Windows 10 Ücretsiz Yükseltme Seçeneği Ortaya Çıktı! İşte Yapmanız Gerekenler

Windows 10 ücretsiz yükseltme nasıl yapılır sorusunun yanıtını arayan bilgisayar kullanıcıları için oldukça ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte detaylar!

Windows 10, ücretsiz yükseltme işleminin yapılabilmesine olanak tanıyor. Peki, Windows, Windows 8.1 veya Windows 10 teknik önizleme sürümüne sahip olan bilgisayarlarda Windows 10'a yükseltebilmek için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu yazıda PC kullanıcılarının merak ettiği soruyu cevaplayacağız.

Yaz aylarıyla tanışacağımız Windows 10 için şimdiden kayıtlar başladı. Eğer Windows 7, Windows 8.1 ya da Windows 10 teknik önizleme kullanıcıysanız, görev çubuğunun sağ altında beliren Microsoft logosuna tıklayarak Windows 10'u ücretsiz olarak rezerve edebiliyorsunuz.

Çok uzun süredir teknoloji haberleri arasında en üst sırada yer bulan Windows 10, geliştirilme süreci devam etmesine rağmen artık son aşamalara yaklaşıldığı için ücretsiz yükseltme rezerve seçeneği sunulmaya başlandı. Windows 10 resmi olarak çıkış yaptığı anda kullanmaya başlamak istiyorsanız, şimdiden ücretsiz rezervenizi yapmanız ve çıkışını beklemeniz gerekiyor.

Fakat yinelemekte fayda var. Şu an ücretsiz Windows 10 rezerve teklifi sadece Windows 7, Windows 8.1 kullanıcılarına geliyor. Windows 7 işletim sistemi üzerinde masaüstünüzün sol altındaki küçük kısımda bir windows işareti görüyorsanız tıklayarak ücretsiz rezerve işlemine başlayabilirsiniz.

Windows 10 Ücretsiz Yülseltme Rezervesi Nasıl Yapılır?

  • Görev çubuğundaki simgeye tıklayın.
  • "Ücretsiz yükseltmenizi rezerve edin" butonuna basın.
  • İster e-postanızı yazın isterseniz "E-posta onayını atla" seçeneğini seçin.
  • İşlem tamamlanacak. 

Dünyanın en popüler işletim sistemlerinden bir tanesi olan Windows 10, ilk olarak 2015 yılında kullanıcıların kullanımına sunuldu. Popüler işletim sistemine yükseltebilmek için bazı adımları uygulamanız gerekiyor. Yukarıda yer alan adımları uygulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte sorun yaşayan kişiler için adımları görsellerle anlattık.

Görev çubuğundaki simgeye tıkladıktan sonra karşınıza yukarıdaki ekran geliyor. Bu ekran üzerinde mor ok ile gösterilen "Ücretsiz yükseltmenizi rezerve edin" tuşuna tıklamanız gerekiyor.

Sınırlı bir süre için sunulan bu teklif ile Windows 10 deneme sürümü değil Windows 10 tam sürüm sahibi oluyorsunuz ve en güzeli Windows 10'u tamamen ücretsiz elde ediyorsunuz. Bu nedenle bu teklifi gördüyseniz, kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ediyorum.

İlk aşamadaki tuşabastıktan sonra ücretsiz Windows 10 rezerveniz yapılıyor fakat bir ikinci aşamada bir de onay e-postası alabiliyorsunuz. Bu aşamayı atlama seçeneğiniz de mevcut ama onay e-postasını almanızı öneriyorum.

E-posta onayını da aldıktan sonra artık Windows 10 tam sürüm ücretsiz sahibisiniz. Windows 10'u ücretsiz olarak indirebilmeniz için bilgisayarınızda 3 GB'lık bir yer olması gerekiyor. Ayrıca Windows 10'u rezerve işleminden sonra hemen indirmeniz mümkün değil.

Resmi olarak çıktıktan sonra ilk ve ücretsiz yükleyebilecekler arasında olacağınız Windows 10'unuz şimdiden hayırlı olsun. Microsoft'un çıkarmış olduğu yeni işletim sistemini ücretsiz rezerve etme fırsatını sakın kaçırmayın.

Windows 10 Ücretsiz Rezerve İşareti Görünmüyor, Ne Yapmalıyım?

Eğer Windows 10'u ücretsiz olarak elde etmenizi sağlayacak işaret ekranın sağ altında belirmediyse ve Windows 7 ya da Windows 8.1 kullanıcıysanız, 2 farklı seçenek var. Ya kullandığınız Windows işletim sistemi lisanslı değil ya da Windows'un son güncellemelerini yüklememişsinizdir.

Eğer lisanslı Windows kullanıyorsanız önemli güncellemeleri yaparak Windows 10 rezerve işaretinin çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?
NASIL YAPILIR

Windows 10 Ürün Anahtarı Nasıl Öğrenilir?

Windows 10 ürün anahtarını öğrenmek için hangi işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekiyor? Bu yazıda oldukça büyük bir popülerliğe olan işletim sisteminin lisans anahtarına nasıl erişebileceğinizi açıkladık.

Bu yazıda Microsoft tarafından sunulan popüler işletim sistemi Windows 10'a yükseltme yapabilmek için uygulamanız gereken adımları açıkladık. Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Ayrıca Windows 10 Microsoft Edge kaldırma yazımıza da göz atabilirsiniz. 

YORUMLAR