AVG'nin Chrome Eklentisinde Açık Bulundu, Milyonlarca Kullanıcı Tehlikede!

AVG'nin Chrome eklentisi olan Web TuneUp'da ciddi açıklar ortaya çıktı.

AVG'nin Chrome Eklentisinde Açık Bulundu, Milyonlarca Kullanıcı Tehlikede!

Popüler antivirüs programlarından birisi olan AVG'nin Chrome eklentisi Web TuneUp'da ciddi açıklar bulundu. 9 milyon kullanıcının bilgileri tehlikede!

Popüler antivirüs programlarıdan birisi olan AVG'nin Chrome eklentisi Web TuneUp'da güvenlik açıkları ortaya çıkarıldı. Bu bulunan açığa göre internet güvenliği kolaylıkla devre dışı kalabiliyor. Web TuneUp Chrome'un kendine özgü tüm kalkanlarını kapatabiliyor. AVG'nin Chrome eklentisini aktif olarak kullanan 9 milyon kullanıcı bulunuyor.

İlk olarak Google'ın güvenlik ekibinde çalışan Tavis Ormandy tarafından bulunan açık diğer ekip üyelerine 15 Aralık tarihinde bildirildi. Açığın ortaya çıkmasıyla birlikte ekip açığın kapatılması için çalışmalara başladı. AVG'de bulunan bu açığın Chrome tarayıcısına zorla bir yüklenme yaparak kullanıcıyı savunmasız hale getirdiği ifade ediliyor. Bu açık sayesinde işini iyi bilen bir kişinin hedef bilgisayar üzerindeki kişisel bilgiler ve kullanıcı geçmişi gibi önemli bilgileri alması daha kolay hale geliyor. Hatta bu açık sayesinde e-posta şifrelerini bile elde etmek mümkün. 

Açığın ortaya çıkmasıyla tehlikeye giren milyonlarca kullanıcının başka bir güvenlik önlemi alması gerekiyor. Açığın ne zaman kapatılacağı ya da kimleri etkilediği ise henüz kesin olarak bilinmiyor.

AVG Protection Yükleme Rehberi

AVG Tarayıcı Geçmişimizi Kafasına Göre Kullanabileceğini Açıkladı

YORUMLAR