Carmageddon Efsanesi Geri Dönüyor

90'ların efsane oyunu Carmageddon yeniden doğmak için gün sayıyor. Şimdiye kadar 2 milyon kopyası satılan zombi avlama oyununun yeniden oynanabilmesi için 400.000 doara ihtiyacı var.

Carmageddon Efsanesi Geri Dönüyor

1997 yılıda yayınlanan ilk versiyonu ile fırtınalar estiren ve bağımlılık yaratan Carmegeddon, geçen 15 yılın ardından tekrar bilgisayarlarımıza dönmek için gün sayıyor. Yasaklanana kadar 2 milyon orjinal kopyası satılan oyunun üreticisi Kickstarter sitesinde açtığı Carmageddon: Reincarnation isimli projede oyun severlerden destek bekliyor. Eğer kısa sürede 400.000 dolar desteğe ulaşabilirse, efsaneyi tekrar bilgisayar ekranlarımızda görebileceğiz.

Carmageddon için klasik araba yarışı ile zombi avlama oyunlarının birleşimi diyebiliriz. Oyunda modifiye edilmiş bir araca ve çılgın bir şoföre sahiptik. Önümüze çıkan herşeye gaz kesmeden çarpıyor, denize düşüyor, uçurumdan atlayabiliyor, binaların çatısına çıkabiliyorduk. Bunları yaparken artistik puan alarak parçalanan aracımızı onarabiliyorduk. Bir de her zaman etrafta amaçsızca dolaşan zombileri hiç sevmiyorduk.

Oyunun yeni ismi Carmageddon: Reincarnation olacak ve 27 gün sonra eğer 400.000 dolarlık başlangıç sermayesini toplayabilirse Carmageddon projesi hayata geçecek. Şimdiden 4500 kişinin desteği ile 160.000 dolarlık bir bütçeye erişmiş durumda.

Güncelleme: Kickstarter projesinde son 8 gün kalmasına karşın Carmageddon projesi 440bin dolar toplayarak projenin başlanacağının müjdesini verdi. Kısa süre sonra oyunun yeni versiyonu hakkında ilk görüntüler ve açıklamaların gelmesini heyecanla bekliyoruz.

YORUMLAR