Apple Çılgın Bir iPhone Tasarımının Patentini Aldı

Apple laboratuvarlarında şimdi de hem içe hem de dışa bükülebilen iPhone tasarlanıyor.

Apple Çılgın Bir iPhone Tasarımının Patentini Aldı

iPhone 6 serisinin çıkmasını hemen takip eden günlerde pek çok kullanıcının telefonlarının zorlayınca bükülmesi haberi sosyal medyayı bayağı meşgul etmişti. Apple bu durumun üstesinden gelmek için çok çabalamış ve çeşitli iddiaları göğüslemek durumunda kalmıştı.

Apple, iPhone 6 serisinin yaşadığı bu talihsizliği bir avantaja dönüştürmek için kolları sıvadı. Apple laboratuvarlarında şimdi de hem içe, hem de dışa bükülebilen iPhone tasarlanıyor. Bu telefon için Apple çoktan ürün patentini kasasına koymuş bile. 

Üretilmesi düşünülen telefon hem yan, hem de üst kenarlardan ciddi açılarda bükülebilecek şekilde tasarlanacak. Büküldüğünde pil, ekran ve iç donanımın zarar görmeyecek şekilde üretilecek olan iPhone serisinin, ne zaman raflarda olacağını bilemiyoruz, ancak çalışmalar patent alacak kadar ciddi bir seviyeye gelmiş gibi görünüyor.

Esnek elektronik cihazların darbelere ve sert bükülmelere karşı olan dayanıklılığı bilinmeyen bir durum değil.  Ancak özellikle akıllı cihazlarda pil, ekran ve iç donanım söz konusu olduğunda bunu gerçekleştirebilmek pek mümkün olamıyordu. 

'Apple buna bir çare bulabilmiştir' diye düşünmeden önce şunu hatırlamakta fayda var; Apple aklına gelen hemen her şey hakkında patent dairesinin yolunu tutabiliyor. Şu anda şirketin kasasında binden fazla onaylanmış patent dosyası bulunuyor. Çoğunu hala görebilmiş değiliz.

Apple Dijital Çağın Evini Tasarlıyor

Apple, Rusya’daki Satışlarını Durdurdu

Geçmişten Günümüze AppleReklamları

Apple Watch Tanıtım Videosu

Apple Çalışanlarının Sayısı Şaşırtıyor

YORUMLAR