Bayraktar AKINCI ve TB2 İHA'larından Depremin İlk Gününden Bugüne Rekor Uçuş

Deprem bölgesinde Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB2 İHA'ları, depremin ilk gününden bugüne kadar rekor saatte uçuş gerçekleştirdi. İşte detaylar!

12 Şubat tarihinde deprem sonrası konut ihtiyacı üzerine Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı. Afetzedelere 1.000 konut bağışlayacağına dair açıklama yapan Bayraktar, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

"Milletimiz için konut seferberliği başlatıyoruz. Baykar olarak afetzede kardeşlerimizin kalıcı barınma ihtiyacının çözümüne destek olabilmek için AFAD ile koordineli olarak 1000 konut bağışlıyoruz. Yaralarımızı tek yürek hep birlikte saracağız."

Bunun yanı sıra dün paylaşılan bilgilere göre de Bayraktar AKINCI ve Bayraktar TB2 İHA'ları depremin ilk gününden bugüne kadar toplam 1.215 saat 58 dakikalık bir uçuş yaptı. 

İnsansız Hava Araçları Uçuşa Devam Ediyor

Depremin gerçekleştiği ilk günden beri TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) ve İçişleri Bakanlığı envanterindeki AKINCI ve TB2 İHA'ları uçuş gerçekleştiriyor. Bugüna kadar toplam 1.215 saat 58 dakika uçuş görevi gerçekleştirdiği bilgisi de dün akşama doğru BAYKAR Twitter hesabından duyuruldu. 

9 adet Bayraktar AKINCI, 35 adet de Bayraktar TB2 (3 tanesi hızlı haritalama poduna sahip) deprem boyuncu rekor sayıda uçuş gerçekleştirdi. Sürecin hala devam etmesi İHA'ların da görevlerine kaldığı yerden devam etmesi anlamına gerekiyor. İlerleyen günlerde aktarılacak olan uçuş saatinin güncellenmesi fazlasıyla mümkün görünüyor.

Selçuk Bayraktar Duyurdu: Baykar, Afetzedelere 1000 Konut Bağışlıyor
Yaşam

Selçuk Bayraktar Duyurdu: Baykar, Afetzedelere 1000 Konut Bağışlıyor

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya üzerinden oldukça önemli bir açıklamada bulundu.

YORUMLAR