Şaka Değil Gerçek: Bilim İnsanları Uzaylıları Davet Etti!

Lexington şehrinden gönderilen bir davette uzaylılar Kentucky eyaletine davet edildi. İşte projeye dair detaylar!

Şaka Değil Gerçek: Bilim İnsanları Uzaylıları Davet Etti!

Kentucky eyaletinin Lexington şehri yakınlardaki bir yıldız sisteminde var olmasını umdukları uzaylı yaşamı için resmen davet gönderdi.

Bu bir turizm gösterisi ama davet gerçek. Kızılötesi lazer aracılığıyla TRAPPIST-1 yıldız sistemine gönderilen davetiye Lexington turizm bürosunun bir projesi.

VisitLEX'e göre bunu gerçekleştirmek için mühendisler, dilbilimciler ve uzay ajansları birlikte çalıştılar. Hedef yıldız Dünya'dan 40 ışık yılı uzakta, Lexington'ı ziyaret etmek isteyen uzaylıların 2063'te davetli olduklarını bilecekleri anlamına geliyor.

İletişimde asal sayıların haritası, yaşamla ilişkili unsurlar, su, etanol ve dopamin tasvirleri, at ve insan formları ve bir manzara yer alıyor. Ayrıca Lexington'dan birkaç görüntü ve Lexingtonlu blues müzisyeni Tee Dee Young'ın bir ses kaydı da yer alıyor.

Davet Bir Turizm Şirketinden Geliyor

Şaka Değil Gerçek: Bilim İnsanları Uzaylıları Davet Etti!

Potansiyel ziyaretçilere yönelik bir VisitLEX bülteni, yemyeşil tepelerin (uzay aracı indirmek için mükemmel olduğunu iddia ediyorlar), atların ve turizm ofisinin önemli bir tat olduğunu kabul ettiği burbonun reklamını yapıyor.

Esasında TRAPPIST-1 sisteminde bırakın akıllı yaşamı, herhangi bir yaşamın var olup olmadığı bile belirsiz. Geçtiğimiz yıl Webb Uzay Teleskobu'ndan elde edilen veriler TRAPPIST 1'in yörüngesindeki dış gezegenlerden biri olan TRAPPIST-1b'nin atmosferinin olmadığını ortaya koymuştu.

Bildiğimiz şekliyle yaşamın devam edebilmesi için bir atmosfere ihtiyacı olduğundan, bu durum TRAPPIST-1b'de yaşam potansiyeli olmadığını doğrulamış oldu. Webb bu keşfin ardından TRAPPIST-1c gezegeninde de atmosfer olmadığını ya da varsa bile en fazla ince bir atmosfer olduğunu tespit etti.

Elbette yine de TRAPPIST sistemi teorik olarak davetlerini yorumlayabilecek medeniyetlere ev sahipliği yapabilecek beş dış gezegene daha sahip.

Tarihi NASA Görevinde Adınızı Ay'a Uçurabilirsiniz: Peki Nasıl?
Bilim

Tarihi NASA Görevinde Adınızı Ay'a Uçurabilirsiniz: Peki Nasıl?

NASA, görevlerini dünyanın dört bir yanındaki uzay meraklılarıyla paylaşmaya ve bir şekilde onları sürece dâhil etmeyi oldukça seviyor ve bu çabaların bir parçası olarak insanların isimlerini Güneş sistemimizin bazı bölümlerini keşfetmeye giden uzay araçlarında uçurma şansı tanıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR