Windows 10'a Windows Media Player 12 Nasıl Yüklenir?

Windows 10'a Windows Media Player 12 yükleme nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık. İşte uygulamanız gereken adımlar!

Windows 10'a Windows Media Player 12 yükleme işlemi nasıl yapılır? Bu sorunun yanıtı, popüler işletim sistemini kullanan çok sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından oldukça merak ediliyor. Bu yazıda merak edilen soruyu yanıtlayacağız. Hazırladığımız yazıya göz atabilir ve söz konusu işlemin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

Windows'un vazgeçilmezleri arasında yer alan Media Player, artık Windows 10'un bazı sürümlerinde varsayılan programlar arasında yer almayacak. Microsoft, Media Player'ı Windows 10'da kullanmanız için bir medya özellik paketi yayımladı. Sizlere bu yazımızda popüler işletim sisteminde Media Player'ı nasıl aktif edebileceğinizi anlatıyoruz.

Windows 10'a Windows Media Player 12 Yükleme Adımları Neler?

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi Microsoft, 2015 yılında Windows 10 isimli işletim sistemini piyasaya sürdü. Kısa süre içerisinde dünya genelinde çok popüler hâle gelen işletim sistemi, çok fazla sayıda bilgisayar kullanıcısı tarafından tercih ediliyor.

Windows 10 işletim sistemini kullanan çoğu kullanıcı, bilgisayara Media Player programının nasıl yükleneceğini merak ediyor. Programın kurulumu, Windows 10 N ve KN sürümleri ile Windows 10 Pro ve Home sürümlerinde farklılık gösteriyor. Bu sebepten ötürü bu işletim sistemlerini farklı başlıklar altında açıkladık.

Windows 10 N veya KN Media Player 12 Yükleme

Öncelikle bilgisayarınızda yüklü olan Windows işletim sisteminin kaç bit olduğunu öğrenmeniz gerekmekte. Windows 10'un hangi sürümünü kullandığınızı öğrenmek için; Klavyenizin sol alt köşesinde bulunan Windows tuşu ile R harfine aynı anda basın. Ardından açılan ekrana dxdiag komutunu yazın ve tamam'a tıklayın. Bu komut DirectX Tanı Aracını açacak. DirectX Tanı Aracı üzerinden işletim sisteminizin hangi bit olduğunu öğrenin.

İşletim sisteminizin kaç bit olduğunu öğrendikten sonra Microsoft sayfasını ziyaret edin.. Açılan link üzerinden önce dil seçimi yapmanız istenmekte. Dili İngilizce yaparak devam edin. Ardından işletim sisteminiz ile uyumlu olan medya paketini seçin. (32 bit için: Microsoft Windows MediaFeaturePack-OOB-Package.msu 64 bit için: Microsoft Windows MediaFeaturePack-OOB-Package_x64.msu) Seçimi yaptıktan sonra ileri tuşuna basın. İleri tuşundan sonra eklenti otomatik olarak bilgisayarınıza inmeye başlayacak.

İndirme işlemi bittikten sonra bilgisayarınıza inen medya paketini kurun. Medya paketini kurduktan sonra Windows Media Player'a sahip olacaksınız.

Windows 10 Pro veya Home Media Player 12 Yükleme

Microsoft, Windows 10 Pro ve Home sürümlerinde Windows Media Player'ı isteğe bağlı bir özellik olarak sunmakta. İsteğe bağlı olarak yüklenebilen bu özelliği aktif etmeniz için; Klavyenizin sol alt köşesinde bulunan Windows tuşu ile I harfine aynı anda basın. Karşınıza ayarlar penceresi açılacak.

Ayarlar penceresi üzerinde bulunan arama bölümüne "İsteğe Bağlı Özellikleri Yönet" yazın. Ardından "Özellik Ekle" kısmına tıklayın. Özellik ekleme bölümünden Windows Media Player'ı bulup yükleyin. Kurulum tamamlandıktan sonra Windows Media Player'a sahip olacaksınız.

Windows 10 PC'yi Modem Olarak Kullanma
NASIL YAPILIR

Windows 10 PC'yi Modem Olarak Kullanma

Windows 10 bilgisayarı modem olarak kullanma ya da başka bir deyişle Windows 10 PC'yi Wi-Fi Hotspot'a dönüştürme işlemi nasıl gerçekleştirilir? Bilgisayarınızın internet erişimini Ethernet bağlantısı üzerinden sağlayan bir kullanıcı olarak interneti kablosuz olarak dağıtarak akıllı telefon ve tabletinize, televizyonunuza veya oyun konsolunuza nasıl iletebileceğinizi düşünüyorsanız bunu programsız olarak hiçbir masrafa girmeden yapmanın çok basit bir yolu var.

Bu yazıda dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan işletim sistemine Windows Media player programının nasıl yükleneceğini açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Windows Defender kapatma nasıl yapılır sorusunun yanıtladığımız yazıya göz atablilirsiniz.

YORUMLAR