Avrupa Birliği, X Hakkında Soruşturma Başlattı: Büyük Ceza Yolda Olabilir!

Avrupa Birliği, X'in Dijital Hizmetler Yasası'nı ihlal etmiş olabileceği nedeniyle soruşturma başlattı. İşte soruşturmaya dair merak edilen ayrıntılar!

Avrupa Birliği (AB), X (eski adıyla Twitter) hakkında soruşturma başlattı. Yapılan duyuru ile beraber soruşturmanın ayrıntıları da belli oldu. AB, ön soruşturmanın ardından X'in yeni Dijital Hizmetler Yasası'nı ihlal etmiş olabileceğini düşünüyor.

AB'nin X Hakkında Başlattığı Soruşturmanın Detayları

Düzenleyiciler bugün resmî bir soruşturma başlatıldığını duyurdu ve X'in Avrupa Birliği'nin yeni Dijital Hizmet Yasası kurallarını ihlal etmiş olabileceğini söyledi.

Resmî soruşturmanın duyurusu, Breton'un X'te "yasa dışı içerik ve dezenformasyonun" yayılmasıyla ilgili ilk endişelerini dile getirmesinden iki aydan biraz fazla bir süre sonra geldi.

Şirket, AB komisyonu üyesi Thierry Breton'a, Hamas'a bağlı "yüzlerce" hesabı platformdan uzaklaştırdığını ve "on binlerce içeriği" kaldırdığını veya etiketlediğini belirterek, moderasyon girişimlerini özetleyip yanıt verdi.

Komisyon bunun üzerine resmî bir bilgi talebinde bulundu. Benzer talepler Meta ve TikTok'a da gönderildi.

Komisyon, bir basın açıklamasında X platformunda yasa dışı içeriğin yayılmasına karşı koyma girişimlerine bakacağını ve X'in Topluluk Notları sistemi ve diğer politikaları aracılığıyla "bilgi manipülasyonunu" durdurma girişimlerini inceleyeceğini söyledi.

AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Margrethe Vestager, "Büyük platformların toplumumuz için oluşturduğu risk ne kadar yüksekse, Dijital Hizmetler Yasası'nın gereklilikleri de o kadar spesifik olmaktadır" dedi.

Vestager, "Kurallarımızın her türlü ihlalini çok ciddiye alıyoruz ve şu anda elimizdeki kanıtlar X'e karşı resmi bir dava açmak için yeterli" ifadelerini kullandı.

Elon Musk “Çocuk Yapın” Çağrısında Bulundu: Peki Neden?
Yaşam

Elon Musk “Çocuk Yapın” Çağrısında Bulundu: Peki Neden?

Elon Musk, İtalya'da katıldığı bir etkinlikte, çocuk sahibi olmanın önemine vurgu yaparak, insanlığın medeniyetini sürdürebilmesi için yeni nesillerin yaratılması gerektiğini söyledi.

AB komisyonu üyesi Thierry Breton, "Bugün X'e karşı resmî işlemlerin başlatılması, DSA (Dijital Hizmetler Yasası) ile birlikte büyük çevrim içi platformların 'umursamayacak kadar büyük' gibi davranma döneminin sona erdiğini açıkça ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR