Sosyal Medyayı Kullanarak Daha Kolay İş Bulabilmenizi Sağlayacak 5 Süper Tavsiye

Sosyal ağları kullanarak var olan CV’nize destek vermeniz ve size kolayca ulaşılmasını sağlayabilecek stratejiler kullanmanız olası.

Sosyal Medyayı Kullanarak Daha Kolay İş Bulabilmenizi Sağlayacak 5 Süper Tavsiye

Ekmek aslanın ağzında. İş bulup hayatınızı idame ettirmek için sadece kariyer ve iş ilanları paylaşan web siteleri artık her derde deva olmuyor. Biraz da kendi çabalarınızla bu süreci aşabilmeniz aslında hiç de imkansız değil. Bu noktada yardımınıza koşacak tek mecra ise sosyal ağlar. Sosyal ağları kullanarak var olan CV’nize destek vermeniz ve eleman arayanların size kolayca ulaşmasını sağlayabilecek stratejiler kullanmanız olası.

Sosyal ağlar sadece arkadaşlarınızla yarenlik edeceğiniz yerler değil. Bu mecralar, gerektiğinde kullanıcılarına pek çok konuda önemli yardımlarda da bulunabiliyor. Hatta bir iş arayışı içindeyseniz, şirketlere CV gönderip cevap beklemekten çok daha fazlasını yapabilmek tamamen sosyal ağları nasıl kullandığınızla alakalı bir durum. İşte iş bulmanız için sosyal medyada kullanmanız gereken 10 önemli stratejik hareket.

LinkedIn’de görünür bir özgeçmişiniz olsun

Bu durumla ilgili olarak ilk önce Etkileyici Bir LinkedIn Profili Nasıl Hazırlanır, İşte Formülü başlıklı makalemize göz atın. Daha sonra bunun ne kadar faydalı bir yazı olduğuna kanaat edeceksiniz. LinkedIn profesyonel bir sosyal ağ olduğu için öne çıkmak bu mecrada çok önemli. LinkedIn’de var olmanın belli bir disiplini ve çeşitli kuralları var. Bunlar dikkatli olarak değerlendirirseniz, meyvelerini toplayabilirsiniz.

Uzmanı olduğunuz konularda içerik paylaşın

Twitter, Facebook veya LinkedIn gibi sosyal ağlarda mutlaka uzmanı olduğunuz konuları takip edin. Özellikle Facebook grupları bu konuda fark edilebilirliğinizi artıracaktır. Hangi konuda uzmansanız bu başlıkta gruplara ye olun. Tartışmaları takip edin. Bu konuşmalara dahil olun ancak sakın ukala olmayın. Zaman içinde kendinizi belli ederek bir kariyer fırsatı yakalayabilirsiniz.

Başka uzmanlarla iletişimde kalın

Yine kendi branşınızda farklı uzmanlarla sosyal ağlarda bir araya gelmeye çalışın. Sosyal ağlarda bu inşaların yazılarını takip edin ve onlarla düzeyli iletişimde bulunun. Kendi fikirlerinizi paylaşın ve onlardan öğrendiklerinizi kaynak göstererek benzer platformlarda paylaşın. Hem takdir toplar, hem de iş fırsatı yakalayabilirsiniz.

Firmaları takibe alın

Özellikle LinkedIn bu konuda oldukça önemli bir kaynak. Çoğu kurumsal şirket ve İnsan Kaynakları Danışmanlık firmaları artık tüm eleman arama ve bulma faaliyetlerini LinkedIn’e kaydırıyorlar. Sistemlerini LinkedIn’e entgre etmek kurumsal anlamda bu firmalara ciddi olanaklar sağlayabiliyor. Kısaca LinkedIn’de aktif bir kullanıcı olmak kariyeriniz için oldukça önemli.

Hashtag takip edin

#hastag’ler son derece önemli. Bazı şirketler sadece hashtag kullanarak eleman arayışlarını sosyal ağlarda afişe edebiliyorlar. Sosyal ağlarda #elemanarıyoruz, #grafikeraranıyor gibi hastaglere rastlamanız son derece mümkün. Bulduğunuz anda değerlendirebilirsiniz.

30'lu Yaşlarda Kariyer Yapmak İçin 30 Farklı Neden

Hangisi Önce Geliyor, Kariyer mi Yoksa Hayat Tecrübesi mi?

YORUMLAR