Tüm Verilerinizi Yeni Android Telefonunuza Kolayca Nasıl Aktarırsınız?

Yeni bir Android cihaz aldıktan sonra eski telefonunuzdaki verilerinizi kolayca aktarabileceğiniz yöntemleri sizler için anlattık.

Tüm Verilerinizi Yeni Android Telefonunuza Kolayca Nasıl Aktarırsınız?

Yeni bir telefon aldığınızda, eski telefonunuzdaki verilerinizin akıbeti konusunda endişelenebilirsiniz. Yeni bir cihaz kullanmanın heyecanını yaşarken, tüm verilerinizi nasıl yedekleyeceğinizi düşünüyorsanız haklısınız. Uygulamalar, kişiselleştirilmiş ayarlar, fotoğraflar, kişiler, indirmeler derken tüm verilerinizi yedekleyip yeni cihazınıza aktarmak uzun zaman alabilir. Bizler de bu rehberimizde, tüm verilerinizi kolayca yeni Android telefonunuza nasıl aktarırsınız tek tek anlatacağız.

1. Android Yedekleme Hizmeti

Kolay veri aktarımı için en önemli araç Android Yedekleme Hizmeti’ni kullanmaktır. Google Takvim ayarları, Wi-Fi ağları ve şifreleri, ana ekran duvar kağıtları, Gmail ayarları, ekran ayarları, dil ve giriş ayarları, tarih ve saat ayarları gibi verilerinizi buluta kaydedebilmek için Ayarlar > Yedekle ve Sıfırla > Verileri yedekle adımlarını izleyin. Bu seçeneğin aktif olduğundan emin olduktan sonra yedekleme hesabınızı seçmeniz yeterli olacaktır.

2. Google Fotoğraflar

Fotoğraflarınızı bir cihazdan diğerine taşımak için kullanabileceğiniz birkaç uygulama mevcut. OneDrive ve Google Drive uygulamaları da yeterli olacaktır fakat, en kolay çözüm Google Fotoğraflar’ı kullanmak diyebilirim.

Google Fotoğraflar’ı açtıktan sonra Ayarlar > Yedekle ve Senkronizasyon > Cihaz klasörlerini yedekle adımlarını izledikten sonra saklamak istediğiniz klasörün yanındaki butonu aktif hale getirmelisiniz. Yeni telefonunuza Google hesabınızla giriş yaptığınızda yedeklediğiniz tüm fotoğraflar anında uygulamada görüntülenecektir.

3. LastPass

Android cihazlarınızda parolalarınızı kaydetmenin birçok yöntemi mevcut. Ancak, güvenli bir şekilde parolalarınızı saklamak istiyorsanız farklı bir çözüm olarak LastPass uygulamasını kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Şifrelerinizi uygulamaya kaydettikten sonra yeni cihazınıza LastPass’i kurmanız yeterli olacaktır.



4. SMS Yedekleme ve Geri Yükleme

SMS ve MMS her ne kadar eski teknolojilerden olsa da, hala çok sayıda kişi tarafından kullanılmaya devam ediyor. Artık yaşlanan iletişim yöntemlerine güveniyorsanız, mesaj geçmişinizde değerli bilgileriniz olabilir.

Bu verilerinizi yeni telefonunuza taşımanın en güvenilir yolu SMS Backup & Restore uygulamasını kullanmaktır. Adından da anlaşılacağı üzere, mesajlarınızı bir cihazda yedekleyebilir ve başka bir cihaza geri yükleyebilirsiniz.

Eğer, anında mesajlaşma uygulamalarından WhatsApp’ı kullanıyorsanız, verilerinizi yeni telefonunuza taşımak için Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği adımlarını izleyerek yedekleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

5. Kişisel Veriler

Telefonunuzda yukarıdaki kategorilerden birine girmeyen verileriniz varsa, elle taşıyabilmeniz de mümkün. Cihazınızdaki klasörleri kontrol etmek için bir dosya yöneticisi uygulaması kullanabilirsiniz. Bunun dışında ihtiyacınız olanlar bir USB kablosu ya da SD kart olacaktır. Bu iki seçenekten birini kullanarak verilerinizi bilgisayarınıza yedekleyebilir ve yeni telefonunuza aynı şekilde kopyalayabilirsiniz.

6. Üçüncü Taraf Uygulamaları

Son olarak, tüm bu adımların dışında Play Store’dan bir yedekleme uygulaması deneyebilirsiniz. Rootlu olmayan cihazlar için en iyi uygulama tartışmasız Helium uygulamasıdır. Helium, uygulamalarınızı ve verilerinizi buluta yedekleyip senkronize ediyor ve birden fazla cihazla çalışarak basit bir tıklama ile verilerinizi geri yüklemenizi sağlıyor. Uygulamalar, kişiler, SMS’ler, çeşitli kullanıcı hesaplarınız, kablosuz ayarlarınız ve çağrı günlüklerinizi yedeklemek istiyorsanız Helium uygulamasını deneyebilrsiniz.


Tüm verilerinizi yeni Android cihazınıza aktarmanız için çeşitli yöntemleri sizlere sunduk. Peki siz verilerinizi yeni cihazınıza aktarmak için hangi yöntemi uygun buldunuz? Bizlerle yorum bölümünden paylaşmayı unutmayın.

Android için En iyi 6 Fotoğraf Tarama Uygulaması

Eski Android Cihazlarınızı Değerlendirmek için 12 Harika Fikir

YORUMLAR