uTorrent Nasıl Kullanılır?

uTorrent nasıl kullanılır sorusu, en fazla merak edilen soruların başında geliyor. İşte uTorrent programını kullanmak için uygulamanız gereken adımlar!

uTorrent yıllardır en çok kullanılan torrent indirme programları arasında yer alıyor ancak uTorrent nasıl kullanılır diyen kullanıcıların adedi de bir o kadar fazla. Zira torrent konsepti maalesef ilk etapta biraz kafa karıştırıcı olabiliyor ve bu nedenle nasıl torrent indireceğini bilmeyenler için kısa bir rehber hazırlamaya karar verdik.

Torrent Oluşturma Rehberi
YAZILIM

Torrent Oluşturma Rehberi

Torrent oluşturma işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden kişiler için çok ayrıntılı bir rehber hazırladık.

Rehberimiz sayesinde torrent dosyalarınızı kolaylıkla indirmeye başlayabilirsiniz. Tabii ki bu iş için ilk olarak uTorrent'i indirmek ve bilgisayara kurmak gerekiyor. Aşağıdaki uTorrent indir bağlantısını kullanarak hemen indirme ve kurulum işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

uTorrent Nasıl Kullanılır?

  • Programı indirip yükleyin.
  • Programı açın.
  • Bir torrent dosyasını indirin.
  • Dosyanın üzerine çift tıklayın.
  • İndirilecek konumu belirleyin.
  • "Tamam" butonuna basın.

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından tercih edilen ücretsiz torrent programı uTorrent'i kullanabilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Popüler program üzerinden torrent dosyalarını çok hızlı ve pratik bir şekilde indirebilirsiniz.

İndirme işlemini gerçekleştirebilmek için ilk önce torrent dosyasının üzerine çift tıklamanız gerekiyor. Bu işlemi gerçekleştirmeniz hâlinde uTorrent otomatik olarak açılacaktır. Programın yanı sıra bir pencereyle de karşılaşacaksınız.

Açılan pencereden dosyanın hangi konuma ineceğini belirleyebilirsiniz. İndirilecek konumunu belirledikten sonra "Tamam" butonuna tıklayabilirsiniz. Bu adımı uyguladığınız takdirde indirme işlemi başlayacaktır. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

uTorrent'i kurduktan sonra program otomatik olarak açılacaktır ve arayüz ortaya çıkacaktır. Şimdilik elimizde herhangi bir torrent dosyası olmadığından dolayı hiç bir indirme de mevcut değil.

Tabii ki sıra geldi bir torrent dosyası bulmaya. Ben rehberimde Ubuntu işletim sisteminin 14.10 sürümünü içeren .torrent uzantılı bir dosya buldum.

Torrent sitelerinin genellikle korsan indirmeler için kullanılması sebebiyle direkt olarak bir adres vermiyorum ancak Google'da torrent siteleri konusunda bir araştırma yaparak torrent dosyalarını indirebileceğiniz kaynaklara ulaşabilirsiniz. Aşağıda indirdiğimiz torrent uzantılı dosya var.

Siz de dosyanızı indirdikten sonra uTorrent kurulu olan bilgisayarınızda tek yapmanız gereken bu dosyanın üzerine çift tıklamak. Tıklama işlemini gerçekleştirdiğinizde uTorrent yeniden karşınıza çıkacaktır.

Çıkan ekranda yer alan "Buraya Kaydet" bölümü, torrent sonucunda indirilecek olan dosyaların sabit diskinizde nereye kaydedileceğini gösteriyor. Çok detaylı ayarlarla uğraşmadan burada direkt olarak "Tamam" butonuna basarak indirmeyi başlatabilirsiniz.

O an inmekte olan dosyamızın inme hareketlerini "İndiriliyor" kısmından kolayca görme imkanımız da mevcut. Bu bölümde yer alan "Tamamlanan" kısmı ise artık aktif olarak indirilmeyen ve indirmeleri bitmiş torrentleri görüntülemek için kullanılabiliyor.

"İndiriliyor" bölümüne tıkladığımızda sağ panelde inen dosyaya dair bilgileri aşağıdaki görselde olduğu gibi görebiliyorsunuz.

İndirme bölümünün üst kısmında yer alan üç buton ise temel kontroller olarak karşımıza çıkıyorlar. Bu butonları kullanarak dosyanızın inmesini başlatabiliyor, durdurabiliyor yahut çöp butonuna basarak tamamen silebiliyorsunuz.

Torrent indirme bilgisinin üzerine sağ tıkladığımızda başlatma, duraklatma ve durdurma seçeneklerinin yanında dosya indirme hızını sınırlandırmak için kullanabileceğimiz "Bant Genişliği Ataması" bölümü de karşımıza çıkıyor.

Bu menüde yer alan "Dosyaları İçeren Klasörü Aç" seçeneğini kullanarak inmekte yahut inmiş olan dosyanızın yer aldığı dizine de hemen gidebilirsiniz.

uTorrent'in kullanımı sizin de fark edebileceğiniz gibi oldukça basit. Çok detaylı ayarlarla uğraşmadan hemen dosya indirme imkanlarınıza da erişiminizde bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum.

YORUMLAR