WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?

WhatsApp şifre koyma Android ve iOS'te nasıl yapılır? Bu soruyu ele aldığımız makalede mesajlarınızı şifreleyip koruma altına almanın yollarını bulabilirsiniz.

whatsapp-sifre-koyma

WhatsApp şifre koyma özelliği ile mesajları, alıp gönderilen fotoğrafları, videoları, ses kayıtlarını ve diğer medya içeriklerini, görüntülü ya da sesli görüşme geçmişini hesabın sahibi dışında kimsenin görmemesi sağlanır.

Günlük hayatta kafe gibi yerlere çok sık gidiyor ve lavabo ve benzeri ihtiyaçlarda telefonunuzu masada unutuyorsanız güvenlik ihlali yaşanmasını önlemek için bu tür önlemleri mutlaka almanız gerekiyor.

Bunun için alınabilecek en güzel önlem, WhatsApp şifreleme özelliğini kullanmaktır. Bu, hesabınız üzerinden yaptığınız konuşmaların telefonunuz başkalarının elinde olsa bile okunmasını engeller.

WhatsApp Şifre Koyma Nasıl Yapılır?

  • Android'de WhatsApp şifre koyma
  • iPhone'da (iOS) WhatsApp şifre koyma

Android'de WhatsApp Şifre Koyma Nasıl Yapılır?

  • WhatsApp Messenger'ı açın.
  • Ayarlara girin.
  • Hesap ayarlarını seçin.
  • Gizlilik ayarlarına girin.
  • 'Parmak izi kilidi' seçeneğine basın.
  • 'Parmak iziyle aç' seçeneğini etkinleştirin.

WhatsApp Android uygulamasında giriş şifresi koymanın iki farklı yolu var. Yukarıdaki WhatsApp şifre koyma yolu sadece Android telefonunda parmak izi okuyucu kullananlar için geçerlidir.

Bu kullanıcılar, WhatsApp uygulaması üzerinden 'Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Parmak izi kilidi > Parmak iziyle aç' yolunu takip ederek parmak izi ile WhatsApp açma özelliğini aktif hâle getirebilir. Unutmamalısınız ki parmak izi ile doğrulama etkinleştirildiğinde WhatsApp her açılışta sizden parmağınızı okutmanızı isteyecektir.

Android telefonunuzda parmak izi okuyucusu yoksa ya da parmak izi okuyucusunu kullanmıyorsanız Android uygulama kilitleme ya da şifreleme uygulamalarından birini kullanabilirsiniz.

whatsapp-sifre-koyma

iPhone'da WhatsApp Şifre Koyma Nasıl Yapılır?

  • Whatsapp uygulamasını açın ve ‘Ayarlar’ kısmına girin.
  • Burada; ‘Hesap > Gizlilik > Ekran Kilidi seçeneğine gelin.
  • Daha sonra Touch ID veya FAce ID İste’yi tıklayın.
  • Burada, Whatsapp’ın Touch ID veya Face ID istemeden önceki süreyi belirleyin.
  • Artık Whatsapp’a girerken ekstra bir Touch ID veya Face ID istenecek.

Uygulamayı kullanan kişiler, ek bir güvenlik önlemi olarak WhatsApp’ta Touch ID veya Face ID’yi etkinleştirmek isteyebiliyor. Bu güvenlik önlemini etkinleştirildiğinde WhatsApp’ın kilidini açmak için Touch ID veya Face ID’yi kullanmanız gerekiyor. Ancak, WhatsApp kilitliyken de bildirimlerden mesajları yanıtlayabilir ve aramaları cevaplayabilirsiniz.

İkinci iOS'te WhatsApp şifreleme yolu da Cydia tweak'lerinden birini kullanmaktır. iPhone'unuza jailbreak yaptıysanız WhatsApp++, AppLocker, BioLockdown, iProtect, BioProtect gibi Cydia üzerinden indirebileceğiniz birçok uygulama kilitleme uygulaması vardır.

iPhone’unuz jailbreak’li değilse App Store’a yönlenmeyin. Mağazada bulunan uygulama kilitleme, şifreleme uygulamaları ücretli olduğu gibi bir işe de yaramıyor.

WhatsApp mesajlarınızı meraklı gözlerden saklamak için başvurabileceğiniz WhatsApp Android ve iOS uygulamasında şifreleme, açılışa şifre koyma yöntemleri bunlarla sınırlıydı. Kafanıza takılan, cevaplanması istediğiniz bir soru varsa yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

whatsapp-sifre-koyma

WhatsApp Şifreleme Uygulamaları/Programları (Android)

  • AppLock
  • Norton App Lock
  • Smart AppLock
  • Private App Lock
  • Messenger and Chat Lock
  • Locker for Whats Chat App
  • AppLock - Fingerprint
  • Vault - Hide Pics, App Lock
  • AppLocker: App Lock, PIN

AppLock

AppLock; kilit gizliliğinizi korumak için kullanılan bir uygulamadır. SMS, rehber, Gmail, Facebook, Instagram ve Whatsapp gibi çeşitli sosyal medya uygulamalarını ekstra bir kilit ekranı ile kilitlemek isteyen kullanıcılar bu programdan istedikleri uygulamaları seçerek gizliliği artırabilir.

Norton App Lock

Norton App Lock ile uygulamalarınızı kilitleyin ve gizliliğinizi koruyun. Android cihazınızı güvenli ve gizli tutmak için güvenli bir şifre veya desen kilit ekranı kullanın.

Smart Applock

Smart AppLock, gizlilik sıkıntısına karşı istediğiniz uygulamaları kilitleyerek sizi koruyan bir program. Bu uygulama ile; video, fotoğraf gibi (Galeri), kısa mesajlar (SMS veya MMS) arama kayıtları ve her türlü uygulamaları kilitleyebilirsiniz.

Ayrıca sistem kilidi ayarları, başkaları veya çocukların telefonu berbat etmelerinden kurtarmak için uygulamaları yükleme/kaldırma kilidi, çocukların farkında olmadan yaptıkları satın alma işlemlerini engellemek için marketi ve oyunları kilitleme gibi faydalardan yararlanabilirsiniz. 

Private App Lock

Private App Lock, akıllı telefonunuzda yüklü olan WhatsApp, Snapchat, Facebook ve Instagram gibi uygulamaları kilitleyebilmenize imkân tanıyor. Basit kullanımıyla dikkat çeken hizmette desen, şifre ve parmak izi seçenekleri mevcut.

Messenger and Chat Lock

Private App Lock aracılığıyla popüler anlık mesajlaşma uygulamasına 4 haneli PIN ayarlayarak kolayca kilit ekleyebilirsiniz. Bu sayede diğer kişiler telefonunuza erişebilse bile WhatsApp uygulamasına giremez.

Locker for Whats Chat App

Kullanıcı dostu arayüze sahip olan Locker for Whats Chat App hem mesajlaşma uygulamasını hem de sohbetleri kilitleyebilmenize imkân tanıyor. Kilitleme işlem iiçin ister parmak izi isterseniz PIN ekleyebilirsiniz. 

AppLock - Fingerprint

50 milyonu aşkın indirme sayısı ile dikkat çeken AppLock - Fingerprint isimli uygulamada desen ve şifrenin yanı sıra parmak iziyle kilitleme desteği de bulunuyor. Her uygulama için farklı parola belirleme imkânına sahipsiniz.

Vault - Hide Pics, App Lock

Vault - Hide Pics, App Lock mobil cihazda yer alan fotoğrafları ve videoları gizlemenize, uygulamaları kilitleyebilmenize olanak tanıyan bir hizmettir. Hizmetteki bulut yedekleme özelliği sayesinde fotoğrafları ve videoları Cloud'a yedekleyebilirsiniz.

AppLocker: App Lock, PIN

AppLocker: App Lock, PIN uygulamasında parola, desen ve parmak izi desteği bulunuyor. Bu seçeneklerden birini seçerek mesajlaşma uygulamasını kilitleyebilir ve böylelikle telefonunuzu başka biri alsa bile mesajlarınıza erişemez.

WhatsApp Sohbet Kilidi Nedir? Nasıl Çalışır?
MOBİL

WhatsApp Sohbet Kilidi Nedir? Nasıl Çalışır?

WhatsApp Sohbet Kilidi özelliğiyle beraber gizliliği ve güvenliği önemli ölçüde iyileştiriyor. Anlık mesajlaşma platformuna eklenen yeni işlev, bazı sohbetlerin diğer kişiler tarafından erişilememesini sağlıyor.

YORUMLAR