En Popüler WordPress Bakım Modu Eklentileri

Bu rehberde ziyaretçilerin bakım sayfasıyla karşılaşmasını sağlayan WordPress bakım modu eklentileri listesi hazırladık. İşte eklenti önerileri!

WordPress bakım modu eklentileri, ziyaretçilerin bakım sayfasıyla karşılaşmasını sağlar. Böylece ziyaretçiler hata mesajı yerine bir bakım sayfası görüntüler. Peki, WordPress tabanlı bir web sitesi için hangi bakım modu eklentisi kullanılmalıdır? 

İnternet kullandığınız süre boyunca en az bir kereliğine bile herhangi bir internet sitesini ziyaret ettiğinizde bakım sayfası ile karşılaştınız mı? WordPress siteyi bakım moduna almanın en önemli nedenlerinden bir tanesi, internet sitesinde mevcut herhangi bir sorunun düzeltme çalışmalarının devam etmesidir.

İnternet sitesine ziyarette bulunan kişilerin hata mesajları ile karşılaşmasını önlemek için internet sitesi bakım moduna alınır. Size önerdiğimiz bakım modu eklentileri bu sebeple çok önemlidir.

En İyi WordPress Bakım Modu Eklentileri Listesi

  • WP Maintenance Mode
  • Under Construction & Maintenance Mode
  • Maintenance Mode (Acurax)
  • Coming Soon and Maintenance Mode
  • CMP - Coming Soon & Maintenance
  • Minimal Coming Soon & Maintenance Mode
  • Simple Maintenance

WordPress Site Hızlandırma (Site Hızı Artırma) Yöntemleri
İNTERNET

WordPress Site Hızlandırma (Site Hızı Artırma) Yöntemleri

Web sitesi yapımında en çok tercih edilen seçenek WordPress oluyor. WordPress ile oluşturulan sitelerin öne çıkması ve daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunması için de site hızının yüksek olması gerekiyor.

Peki, WordPress site bakımda eklentisi olarak ne kullanabiliriz? Bu listede son zamanların en popüler bakım modu eklentilerini sıralayacağız.

WP Maintenance Mode

WP Maintenance Mode, ziyaretçilerin blogunuzun bakım çalışmaları için kapalı olduğunu bilmesini sağlamanıza yardımcı olabilecek en iyi eklentilerden bir tanesidir. İnternet sitenizi kaynak kodlarında veyahut veri tabanında meydana gelen herhangi bir hatadan ötürü bakıma almanın haricinde internet sitenizi oluşturduğunuz zaman "Yapım Aşamasında" mesajı eklemenize olanak sağlar.

Bu eklenti şu özellikleri içerir:

  1. Kullanıcı kısıtlamalarını ayarlayabilir ve bakım modunun açılış sayfasını özelleştirebilirsiniz. Örneğin, açılış sayfasında yer alan yazıların rengini, açılış sayfasının arka planını değiştirebilirsiniz.
  2. Google Analytics desteği vardır.
  3. Sınırsız renk seçeneği vardır.
  4. İletişim formu ekleyebilir ve böylece ziyaretçilerden e-posta alabilirsiniz.
  5. Hazır şablonlardan birini kullanabilirsiniz.

WordPress Sitelerini Hızlandıran En İyi Eklentiler Nelerdir?
YAZILIM

WordPress Sitelerini Hızlandıran En İyi Eklentiler Nelerdir?

WordPress için geliştirilen site hızlandırma eklentileri, web sitenizin daha hızlı şekilde çalışmasını mümkün hâle getirir.

Under Construction & Maintenance Mode

SeedProd tarafından geliştirilen bu eklenti, en basit biçimde bakım sayfaları oluşturmanıza olanak sağlar. Eklentinin kurulumunun hemen ardından bakım sayfasını istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Eklentinin en önemli özellikleri ise şunlardır:

  • SEO uyumlu bir eklentidir. Meta açıklama bilgileri tanıma seçeneğiniz olur.
  • BuddyPress ile uyumludur.
  • Sayfanın görünümünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.
  • Bütün WordPress temaları ile çalışır.

Yukarıda sıraladığımız özellikler, WordPress eklentisinin ücretsiz sürümünde mevcut olan özelliklerdir. Eklentinin ücretli sürümünü kullanmanın bazı avantajlarını ise hemen aşağıdan öğrenebilirsiniz.

  • Bakım sayfası sadece oturum açmamış kullanıcıların önüne çıkabileceği bir biçimde ayarlanabilir.
  • Müşterilerin oturum açmadan da web sitesinin mevcut hâlini görüntülemesi için özel bağlantı ayarlanabilir.
  • MailChimp, AWeber, GetResponse vb. ile entegrasyon olanağı sağlanır.
  • Ziyaretçilerden bilgi toplamak için Gravity Forms kullanılabilir.
  • Güncellemeler otomatik olarak yapılır.
  • Favicon seçilebilir.
  • Yedekleme gibi amaçlarla ayarlar içe veya dışa aktarılabilir.

Maintenance Mode (Acurax)

Bu eklenti, WordPress sitesini bakım moduna almak için kullanabileceğiniz basit bir eklentidir. Eklentinin kullanımı tamamen ücretsizdir ve bazı özelliklerine aşağıdan ulaşabilirsiniz.

  • Bakım sayfasını göstermek istemediğiniz belirli kullanıcıları IP adresine göre engelleyebilirsiniz.
  • Favicon ekleyebilirsiniz.
  • Bülten aboneliği ekleyebilirsiniz.
  • Özel CSS desteği vardır.
  • Gelişmiş kısıtlama ayarları ile kullanıcıların neler yapabileceğini sınırlayabilirsiniz.
  • 5 mobil dostu temadan herhangi birini seçebilirsiniz.
  • Renk, arka plan gibi önemli seçenekleri özelleştirebilirsiniz.

Coming Soon and Maintenance Mode

Coming Soon and Maintenance Mode,  "çok yakında" veya "bakım sayfası" oluşturmanıza imkân tanıyor. Bu sayfaya arka plan resmi ya da videosu ekleyebilirsiniz. Eklenti ayrıca isim, soyisim ve e-mail içeren bir abonelik formu eklenmesini de sağlıyor. Abone olan kullanıcılara e-posta bildirimleri gönderilebiliyor.

CMP - Coming Soon & Maintenance

Hem hızlı hem de kullanıcı dostu bir eklenti olan CMP - Coming Soon & Maintenance, bakım modu sayfası hazırlanabilmesine olanak tanıyor. Sayfanın arka planına resim ya da video ekleyebilme imkânı da mevcut. Özel CSS stil seçenekleri sunan eklenti, sahip olduğu çeşitli işlevler ile dikkat çekiyor.

Minimal Coming Soon & Maintenance Mode

Minimal Coming Soon & Maintenance Mode, "çok yakında" ve "bakım sayfası" oluşturabilmenizi sağlayan bir WordPress eklentisidir. Bakım modu etkinken web sitesini düzenlemek için yönetici erişimi sunan eklenti, animasyonlu ve video arka plan desteği mevcut.

Simple Maintenance

WordPress tabanlı web sitelerinde kullanılabilecek bakım modu eklentileri arasında Simple Maintenance de yer alıyor. Eklentiyi aktif hâle getirdikten sonra hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Eklentinin kolay kullanıma sahip olması önemli bir avantaj sağlıyor.

WordPress İçin En İyi Kullanıcı Yönetimi Eklentileri Nelerdir?
YAZILIM

WordPress İçin En İyi Kullanıcı Yönetimi Eklentileri Nelerdir?

WordPress için en iyi kullanıcı yönetimi eklentileri neler? Bu yazıda WordPress tabanlı web sitelerinde kullanılabilecek en başarılı eklentileri bir arada topladık.

Bu rehberde WordPress bakım modu eklentileri listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı eklenti hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR