Hırsızlar AirTag Kullanarak Araba Çalmaya Başladı

Son günlerde Kanada'da AirTag kullanarak araba çalmak çocuk oyuncağı. Benzer hırsızlıklar Türkiye'de de yaşanabilir mi?

Kanada'da, Apple'ın ürün takip cihazı AirTag için yeni bir kullanım keşfedildi, ancak bu Apple reklamlarında göreceğiniz bir özellik değil. Hırsızlar, AirTag kullanarak araba çalma yolunu denediği için polis harekete geçti.

York Bölge Polisinin yaptığı bir basın açıklaması, hırsızların York Bölgesi'ndeki üst düzey araçları izlemek ve çalmak için yeni bir yöntem keşfettikleri konusunda uyarıyor.

Polis, hırsızların günün erken saatlerinde gördükleri bir arabayı bulup çalmalarına yardımcı olmak için yüksek kaliteli araçlara AirTag yerleştirildiğini fark etti.

Polisler, AirTag'lerin alışveriş merkezleri veya otoparklar gibi alanlara park eden yüksek kaliteli otomobillerde gözden uzak yerlere yerleştirildiğini söylüyor.

Araçlar, AirTag sayesinde sahiplerinin konutlarına kadar takip ediliyor. Hırsızlar, hedeflenen araca sürücü veya yolcu kapısından girmek için de tornavida kullanıyor.

Hırsızlar arabanın içine girdikten sonra, bir elektronik teşhis cihazından faydalanıyor. Bu cihaz ile araba hırsızları, yanlarında getirdikleri bir anahtarı arabanın kabul etmesini sağlamak için ayarlayabiliyor.

AirTag kullanarak araba çalmak çocuk oyuncağı

York Polisinin hırsızlara karşı geçerli olacak bazı önerileri var. Çoğu araç bir garaj yolundan çalındığından aracınızı kilitli bir garaja park edebilirsiniz. Bir direksiyon simidi kilidi kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Ayrıca veri bağlantı noktasına kilit koymak, hırsızların anahtarları yeniden programladıkları bilgisayar bağlantı noktasına girmelerini engelliyor.

Polisler ayrıca Ring gibi ev video gözetim sisteminin satın alınmasını önerdi. Kameranın hem gece hem de gündüz arabanızı izleyecek şekilde ayarlandığından emin olun ve şüpheli bir şey görürseniz polisi arayın.

Pegasus Casus Yazılımı ile ABD Dışişleri Bakanlığına Sızıldı
GÜVENLİK

Pegasus Casus Yazılımı ile ABD Dışişleri Bakanlığına Sızıldı

Pegasus casus yazılımı ile en az 9 Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı çalışanının iPhone'unun hacklendiği iddia edildi.

Apple tarafından test edilen iOS'un mevcut sürümü iOS 15.2, size ait olmayan AirTag'leri manuel olarak izleme şansı sunuyor.

AirTag'lerin anahtarlar, köpekler, bisikletler ve daha fazlası gibi öğeleri izlemek için kullanılması gerekiyor. Anahtarlık veya halka aracılığıyla AirTag ekleyebileceğiniz her şey FindMy uygulaması kullanılarak izlenebilir.

iPhone 11 veya daha yeni bir modele ya da Apple Watch Series 6 veya Series 7'ye sahipseniz, bu aygıtların içindeki U1 yongası AirTag için kesin talimatlar verebilir.

Türkiye'de tekli paketi 299 TL, dörtlü paketi 999 TL fiyat etiketi ile satılan AirTag'i satın almak gibi bir planınız var mı? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR