Apple'ın 2024 Yılı iPad Pro Planları Belli Oldu: Devrimsel Değişiklikler!

Apple, bu yılı iPad serisinde durgun geçirecek olsa da gelecek yıl devrimsel değişiklikler yapmayı planlıyor. İşte detaylar!

Apple'ın 2024 Yılı iPad Pro Planları Belli Oldu: Devrimsel Değişiklikler!

iPad Pro serisi son zamanlarda birkaç küçük revizyon geçirmiş olsa da mevcut nesil tasarım dilinin 2018'de tanıtılmasından bu yana her şey büyük ölçüde aynı kaldı ancak yeni bir rapora göre Apple gelecek yıl için "büyük bir iPad Pro yenilemesine" hazırlanıyor.

Bloomberg'den Mark Gurman, Power On bülteninin son sayısında bu yılın iPad serisi için "durağan bir yıl" olacağını bildirdi. Gurman, iPad Pro için "kayda değer bir şey" beklemememiz gerektiğini ve giriş seviyesi iPad, iPad mini veya iPad Air için de herhangi bir "büyük güncelleme" gelmeyeceğini söylüyor.

Ancak 2024 yılına baktığımızda işler heyecan verici bir hâl alıyor. Gurman, Apple'ın ilkbaharda piyasaya çıkabilecek "iPad Pro için büyük bir yenileme" hazırladığını bildiriyor. Bu yenilemenin "güncellenmiş bir tasarım" ve ilk kez OLED ekranlara yükseltme sunması bekleniyor.

2024 Yılı iPad Pro'ları Ne Yeniliklere Sahip Olacak?

Apple'ın 2024 Yılı iPad Pro Planları Belli Oldu: Devrimsel Değişiklikler!

Bu yeni iPad Pro'nun neye benzeyebileceğine gelince, son zamanlarda birkaç farklı söylenti duyduk. Raporlar, Apple'ın iPad Pro tasarımını mevcut alüminyum tasarım yerine cam bir arka yüz kullanacak şekilde güncelleyebileceğini öne sürüyor. Apple ayrıca iPhone'da kullanılan MagSafe teknolojisine benzer şekilde MagSafe şarj özelliğini iPad Pro serisine getirmeyi de düşünüyor.

Apple'ın iPad Pro'yu önümüzdeki yıl içinde OLED ekranlara geçirme hedefini de ilk kez duymuyoruz. Analist Ross Young kısa bir süre önce OLED'li ilk iPad Pro'nun OLED'li MacBook Air ile birlikte 2024 yılında piyasaya sürüleceğini bildirmişti. Apple'ın iPad serisini 14 inç ve hatta 16 inç gibi daha büyük ekran boyutlarına genişletmeyi düşündüğüne dair haberler de var. Bu yeni ekran boyutlarının iPad Pro revizyonunun bir parçası olarak piyasaya sürülüp sürülmeyeceği belli değil.

Apple, yeni iPad Pro için hedeflediği 2024 ilkbahar lansmanına doğru ilerlerken, başka sızıntıların da ortaya çıkmasını bekliyoruz. Peki sizin iPad Pro'nun yenilenmesiyle nelerin geleceğine dair tahminleriniz neler? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Apple'dan Yeni Patent: Çatlamaya Dayanıklı Katlanabilir Ekran!
TEKNOLOJİ

Apple'dan Yeni Patent: Çatlamaya Dayanıklı Katlanabilir Ekran!

Apple'ın katlanabilir teknolojiye olan ilgisi yeni değil, zira şirket son yıllarda bu teknolojiyle ilgili çeşitli patentler aldı.

OLED Ekranlı MacBook'lar Ne Zaman Çıkacak?
TEKNOLOJİ

OLED Ekranlı MacBook'lar Ne Zaman Çıkacak?

Tedarik zinciri analisti Ming-Chi Kuo'ya göre Apple, OLED ekranlı ilk MacBook'u en erken 2024 yılı sonunda piyasaya sürmeyi planlıyor.

YORUMLAR