sihirbaz, bilgi ve onarım seçenekleri bulunur.

Çok fazla sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından kullanılan program çok kolay bir kullanıma sahiptir. Büyük bir popülerliğe sahip olan program ayrıca güncel işletitim sistemleriyle de uyumludur. 32 bit ve 64 bit sürümler de mevcut.

3. PeaZip

Dünya çapında oldukça popüler olan ve çok sayıda kişi taraıfndan kullanılan PeaZip, açık kaynak kodlu bir lisans altında Windows ve Linux için yayımlandı. Dolayısıyla PeaZip, yukarıdaki iki aracın aksine tamamen ücretsizdir.

Diğer RAR dosya açma araçları gibi RAR dosya formatlarına ek olarak TAR, ZIP ve 7z dosyalarını açabilirsiniz. Oldukça basit bir arayüze sahip olan Peazip’in kullanımı gerçekten kolaydır.

Sadece uygulamayı açın, RAR dosyanıza göz atın ve açmak için çift tıklayın veya dosyaları farklı bir yere göndermek için “Extract” butonuna tıklayın. Ek olarak, dosyaları başka bir formata dönüştürebilir, şifrelemeyle şifreyle koruyabilir, test edebilir ve görev günlüğünü kaydedebilir ve dosyaları bir tıklamayla silebilirsiniz.

4. 7-Zip

Başka bir ücretsiz RAR dosya açma aracı 7-Zip'dir. 7-Zip, tıpkı PeaZip gibi açık kaynak kodludur yani kullanmaya başladıktan sonra hiçbir maliyeti yoktur. RAR ile birlikte ZIP, 7z ve CAB gibi çeşitli dosya biçimlerini açabilirsiniz. Başarılı program TAR ve WIM dahil olmak üzere birçok formatı destekliyor.

Popüler program 7-Zip, diğer uygulamalar gibi düzgün ve temiz bir arayüze sahiptir ve işlemler için renkli butonlar kullanır. Kendi dosyalarınızı sıkıştırmayı planlıyorsanız, bunları şifreyle koruyabilirsiniz. Uygulama, şifreleme yöntemi olarak AES-256'yı kullanır.

7-Zip, kendi dosyalarınızı sıkıştırmak isterseniz, çok sayıda esnek ayara sahiptir. RAR dosyalarını hızlıca açmak ve dosyaları diğer formatlarda kolayca sıkıştırmak için zaman ayırmaya değecek ücretsiz bir araçtır. 7-Zip yalnızca Windows için kullanılabilirdir.

5. B1 Free Archiver

Listenin son sırasında B1 Free Archiver isimli başarılı bir program yer alıyor. B1 Free Archiver’ın arayüzü, sahip olduğu modern görünüm ile dikkat çekiyor. Bir dosya yöneticisi olarak kullanabilir ve RAR'dan ZIP'a 7z ve daha birçok dosya formatını açabilirsiniz.

Kendi dosyalarınızı sıkıştırırken altı format arasından seçim yapabilir, arşivi bölebilir ya da parola koruması ekleyebilirsiniz.  B1 Free Archiver Windows, Linux, Mac ve Android için kullanılabilir durumdadır.

B1 Free Archiver programını çevrim içi olarak da kullanabilirsiniz. B1 Free Archiver’ı önce çevrim içi olarak deneyebilir, eğer araç hoşunuza giderse cihazlarınıza yükleyebilirsiniz.

Bu yazıda RAR dosyalarını açabilmek için kullanabileceğiniz birbirinden başarılı 5 programı sıraladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR