Son Dönemin En İyi Akıllı Telefonları

Onlarca akıllı telefonun boy gösterdiği 2012 yılı oldukça hareketli geçti. Galaxy S3 ve Note 2 ile birlikte Samsung’un Apple’ın iPhone serisine üstünlük kurmaya gözlemledik. Buna karşılık büyük beklentilerle çıkan iPhone 5’in iOS 6 ile birlikte hayal kır

Son Dönemin En İyi Akıllı Telefonları

Onlarca akıllı telefonun boy gösterdiği 2012 yılı oldukça hareketli geçti. Galaxy S3 ve Note 2 ile birlikte Samsung’un Apple’ın iPhone serisine üstünlük kurmaya gözlemledik. Buna karşılık büyük beklentilerle çıkan iPhone 5’in iOS 6 ile birlikte hayal kırıklığı yarattığını, iPhone müdavimlerinin bile ciddi ciddi diğer alternatiflere yöneldiğini gördük. Nokia ve Windows ile yepyeni ürünlerle akıllı telefon dünyasında kendilerine yer edinmeye başladılar.

Hangi akıllı telefonu nasıl hatırlayacağız?

Samsung Galaxy S3

Çıktığı andan itibaren çok uzun süre dillerden düşmeyen, onun ardından birçok üst seviye akıllı telefon çıkmasına rağmen yeni telefon satın alanların tercih ettikleri ya da alıp almama konusunda düşündükleri bir cihaz Galaxy S3. Dünya genelinde 40 milyona yakın S3 satıldığını ve Samsung’un Apple’ın iPhone’una karşı ürettiği en kuvvetli rakip olduğunu da belirtelim.

Apple iPhone 5

Akıllı telefon dünyasının en etkileyici ürünlerinden biri olan iPhone’un yeni temsilcisi beklentilerinin altında özelliklere sahip olsa da birçok Apple hayranının gönlünü kazanmayı başardı. Özellikle iOS ve iPhone birlikteliğinden vazgeçemeyen ve iPhone 4S’i yetersiz bulanlar için harika bir telefon olan iPhone 5, Galaxy S3 ve Note 2 karşısındaysa yeterli tehdidi gösteremedi.

Samsung Galaxy Note 2

“Büyük” bir aykırılık ve yine bir o kadar “büyük” bir iddia ile mobil dünyaya merhaba diyen Galaxy Note’un bu ikinci temsilcisi belki de beklenildiğinden çok sevildi. Ekran boyutu ve kalemle telefon kullanımının yanı sıra tablet bilgisayar ile akıllı telefon arasında kalan kullanıcılara ilaç gibi gelmesiyle de dikkat çeken Note 2, üstün donanım özellikleriyle de milyonca satmayı başardı.

Nokia Lumia 920

Windows Phone 8 işletim sistemini kullanması ve mobil dünyanın ilk anından bu yana her daim ağırlığını koymaya çalışan Nokia’nın akıllı telefon dünyasındaki ilk ciddi girişim olması bile Lumia 920 için büyük bir heyecan ve merak oluşturdu. Kablosuz şarj olabilme özelliği ve benzer rakiplerinin birkaç gömlek üstünde kamerasıyla öne çıkan Lumia serisinin bu gözde telefonu bizi yepyeni ve çekici bir mobil deneyimle tanıştırdı.

HTC One X

Başta HTC fanatikleri olmak üzere Android’i seven ve Galaxy S3 ya da Note 2’yi tercih etmeyenlerin ilk akıllarına gelen cihaz oldu HTC One X. Güçlü donanımının yanı sıra kendine has arayüzü ile de kullanıcılarının beğenisini kazanan One X, üst sınıfın en çok satan ve ilgi gören akıllı telefonlarından biri oldu.

YORUMLAR