Apple Pay Nihayet iOS 16'da Chrome, Edge ve Firefox'ta Çalışıyor

Apple, Apple Pay özelliğini Safari dışındaki tarayıcılara da genişletmeyi planlıyor. İşte detaylar!

Apple Pay Nihayet iOS 16'da Chrome, Edge ve Firefox'ta Çalışıyor

Apple Pay nihayet iOS 16'da Microsoft Edge, Google Chrome ve Mozilla Firefox ile uyumlu durumda. MacRumors yazarı Steve Moser, Apple Pay'in iOS 16 beta 4'te Edge ve Chrome ile çalıştığını tespit etti ve bulgularını Twitter'da paylaştı.

Moser'ın ekran görüntüleri, Edge kullanırken Apple'ın ödeme sayfasında "Apple Pay ile Devam Et" seçeneğini gösteriyor. Apple Pay, yalnızca iOS 15 ve daha eski sürümlerde Safari'de çalışıyor ve web'de alışveriş yaparken Apple Pay ile ödeme yapmak istiyorsanız başka bir tarayıcı kullanmanızı engelliyor.

Moser Firefox'tan bahsetmese de diğer kullanıcılar iOS 16 beta 4'ün piyasaya sürülmesinden önce tarayıcı ile Apple Pay uyumluluğunu fark ettiler. Reddit'te bu ayın başlarında yayınlanan bir gönderi, Firefox kullanırken iOS 16 beta 2'de Apple Pay ile ödeme yapma seçeneğini gösteriyordu. OS 16 beta 3'teki başka bir kullanıcı da Firefox'ta da Apple Pay ile ödeme seçeneğine sahip olduklarını söylüyor.

Apple, Apple Pay'in Tüm Tarayıcılarda Stabil Çalışmasını İstiyor

Apple'ın Apple Pay desteğini ne zaman ve hangi tarayıcılara genişletmeye başladığı şimdilik bilinmiyor. Bununla birlikte Apple Pay hâlâ en son macOS beta sürümünde mevcut değil. Moser'ın belirttiği gibi bunun nedeni büyük olasılıkla Chrome, Edge ve Firefox'un Apple'ın gereksinimleri nedeniyle iOS'ta Safari'nin motoru WebKit'i kullanmasıdır. Üçüncü taraf tarayıcılar macOS'ta kendi motorlarını kullanmakta serbest, bu nedenle yakın zamanda Mac'lerde Safari dışında Apple Pay desteği göremeyebiliriz.

Ancak Apple'ın iOS konusundaki fikrini değiştirmesi, Avrupa Birliği'nin büyük teknolojinin rekabete aykırı uygulamalarını engelleme planlarıyla ilgili olabilir. Dijital Piyasalar Yasası, 2023 baharında yürürlüğe girecek ve daha küçük kuruluşlarla rekabeti teşvik etmek için Apple, Meta ve Google gibi büyük şirketlere bir dizi kural getiriyor. The Register tarafından elde edilen yeni mevzuat taslağı, özellikle uygulama geliştiricilerini kendi motorlarını kullanmaya zorlayan şirketlerin ensesinde.

iOS 16 Tanıtıldı: İşte Ön Plana Çıkan Özellikleri
TEKNOLOJİ

iOS 16 Tanıtıldı: İşte Ön Plana Çıkan Özellikleri

Bir süredir farklı farklı söylenti ve sızıntılarla gündemden eksilmeyen iOS 16'nın resmî tanıtımı nihayet geçtiğimiz akşamki WWDC 2022 etkinliğinde gerçekleştirildi.

YORUMLAR