Android Sürümlerinin Kullanım Oranları

Dünya’nın lider mobil işletim sistemi konumundaki Android’in kendi içerisinde de bir rekabet söz konusu. Anroid’in sürekli olarak yayınlanan Anroid sürümleri kullanım oranı raporunun bir yenisi yayınlandı. Yayınlanan raporun en merak edilen konusu elbette

Android Sürümlerinin Kullanım Oranları

Dünya’nın lider mobil işletim sistemi konumundaki Android’in kendi içerisinde de bir rekabet söz konusu. Anroid’in sürekli olarak yayınlanan Anroid sürümleri kullanım oranı raporunun bir yenisi yayınlandı. Yayınlanan raporun en merak edilen konusu elbette Jelly Bean oldu. Yayınlanan rapora göre Android’in en kararlı sürümü olan Android 4.1 Jelly Bean’in yol kat ettiğini görüyoruz.

Geçtiğimiz ayda yayınlanan bu raporda Jelly Bean’in gelecek ay içerisinde (yani bu ay içinde) bir kademe atlaması bekleniyordu. Beklenen oldu, Jelly Bean’in geçtiğimiz aya oranla artış gösterdiğini görebiliyoruz. Bunun en büyük sebebi ise piyasaya Jelly Bean yüklü olarak satışı sunulan akıllı cihazlar olarak gösterilmekte. Eski sürümlere göz attığımızda liderliğini hala sürdürmekte olan Gingerbread düşüş yaşamış olsa da hala %54’lik kullanım oranıyla en çok kullanılan Anroid sürümü olarak raporda kendine yer buldu.

Eski sürümlerin çoğunun düşüş yaşadığını söyledik genel olarak baktığımızda Gingerbread, Honeycomb, Donut, Eclair ve Froyo sürümlerinin gerilediğini buna karşın Ice Cream Sandwich’in yükselişe sahip olduğunu görüyoruz. Eski sürümlerde yaşanan kayıplar çok büyük olmasa bile yine de bir düşüş söz konusu, bunun en büyük sebebi de Android’in yayınlanan yeni sürümleri oldu.

İşte genel olarak Android sürümleri, geçtiğimiz ay ve bu ayki kullanım oranları;

-          Gingerbread: %55.8’den %54.2’ye

-          Ice Cream Sandwich: %23.7’den %25.8’e

-          Froyo: .9’dan ’ye

-          Eclair: %3.4’den %3.1’e

-          Jelly Bean: %1.8’den %2.7’ye

-          Honeycomb: %1.9’dan %1.8’e

-          Donut: %0.4’den %0.3’e

-          Cupcake: %0.1’den %0.1’e

Android sürümleri içerisinde Gingerbread’in üstünlüğünü görüyoruz ancak ilerleyen zamanlarda piyasaya sürülecek yeni akıllı cihazlar ile bu oranın gerileyip yeni Android sürümlerinin üstünlüğü olacaktır.

YORUMLAR