En İyi Video Yükleme Siteleri

Dünyanın en büyük video yükleme siteleri hangi hizmetlerden oluşuyor? Bir marka ya da içerik üreticisi olarak mutlaka olmanız gereken platformları sıraladık.

Günümüzde çok sayıda video paylaşım siteleri / platformları yer alıyor. Peki, en iyi video yükleme siteleri neler? Bu yazıda video yükleyebileceğiniz ve diğer kullanıcıların videolarını izleyebileceğiniz hizmetleri bir arada topladık.

Video içeriklerin popülaritesinin farkında olan markalar ve kullanıcılar ise popüler video paylaşım platformlarında öne çıkmak için özel çaba göstermekte ve bu gibi soruların cevabını araştırarak yükselişte olan sitelerde önemli bir konuma yerleşmek istemektedir.

İnternet kullanıcıların günde en az 20 dakika video izlediği bu dönemde, bütün markaların pazarlama stratejilerinde video içeriklere de yer vermesi artık bir zorunluluk hâline gelmiştir. Siz de video içerik üretme konusunda kararlıysanız sizin için hazırladığımız en popüler video paylaşım platformlarını inceleyebilirsiniz.

Silinen YouTube Videolarını Kurtarmak İçin 4 Yol
İNTERNET

Silinen YouTube Videolarını Kurtarmak İçin 4 Yol

YouTube, bilgi almak ve eğlenmek gibi çok amaçlı bir video barındırma hizmetidir. YouTube’da herkesin bir kanalı olabilir, herkes kanalına bir video yükleyebilir.

En İyi Video Yükleme Siteleri Neler?

  • YouTube
  • Vimeo
  • TikTok
  • Twitch
  • DailyMotion
  • Instagram
  • Twitter
  • Facebook
  • İzlesene
  • Reddit

Bugün mutlaka tercih edilmesi gereken, her markanın ve içerik üreticisinin düzenli olarak video paylaşmasının zorunlu bir hâl aldığı video paylaşım platformları bu şekildedir. Bu platformlarda iyi bir konuma yerleşmeniz için gelin, hepsini ayrıntılı olarak ele alalım.

1. YouTube

YouTube, video paylaşım siteleri arasında özel bir yere sahiptir. Google tarafından 2006 yılında satın alınan YouTube, kullanıcılara alakalı içerik önerme ve platformunda barındırılan videoları izlettirme konusunda oldukça başarılıdır. YouTube, içerik oluşturucularına reklamlar vasıtası ile para kazanma imkânı da veriyor.

YouTube kanalından para kazanmak için ilk olarak kanalı Google AdSense'ın reklam kriterlerine uyumlu olacak şekilde düzenlemek gerekiyor. Kanal, Google AdSense'ın reklam kriterlerine uygun bir biçimde düzenlendiğinde başvuruda bulunmak gerekiyor.

YouTube'un geçtiğimiz yıllarda aldığı bir kararla kanaldan para kazanmak için kanalın en az 1000 aboneye sahip olması da zorunlu hâle gelmiştir.

YouTube'da hesabınızı doğrulamadan önce maksimum 15 dakikalık ve 20 GB boyutunda videolar yükleyebilirken hesabınızı doğruladıktan sonra maksimum 12 saat ve 128 GB boyutunda videolar yükleyebilirsiniz. MOV, MPEG4, MP4, AVI, WMV, MPEGPS, FLV, 3GPP, WebM, DNxHR, ProRes, CineForm, HEVC (h265) dosya türleri, YouTube'un desteklediği dosya türleridir.

2. Vimeo

YouTube, dünya çapında en popüler video paylaşım sitesi olsa da Vimeo gibi ona rakip olabilecek siteler hâlâ vardır. Vimeo, YouTube'dan farklı olarak videoların başında ya da ortasında reklam çıkarmamaktadır.

İçerik oluşturucuları HD videolar yükleyebilir. Ücretsiz sürümde maksimum haftalık 500 MB yükleme sınırı vardır. Vimeo, video içerik üreticileri için pek iyi bir seçim olmayabilir çünkü ücretsiz plan oldukça sınırlayıcıdır.

Videoları birden fazla video paylaşım sitesine yüklemek harika bir tanıtım yöntemidir. İzleyicilere en az müdahalede bulunan Vimeo’ya kaliteli videolar yüklemek, markanıza olan ilginin artmasına yardımcı olabilir.

3. TikTok

TikTok, YouTube ve Vimeo’nun aksine çok kısa videolar içeren bir video paylaşım platformudur. Bu video paylaşım platformuna oyun, spor, komedi ve daha birçok kategoride videolar yükleyebilirsiniz.

TikTok’un öne çıkan özelliklerinden biri, video üretme işlemine sürekli olarak devam eden bir topluluğunun olmasıdır. TikTok’un bu kitlesi her geçen gün büyümektedir. TikTok, kullanıcıların ücretsiz olarak dinleyebilecekleri sayısız müziğe ve sese sahiptir. Videolarınıza verebileceğiniz sayısız efekt vardır.

4. Twitch

Twitch, oyun odaklı canlı yayınlar için oluşturulan bir platformdur. Kullanıcılar, Twitch‘in premium planında videoları reklamsız olarak görüntüleyebilir. Twitch’de büyük turnuvaları izleyebilir, oyun eşliğinde yapılan sohbetlere katılabilir ve platformun kullanıcılarının oynadığı oyunları izleyebilir ya da oyuncuların oynadığı oyunları inceleyerek yeni oyunlar keşfedebilirsiniz.

5. DailyMotion

DailyMotion, başka bir popüler video paylaşım platformudur. DailyMotion, kullanıcıların video görüntülemesine, yüklemesine ve paylaşmasına imkân tanımaktadır. Kullanıcılar, maksimum 60 dakika uzunlukta ve maksimum 2 GB dosya boyutunda videolar yükleyebilir.

DailyMotion, ".3gp, .avi, .divx, m4v, .mkv, .mov, .mp4, .mpeg, .mpg, .ogg, .wmv" dosya türlerini desteklemektedir.

6. Instagram

Görüntü tabanlı sosyal medya platformu Instagram, ilk olarak 2010 yılında kullanıcıların kullanımına sunuldu. Günümüzde en popüler sosyal ağlardan bir tanesi olan Instagram’a kayıt olarak bir profil oluşturabilir ve video yükleyebilirsiniz. Diğer kullanıcılar, yüklediğiniz videoları beğenilir ve videolara yorum yapabilir.

Instagram üzerinden videoyu ister normal bir şekilde profilinize yükleyebilir ister 24 saat sonra kaybolan Hikayeler üzerinden paylaşabilir isterseniz TikTok benzeri özellik olan Reels üzerinden yayımlayabilirsiniz.

7. Twitter

Twitter, kullanıcıların çeşitli konular hakkında duygu ve düşüncelerini paylaşabilmesine olanak tanır. Popüler sosyal medya hizmeti üzerinden video paylaşabilme imkânına da sahipsiniz. Başarılı bir arayüze sahip olan Twitter’da video yükleme işlemini çok kolay ve pratik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Söz konusu işlem için yalnızca birkaç adım uygulamanız gerekir.

8. Facebook

Uzun yıllar önce kullanıma sunulan ve kısa süre içerisinde çok büyük bir popülerlik elde eden Facebook, kullanıcıların video yükleyebilmesine olanak tanıyan platformlardan bir tanesi. Video yükleme sürecini tıpkı listedeki diğer hizmetler gibi çok kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Platformu kullanabilmek için bir Facebook hesabı oluşturmanız gerektiğini belirtelim.

9. İzlesene

2006 yılında hizmet vermeye başlayan İzlesene üzerinden videolar yükleyebilirsiniz. Video yükleyebilmek için platforma kayıt olmanız gerekiyor. Video yüklemenin yanı sıra diğer kullanıcılar tarafından paylaşılan videoları da izleyebilme imkânına sahipsiniz. Ana sayfa üzerinden önerilen videoları izleyebilir ya da arama kutucuğunu kullanabilirsiniz.

10. Reddit

Dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Reddit, ilk olarak 2005 yılının haziran ayında hizmet vermeye başladı. Platforma kayıt olduktan sonra video veya fotoğraf yükleyebilirsiniz. Video ve fotoğrafın yanı sıra yazı da yazabilirsiniz. Gün içerisinde en fazla zaman geçirilen platformlardan bir tanesi olan Reddit, milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor.

YORUMLAR