Bakan Açıkladı: 16 Yaş Altına Sosyal Medya ve Oyun Yasaklanacak mı?

16 yaş altına sosyal medya ve oyun yasaklanacak mı? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuya dair açıklama yaptı.

Akıllı Özetleme Bu içeriği saniyeler içinde ChatGPT ile özetleyin.

16 yaş altına uygulanacak sosyal medya kısıtlamasının detayları ve ne zaman uygulanmaya başlayacağı bir süredir merak ediliyordu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, konuya dair önemli bir açıklamada bulundu. Bununla birlikte kısıtlamaya dair detaylar belli oldu.

Sosyal Medya ve Oyun Yasağı Uygulanacak mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk kanalında canlı yayında soruları yanıttı. Dünyada bu konuda çok fazla uygulama olduğunu belirten Bakan Uraloğlu "Dünyada 13 ve 16 olarak tartışılıyor bu yaş. Biz de 16 yaşın altındaki çocuklarımız girmesin istiyoruz sosyal medyaya" ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu "2025 yılı içinde bir düzenleme yapma için çalışmamız var.  Şu an oyun platformlarını da katacağız. Çocuğun oynaması gereken faydalı oyunları engelleme noktasında değil tabii" dedi ve açıklamasına şu sözler ile devam etti:

"Sosyal medyada çocuklar hesap açamayacak. Bazı ülkelerde anne baba onayı ile açılıyor bu hesaplar. Biz bunu istemiyoruz. 16 yaş altı sosyal medyaya girmesin istiyoruz."

Bakan Uraloğlu ayrıca "Sosyal medya platformlarını bu konuda sürekli uyarıyoruz ama elimizde bir yaptırım ve ceza yok. Düzenleme sonrası bu işi mutlaka engellemek zorunda olacaklar. Biz kişisel verilerin talep edilmesine karşıyız" dedi ve açıklamasına şu sözleri de ekledi:

"Yapay zeka giren profilin yaşını anlayacak ve sorumluluğunu bu sosyal medya platformlarına verecek. Sosyal medya platformu bu yapay zekayı da dolandırıcılığı da anlayacak. Bu sorumluluk sosyal medya platformlarında olacak."

Bakan Uraloğlu'ndan Roblox ve Discord Yasağı Hakkında Yeni Açıklama!
İNTERNET

Bakan Uraloğlu'ndan Roblox ve Discord Yasağı Hakkında Yeni Açıklama!

Roblox ve Discord yasağı kalkacak mı sorusunun cevabı merak edilirken önemli bir gelişme yaşandı. Bakan Uraloğlu konuya dair açıklama yaptı.

Tamindir'i Google'da takip et Tamindir'i Google'da takip et

Teknoloji Editörü

Anıl Özünaldım, 2019’dan bu yana teknoloji yayıncılığı alanında içerik üreten deneyimli bir editördür. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde Basın-Yayıncılık ile Halkla İlişkiler eğitimi alan Özünaldım, iletişim alanındaki akademik birikimini teknoloji dünyasına duyduğu ilgiyle birleştiriyor. Başta akıllı telefonlar ve mobil teknolojiler olmak üzere bilgisayar donımları, oyunlar ve tüketici elektroniği üzerine içerikler hazırlıyor. Yeni çıkan cihazların teknik özelliklerini, performansını, fiyatlandırmasını ve günlük kullanımda sunduğu avantajları yakından takip ediyor. Telefon karşılaştırmaları, satın alma rehberleri, oyun performansı değerlendirmeleri ve güncel teknoloji haberlerinde teknik verileri farklı kullanıcı ihtiyaçlarıyla birlikte ele alıyor. İçeriklerini hazırlarken karmaşık teknik konuları sade ve anlaşılır bir dille aktararak okuyucuların teknoloji ürünleri hakkında daha bilinçli kararlar vermesine yardımcı olmayı amaçlıyor.