Bu Android Gizlilik Özelliği Çok Az Kullanıcı Tarafından Biliniyor!

Bu Android gizlilik özelliği ile akıllı telefonunuzu başka birisine vermeniz gerektiği zaman endişelenmenize gerek kalmıyor. İşte izlemeniz geren o adımlar!

Bu Android'in gizlilik özelliği, başkaları tarafından görülmesini istemediğiniz fotoğraf, video, mesaj ve çok daha fazlasını sizin haricinizdeki insanların görmesini engellemenizi sağlıyor.

Daha önce telefonunuzu birine verdiğiniz zaman telefonunuzda onun görmesini istemediğiniz fotoğraf, video ve benzerlerinin yer aldığını hatırladığınız oldu mu? Başkasının görmesini istemediğiniz şey bir fotoğraf, kişisel bir mesaj, video veya özel notlarınız olabilir.

Bu özellik, neyi gizlemek istiyor olursanız olun, akıllı telefonunuzdaki kritik öneme sahip bilgileri gizli bilgilerinizi saklamanızı sağlar.

Çok Bilinmeyen Android Gizlilik Özelliği Nedir?

Bu özellik, telefonunuza yeni bir kullanıcı eklemenize yardımcı oluyor. Google Chrome'da yer alan misafir moduna benzer bir mod olarak görülebilir. Chrome'daki misafir modundan farklı olarak kullanıcının akıllı telefon üzerinden yapabilecekleri sınırlandırılabiliyor. Örneğin telefonunuzu kısa süreliğine birine vermeniz gerektiğinde galerinize veya notlarınıza bakmasından endişe duyuyorsanız bu özelliği kullanarak misafir modunu etkin hale getirebilirsiniz.

Misafir modu, akıllı telefonunuzda herhangi bir kişisel bilgi içermeyen geçici bir hesap anlamına gelir. Bu modda fotoğraf, kişi listesi, mesajlar, dosyalar ve daha birçok kişisel bilgi otomatik olarak devre dışı bırakılıyor.

Android'de çok az kullanıcı tarafından bilinen bu gizlilik özelliğinin etkin hale getirilmesi ile akıllı telefonun temel özellikleri de devre dışı kalıyor ancak isterseniz devre dışı kalacak temel özellikleri etkinleştirmeyi seçebilir ve gelen aramaları telefonunuzu kullanan kişi tarafından yanıtlamasını sağlayabilirsiniz.

Peki, Android kullanıcılarının gizliliğini üst seviyeye çeken özellik nasıl etkin hale getiriliyor? Aşağıdaki adımları takip ederek misafir modunu etkinleştirebilirsiniz.

  • Cihazınızın ayarlarına girin.
  • "Sistem > Gelişmiş > Birden Çok Kullanıcı" yolunu takip edin. Bu yol bazı kullanıcılarda işe yararken bazı kullanıcılarda işe yaramıyor. Bu ayarı bulamıyorsanız "Ayarlar" kısmında "kullanıcılar" terimini arayabilirsiniz.
  • Ayara geldikten sonra "Kullanıcı Ekle" seçeneğine dokunup yeni bir kullanıcı oluşturabilirsiniz.
  • Ana kullanıcı hesabınıza geçmek için yukarıda yer alan yolu takip ederek ya da iki parmağınızı kilit ekranının üst kısmından hızlıca aşağı kaydırarak birden çok kullanıcı ayarına gidebilir ve ana kullanıcı hesabınızı seçebilirsiniz. Bunun ardından misafir hesabını kullanıcının adının yanındaki ayarlar simgesini kullanarak silebilirsiniz.

Android Aşırı Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?
MOBİL

Android Aşırı Isınma Sorunu Nasıl Çözülür?

Android aşırı ısınma sorunu nasıl düzeltilir? Telefon kullanıcılarının çoğu zaman karşı karşıya kaldığı sorunu düzeltebilmek için uygulanabilecek birçok yöntem bulunuyor.

YORUMLAR