Amerika Twitter'a Ateş Püskürüyor

Twitter bir tecavüz kurbanının bilgilerinin kullanıcılar tarafından detaylı olarak paylaşımını engelleyemediği için protstolara maruz kalıyor

Amerika Twitter'a Ateş Püskürüyor

Twitter bir tecavüz kurbanının bilgilerinin kullanıcılar tarafından detaylı olarak paylaşımını engelleyemediği için topa tutuluyor. 2012 yılında yayınlanan bir haberde, Virginia Üniversitesi’nde toplu tecavüze uğradığını iddia eden ve davası hala devam eden ‘Jackie’nin tüm geçmişi Twitter’a saçıldı.

Davacı Jackie’nin tüm fotoğraflarının, telefon numarası ve adresi gibi kişisel bilgilerinin hızla sosyal ağlarda yayılmasını önleyemeyen Twitter ise şu anda protesto ediliyor ve hakkında dava açılması bekleniyor. Twitter’ın kendi kullanım koşulları arasında; Jackie’ye yapılan bu internet zorbalığının, kişi özel haklarını tehdit edici davranış olarak tanımlandığı ve Twitter’ın bu durumu bloke ederek yetkili makamlara durumu bildireceği yazıyor olsa da, bu kez Twitter bu önlemi almakta geç kalmışa benziyor. 

Henüz devam eden bir davanın tanığı konumundaki mağdurun tüm bilgilerinin ve geçmişinin sosyal medyada hızla yayılması, bir diğer açıdan sosyal ağların acımasızlığının da işareti olarak algılanıyor. Sosyal ağ etiği son günlerde çok tartışılan konulardan biriyken, Twitter’da yaşanan bu olayla beraber sosyal medyada kişisel güvenliğin son derece zayıf olması hakkında kafalarda ki soru işaretleri daha da büyüyor.

Twitter Redhack'i Sansürledi!

Twitter Etiketlerinde Büyük Değişim

YORUMLAR